• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

balbina > 17-02-2013, 22:24

mmm we Wrocławiu nie spotkałam się z chorobą "TAKIE SAME"

Tu mam biedronke, tu lidl, a tam kerfur - wszędzie są inne produkty i mam duży wybór a na wiosce jeden sklep i żadnego wyboru a ceny czasem i duże, bo to przeciez monopol

Jarzebinka > 17-02-2013, 22:49

WSZYSTKO TAKIE SAME? Idziesz tam gdzie bliżej i niezwracasz uwagi, ze biedronka jets na każdym osiedlu -.-

Johnson > 17-02-2013, 23:04

Ja w polsce ,mieszkam/łem w małej miejscowości,

wszędzie blisko,

teraz po prawie 2 latach mieszkania w Londynie, powiem Wam ,że mam dość dużego miasta...a w szczególności bez samochodu. Wszędzie metrem, godzina do pracy, 1.5 godziny na uczelnie, godzina ,żeby się spotkać ze znajomymi. W polsce, w ciągu 45 min byłem w centrum Krakowa...

Jedyne za co jestem wdzięczny Londynowi to to, że nauczyłem się doceniać moje miasteczko, pod względem bliskości, jak i tego ,że dojazd godzinny do pracy to nic takiego strasznego

paulaw > 17-02-2013, 23:22

Ja nie widzę w mieszkaniu w małym mieście żadnych przyjemności. A na wiosce to już bym chyba umarła Ale nie o to chodzi, są miasta ciekawe, gdzie coś się dzieje, ale mieszkając w tak ubogim województwie jakim jest warm-maz tutaj na prawdę nie ma na co liczyć. Nie mogę się już doczekać żeby się stąd wyrwać, chociaż szczerze powiedziawszy ucieszyłabym się, gdybym zaczęła tęsknić za mieszkaniem tutaj

olusz > 18-02-2013, 0:24

[quote name="aguta"]ale zauważyłam, że mało kto mieszka centralnie w dużym mieście, zazwyczaj to są przedmieścia[/quote]

no ja teraz mieszkam w samym centrum Opola, ale najwięcej moich znajomych właśnie na przedmieściach. w centrum mieszka bardzo dużo starszych osób, przynajmniej w mojej kamienicy większość to ludzie 50+

balbina > 18-02-2013, 1:00

hahahhaha

Olusz! Pisałam o au pair, nie o "zwykłych" ludziach :d

że rodzinki z dziećmi zazwyczaj biorą au pair do domów, bo w centrum miasta zazwyczaj są mieszkania a tam mieć dodatkowy pokój dla au pair to słabo najwidoczniej

kendita > 18-02-2013, 13:41

Kochani czy ktoś z Was wybiera się jakoś czerwiec/lipiec/sierepień 2013 do USA jako au pair? Myślę ciągle nad tym ale nie wiem czy wystarczająco znam angielski.Powiedzcie mi które biura są najlepsze? i ile mniej więcej schodzi z załatwianiem wszystkich papierów i wyjazdem? Dziękuję za odpowiedź

balbina > 18-02-2013, 14:21

Tak, kendita jest nas sporo.

Widzę, że nie czytałaś tego wątku, także zapraszam - WSZYSTKIE ODPOWIEDZI ZNAJDZIESZ TAM

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=36&t=4879">viewtopic.php?f=36&t=4879</a><!-- l -->

DominikaDomi > 18-02-2013, 15:22

Jesli chcesz wyjechac tanio to polecam Gawo, a jesli wolisz nie placic nic przed znalezieniem rodziny to wybierz CC albo APiA, ale lepiej APiA bo jest tansze Jesli chodzi o ang to pezed szukaniem rodzinki bedziesz miala interview i jesli bd za slaby to powiedza ci o tym.

i rzecywiscie sporo au pairek wybiera sie do USA w wakacje.

kendita > 18-02-2013, 15:32

Dziękuję dziewczyny, w sumie troszkę się dowiedziałam Ja już miałam jako au pair jechać zaraz po maturze a to było 3,5 roku temu ale zaczęłam studia i zostałam w PL. Miałam możliwość być w USA, byłam u kuzyna 4 miesiące w Chicago.Dostałam wizę na 10 lat. i w sumie myślę teraz ciągle nad tym wyjazdem ale boję się tak sama jechać i rok to dosyć długo. Czy wy też macie takie obawy?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia