-
-
Re: Au Pair 2013!
DominikaDomi > 18-02-2013, 16:04
podejrzewam, ze kazda z nas sie boi. ale nie warto rezygnowac z marzen. jak juz kiedys pisalam wole jechac i zalowac, ze pojechalam niz zostac tutaj i zalowaz, ze nie pojechalam.nie bedziesz sama. w koncu ejst tam pewlno au pairek, ktore podzielaja twoje obawy -
balbina > 18-02-2013, 16:34
Pewnie, że mamy! ale chcemy spęłniać swoje marzenie
Widzisz ja mam teraz z gawo problemy. Niby to jest z mojej winy, ale wg umowy to ja mam rację.... ale robi się niemiło.
tak, że nawet pieniędzy nie chcą mi zwrócić, nawet części tej raty.
Kurczę inne agencje to zmieniają daty dostępności, a jak już chodzi o pieniądze ( w gawo wpłaca się przy składaniu aplikacji 350zł ) to już się robi problemy po to żeby mieć te pieniądze... Przegięcie ;/
Nawet jak ktoś ma dobrą aplikację i nie znajdzie rodziny to z raty jest zabierane tej osobie chyba 150 zł ( ponad 100zł ) i za co?
na co te pieniądze idą?
A oni teraz nawet złotówki nie chcą zwrócić... Zobaczymy jak się potoczy
ale tak naprawdę to Gawo kosztuje ile? 550zł w promocji no ale jeszcze dodatkowo 100$ za transport z lotniska do hotelu, to niecały tysiąc.
ale tak czy siak dużo taniej od APiA czy CC
Mnie już nie chodzi o wyjechanie z Gawo, tylko o same pieniądze -
kendita > 18-02-2013, 16:37
Dominika a Ty kiedy się wybierasz do USA? W sumie macie rację.. lepiej żałować że się coś zrobiło niż że się tego nie zrobiło.. Pierwszy krok.. kurs angielskiego czas zacząć -
balbina > 18-02-2013, 16:53
No pewnie, jest pełno stron do angielskiego także to nie problem się nauczyć
a Domi ma nawet podpis pod swoimi postami mówiący kiedy leci
"Patchogue, New York 08.07.2013" -
Jarzebinka > 18-02-2013, 16:58
no i jeszcze jak chcesz wyjechać czerwiec-sierpień to bierz się za aplikacje, bo rodizny JUŻ szukają AP na wakacje -
madz > 18-02-2013, 17:20
Dokladnie, przemysl bardzo kwestie agencji.
Co do strachu, kazda sie boi, ale to jest przygoda! Tak jak Domi napisala lepiej zalowac ze sie pojechalo niz zalowac cale zycie ze sie zostalo w domu i nic nie robilo -
olusz > 18-02-2013, 20:03
[quote name="aguta"]hahahhaha
Olusz! Pisałam o au pair, nie o "zwykłych" ludziach :d
że rodzinki z dziećmi zazwyczaj biorą au pair do domów, bo w centrum miasta zazwyczaj są mieszkania a tam mieć dodatkowy pokój dla au pair to słabo najwidoczniej[/quote]
hahahaha, bo to już było po dwóch drinkach
wypełniam właśnie psychotesty dla GAWO :3 btw mogę być tylko w jednej agencji, tzn. jeśli zapiszę się do GAWO, to mogę też do, powiedzmy, CC? -
balbina > 18-02-2013, 20:13
Spko, spoko
Ja jestem w Gawo, ale jak już pisałam są problemy ;/
i wybrałam APiA, bo tańsze od CC -
paulaw > 18-02-2013, 20:25
[quote name="olusz"]mogę być tylko w jednej agencji, tzn. jeśli zapiszę się do GAWO, to mogę też do, powiedzmy, CC?[/quote]
jasne, ale nie zapominaj, że GAWO to tylko pośrednik, tak naprawdę są to dwie agencje amerykańskie i to te chyba najpopularniejsze w innych krajach = InterExchange i AuPairCare -
DominikaDomi > 18-02-2013, 23:05
Jesli juz zapisujesz sie do Gawo to nie ma sensu do innych agencji. Bo pozniej na przekor znajdziesz rodzine w innej, a Gawo nie zwroci ci kaski. A i tak jestes juz w sumie w dwoch agencjach bo IE i APC wiec nie jest zle