-
-
Re: Au Pair 2013!
madz > 19-02-2013, 0:44
Ale sprobowac nie zaszkodzi, zostasn w CC do tego otworz room w APiA. W ogole nie slyszalam jeszcze by ktos wyjechal z tego programu, przegladalam rozne blogi i fora zagraniczne i nic nie znalazlam.
A w CC masz juz room otwarty? Jalies matche? W ogole jak Ci poszukiwania ida i na kiedy masz ustalona teoretyczna date wylotu? -
carly15 > 19-02-2013, 1:09
no wiec u mnie to dosc skomplikowane ale ok wyjasnie pokrótce :-)
wiec aplikacje zlozylam do CC w zeszłym roku room otworzyli mi juz w maju chcialam wyjchac w grudniu 2012/styczniu 2013. Mialam kilka konkretnych rodzin ktore wydawały sie bardzo zainteresowane.Jednak CC podniosło opłaty i zwyczajnie mówiąc nie było mnie stać. Po obronie mgr wylecialam w lipcu do anglii troche zarobilam i wrocilam kilka tygodni temu. Profil zawiesiłam we wrzesniu. Po powrocie do polski rzeczywistosc polska mnie przerazila. Myslalam ze dostane staz ale nic z tego w tym kraju. Wiec sobie pomyslalam ,ze jak nie TERAZ to kiedy polece? wiec postanowilam reaktywowac konto w CC(jeszcze tego nie zrobilam) ale wciaz sie zastanawiam nad APia jednak kolejne wypelnianie dokumentów i proszenie byłych hostów o referencje mnie przeraża. Chcialam sie przeniesc do APia tylko ze względów na program extraordinaire ale jak pisałyscie chyba moze byc problem ze znalezieniem rodzinek. Jednak i tak napisze maila do nich i zapytam sie jak sytuacja wygląda.
Teraz wylot na czerwiec bym planowała, bo mam dwie komunie chrzesniaków i wesele gdzie zgodziłam się byc świadkiem. -
madz > 19-02-2013, 1:15
To powodzenia zycze :) ja lece w czerwcu z CC, takze bylaby szansa leciec razem :p jak najszybciej reaktywoj konto, nic Cie to nie kosztuje a im szybciej tym lepiej!!!
A powiedz jeszcze gdzie teraz mieszkasz? -
DominikaDomi > 19-02-2013, 1:17
reaktywuj konto czym predzej. bo wlasnie teraz sporo rodzinke szuka au pari na wakacje. -
carly15 > 19-02-2013, 1:21
no własnie mam zamiar to zrobic na dniach :-)
Tylko zastanawialam się nad zmianą agencji na Apia. Wyslalam im maila z zapytaniem jak wyglada ten program extraordinaire i czy jest duzo rodzin tam.
Ale tak jak dziewczyny pisalyscie, najprawdopodobniej większośc rodzinek decyduje się na podstawową opcję więc chyba zostane w CC, zresztą wszystko tam mam już więc mam nadzieje ze się uda :-) hehe
Mieszkam na podkarpaciu:-) -
balbina > 19-02-2013, 1:56
reaktuwyj w CC i zakładaj w APiA, będziesz w dwóch -
karolinkaa77 > 19-02-2013, 9:55
Dołączam sie do wątkuPlanowany czas wyjazdu czerwiec-sierpień 2013 Agencja - Gawo
Zaczęłam już wypełniać aplikacje , zobaczymy co z tego wyjdzie -
carly15 > 19-02-2013, 14:08
Dostalam odpowiedz z agencji odnosnie au pair extraordinaire i podobno jest sporo rodzin bo tam mozna aplikowac majac duza liczbe godzin w opiece nad dziecmi ponizej dwoch lat oraz majac ukonczone studia ped. Kurcze mam teraz dylemat. -
balbina > 19-02-2013, 14:15
ja bym otwierała aplikację w APiA i tak po 2-4 tygodniach jeżeli by się okazało, że mało kto się do Ciebie zgłąsza to aktywowałabym aplikację w CC.
To takie moje zdanie -
carly15 > 19-02-2013, 14:35
Pewnie tak zrobie tylko ze kolejne wypelnianie aplikacji mnie przerazaale 50 $ tyg na pewno by sie przydalo. Bede was informowac mam nadzieje ze sie uda.