• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

balbina > 20-02-2013, 17:51

no pracuje i z APC i IE, ale au pairka może wybrać tylko jedną z tych agencji ;o

Chyba, że tak jak Sylwia długo szukała i nie znalazła rodzinki to po kilku miesiącach otworzyli jej w drugiej agencji room

kama93 > 20-02-2013, 17:58

dzisiaj miałam interview z gawo. Wstyd się przyznać, ale ledwo co zaliczyłam. ;/ Pani powiedziała, że mój angielski jest słaby. Mówiła, ze ewentualnie może mnie zaakceptować, ale istnieje duże ryzyko. Jeśli rodziny zgłoszą do agencji po rozmowie ze mną, ze mój angielski jest za słaby, to mogą mnie wywalić ;/ Pieniędzy oczywiście już nie odzyskam.

balbina > 20-02-2013, 18:02

Moje rady:

mogłabyś się kłócić o pieniądze. Po drugie zrób najlepiej aplikacje jak umiesz i filmik też jak najlepiej !!!po trzecie zapisz się do innej agencji w razie czego, a w gawo po 3 miesiacach dostaniesz zwrot pieniedzy. ( tzn. chyba 250 zł czy 200zł nie pamiętam )

To jest poje#ane, że najpierw chcą pieniądze a potem interview ;/

madz > 20-02-2013, 18:03

Moj angielski tez byl bardzo slaby, ale w CC mi bardzo pomogli z aplikacja i wszystkim. Przemysl moze zmiane agencji?

balbina > 20-02-2013, 18:10

No dokładnie!

Mojej koleżance też tak powiedzili i powiedzili, żeby najpierw jechała do UK, to podszkoli język ( oczywiście żeby z gawo jechała do UK) a jak ona powiedziała na drugi dzień , że chce do usa to sie oczywiscie zgodzili, bo kasa...

Zrób jak mówię i jak proponuje Madz - inna agencja, bedziesz i w Gawo i w CC lub APiA - w tych agencjach to nie ma takiego szczególowego interview po angielsku, więc dużo łatwiej.

kama93 > 20-02-2013, 18:26

Nie wiem co robić.... Kiedy powiedziała mi to wszystko zapytałam czy często zdarza się że np hostka jest z Polski (wiem że to trochę mija się z celem wyjazdu ale chociaż do takiej rodziny mogłabym jechać skoro jestem słaba) to odpowiedziała ze takie rodziny zdarzaja sie raz na dwa lata. Jestem załamana ;/ Wybrałam gawo tylko dlatego, bo jest najtaniej. Musze to wszystko przemyśleć...

madz > 20-02-2013, 18:33

Moja hostka jest polka :) watpie ze tak zadko sie to zdarza. No ale faktycznie nie jest ich za duzo. Jesli slabo sie zna angielski to tez dobrze miec referencje under 2.

A Kama ile czasu uczysz sie angielskiego i na jakim jestes teraz poziomie?

kama93 > 20-02-2013, 18:42

Powiedzmy, że by mnie zaakceptowali CC lub APiA, ale tam rodziny pozniej tez moga zglosci do nich ze za slabo znam angielski. czy się myle?

Angielski w szkole miałam przez trzy lata, ale tak naprawde to uczyc zaczelam sie dopiero w klasie maturalnej. Ciężko mi określić swój poziom może A2/B1. Gorzej jest u mnie z mówieniem niż ze zrozumieniem co ktoś do mnie mówi

Jarzebinka > 20-02-2013, 18:47

Ja miałam 1/6 rodzin z mamą polką. WIEC nie jest tak źle. Idz do APiA albo CC !

madz > 20-02-2013, 18:49

Kama mogą, ale co z tego ;) Nic Ci nie zrobią, nie przejmuj się. Zawsze można zwalić na stres ;P A rodziny są na prawdę wyrozumiałe.

A z angielskiego maturę zdajesz? Bo jeśli tak i ją zdasz tak na 60% to myślę że spokojnie sobie poradzisz :) Zapisz się na interpals, poproś znajomych którzy mówią bardzo dobrze po angielsku żeby z tobą tylko w tym języku rozmawiali - to sporo daje. Może jakiś kurs na ten semestr?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia