-
-
Re: Au Pair 2013!
kama93 > 20-02-2013, 18:59
A jak to jest z tymi dodatkowymi ubezpieczeniami w APiA? Jakie wybieracie? -
emptyhousee > 20-02-2013, 19:03
Myślicie, że jak przez 2 tygodnie nie mialam żandego matchu to coś jest nie tak z moją aplikacją ? :< Póki co mam otwarty room tylko w Intel E. , na APC jeszcze czekam, ale trochę się martwie . -
madz > 20-02-2013, 19:08
napisz do Gawo, ale myślę że jest ok wszystko.
Kama ja jadę z CC i biorę rozszerzone, po co kusić los. -
DominikaDomi > 20-02-2013, 19:20
niech nie przesadzaja z tym, ze rodziny, gdzie jedne z hostow jest polakiem zdarzaja sie raz na dwa lata. jesli chodzi o ubezpieczenie to koniecznie rozszerzone. nigdy nie wiesz co sie spotka -
dropsik > 20-02-2013, 19:24
Cześć dziewczyny
Do tej pory tylko biernie przyglądałam się temu co dzieję się na tym forum, aż stwierdziłam, że się zarejestruję.
Sama planuję wylecieć na początku Sierpnia, co prawda w aplikacji mam że w drugiej połowie miesiąca, ale napisałam wiadomość do CC z prośbą o zmianę daty wylotu (ze względu na chęć powrotu na studia drugiego stopnia). Konto mam od końca Grudnia zeszłego roku i powiem wam, że początki były ciężkie. Bardzo mnie do drażniło jak co kilka dni dostawałam informację, że jakaś rodzina jest zainteresowana a kiedy się zalogowałam rodziny już nie było... Takich sytuacji miałam trzy. Potem jak pokazało mi się, że mam match, byłam zachwyconaCo prawda rodzina z Ohio (tak wieję nudą) ale stwierdziłam, że co mi tam. HostMama była Polką rozwódką z dwójką dzieci, napisałam do niej, że bardzo się cieszę, że jest zainteresowana moją osobą i z chęcią z nią porozmawiam. I co? przez tydzień zero odpowiedzi...aż w końcu przestała mnie obserwować. Bardzo się zdołowałam ale następnego dnia z rana dostałam znowu email tym razem, od innego rodzinki z okolic SF Od razu Hostka zaproponowała rozmowę w najbliższą sobotę. Była to moja pierwsza rozmowa i stresu było co nie miara, przygotowałam wszystko pytania, opis moich doświadczeń itp. Jednak miałam żal do Hostki, że nie zamknęła się w czasie rozmowy ze mną w jakimś pokoju, bo dzieci tak krzyczały i generalnie było strasznie głośno (włączony telewizor), że nie wszystko co mówiła słyszałam. Sama zaproponowała, że może odbędziemy jeszcze jedną rozmowe, oczywiście się zgodziłam, poprosiłam ją również aby wysłała mi email z kontaktem do obecnej Au Pair która u nich gości, odpowiedziała, że bez problemu. I co? Zerok kontaktu od dwóch tygodni. Zeszła z mojego profilu i tyle. A nie przepraszam przedwczoraj wysłała do mnie wiadomość z linkiem do jakiegoś programu DR.OZ (na polsacie kiedyś leciało) wychwalającego jakiś środek na odchudzanie o.0 Cycki opadają. I co ja mam sobie myśleć, że taka gruba jestem czy jak Ale zobaczyłam, że tą wiadomość wysłała również do ośmiu innych osób z czego do trzech polek (pewnie inne aupairki ). A na tę chwilę obecną mam od wczoraj Match z rodziną z Basking Ridge, NJ. Ale już po przeczytaniu planu tygodnia, nie jestem zainteresowana. Napisałam do biura CC z prośbą o zdjęcie ich z mojego konta. Rodzina jest rozwiedziona, Hostka mieszka z nowym partnerem, mają trójkę dzieci z jej starego małżeństwa. Dzieci w wieku - bliźniaczki 10 lat i chłopiec 14 lat. Ale do czego zmierzam? Otóż w planie wyczytałam, że mam sprzątać im pokoje, ścielić łóżka (takim dużym dzieciakom?), gotować, no dobra to jeszcze bym zniosła ale jak wyczytałam, że mam sprzątać łazienki? no to sorry podziękuje. A i jeszcze pokój z piwnicy, świetnie...Zależy mi aby rodzina chciała naprawdę starszą siostrę i robiła DROBNE prace domowe ale bez przesady.
Sorry jeśli zanudziłamW ogóle się nie przedstawiłam z tego wszystkiego - Ula miło mi -
kama93 > 20-02-2013, 19:51
Aguta, co było dalej z Twoją koleżanką? Wyjechała czy nie? -
Jarzebinka > 20-02-2013, 22:18
dropsik, niestety jest bardzo dużo osób takich jak ty. My chętnie tutaj pogadamy z każdym, nie ma się co przygladac, tylko brać udział! Co do tego co napisałaś, czemu nie spórbujesz zapisać się do nowej agencji? Skoro wybrałas CC, wybierz APiA. NIe chodzi o to że ich zachwalam, bo sama w niej jestem, tylko dlatego, że jest podobna. Ale tam możesz miec kilka rodzin na profilu i nie ma takiej sytuacji, ze ktoś CI blokuje profil! Amerykanie są dziwni, sama miałąm sytuacje, gdzie rodzinka była dla mnie super, umóilismy się na nastepną rozmowe, a tu nagle znikają z profilu i nawet nic nie napsiali... JA NAPSIAŁAM DO NICH to nawet mi nie odpisali!! dopiero agencja powiedziała mi, że sie zmatchowali z kimś innym... Okropne jest takie zlewanie człowieka, ale dzieki temu wiesz, jaki rodzinka ma stosunek do Ciebie... -
Jarzebinka > 20-02-2013, 22:20
Kama 93, tak wyglada ubezpieczenie w APiA.
Ceny poszczególnych pakietów są następujące:
Basic Plan - 0 PLN (w cenie programu)
Travel & Sports Package (A) 515 PLN
Medical Upgrade (B) -875 PLN
Travel & Sports (A) + Medical (B) -1280 PLN -
madz > 20-02-2013, 22:40
Dropsik, dokladnie rodziny sa rozne, nie ma sie co przejmowac. Mozesz napisac do agencji maila, moze dobrym pomyslem jest tez room w apia. Nie masz sie co przejmowac, chcesz leciec w sierpniu, jest jeszcze czas :)
A co studiujesz? I skad jestes? Jesli wolno wiedziec oczywiscie. -
kama93 > 20-02-2013, 22:43
Szczerze mówiąc, to nie stać mnie na takie ubezpieczenia. Moi rodzice na pewno nie dadzą mi tyle kasy... Już nie mówiąc o tym 1390zł