-
-
Re: Maturalne au-pair - 2011
Nathalie > 15-05-2011, 10:42
[quote name="piotrek0999"]Siemka, ja tez się stresuję wynikami, 17 mam angielski ustny a 23 mam polski, jako chłopak to dopiero się można stresować!! co bedzie jak się zablokuję i słowa nie powiem?? zobaczymy po 23 !!! powodzonka wam zyczę[/quote]
Piotrek, nie możesz się denerwować. Ja się zdenerwowalam i prosze: zniszczylam dobra prezentacje. Komisja nie jest od tego, by Cie udupic, serio. Ja tak myślałam, a okazało się, ze oni to naprawdę fajni ludziejak się zatniesz, to weź głęboki oddech i mów dalej. Nie ucz się prezentacji na pamięć, tylko poszczególnych punktów, które masz w planie. W formie spójnej notatki. Nie można się denerwować, amen^^ -
kingulath > 15-05-2011, 10:55
nom. To jest bardzo trudno nie zdać, Ja miałam 75 % a mówiłam strasznie jak odpowiadałam na pytania, w ogóle żadnego zdania chyba nie ułożyłam, poza tym zapomniałam, że sowa jest oznaką mądrości, i powiedziałam, że szczur
Na prawdę nie ma się co stresować! Nie zdać to trzeba powiedzieć prezentacji pół i wyjść bez próby odpowiedzenia na pytania, jak to zrobiła jedna kolesiówka w naszej szkole. ... reszta zdała!! -
anika1992 > 15-05-2011, 15:04
Jeśli chodzi o ustne, to u mnie w klasie było z 10 dwudziestek... Ja, niestety, miałam tylko 17, ale naprawdę się nie przyłożyłam. Sama byłam zażenowana tym, jak słaba była moja prezentacjaNajsłabszy wynik to chyba 13... Ogólnie się nie stresowałam... ale wiem, że u mnie dziewczyny się nakręcały przed wejściem...
Nie uwierzycie, co przeżyłam! Wieczorem przed matmą dostałam grypy zołądkowej (nigdy tak nie chorowałam, może poza wyrostkiem)! Całą noc nie spałam, rano mnie jeszcze trzymała, myślałam, że padnę na podstawie. Wróciłam do domu i poszłam spać, ledwie zdążyłam na rozszerzenie. Najgorsze jest to, że matma była dla mnie najważniejsza, od niej wszystko zależało - moje SGH i UW. A teraz tyle przygotowań... na nic. No ale nie chcę powiedzieć, że to wina choroby, bo może jakbym była zdrowa to też nie zdobyłabym wystarczającej ilości punktów.
Teraz żyję tylko wyjazdem - w sobotę (21.5) jadę pod Munster (Niemcy). Moja hostka opłaca mi podróż i będę zarabiała 65 euro/tyg. Mały Friedrich ma 2,5, a Karl 3,5, ale Karl chodzi do przedszkola. A Frau Anna jest nauczycielką niemieckiego... jej mąż pracuje jako informatyk w duzej firmie telekomunikacyjne i często wyjeżdża zagranicę (teraz był w Chinach).
Życzcie mi powodzenia -
Nathalie > 15-05-2011, 15:42
Hahahapowodzenia trzymamy kciuki!! -
anitaaa > 16-05-2011, 13:50
Jestem właśnie po ustnym polskim. Miałam 20/20. W życiu bym nie powiedziała, że mogłabym mieć z prezentacja maxa myślałam, że dostanę co najwyżej 15 i to jeszcze najlepsze, że dopiero wczoraj pisałam prezentacją żeby być na świeżo. Teraz jeszcze tylko chemia i angielski. Szkoda, że tak dobrze jak na maturze nie idzie mi z wyjazdem. :| -
anusiawa > 16-05-2011, 14:04
anitaa zazdroszczę wyniku, ja mam ustny polski jutro i czekam jeszcze na rosyjski - 24maja, a co do wyjazdu nie przejmuj się w końcu jakaś rodzinka się znajdzie -
kingulath > 16-05-2011, 14:30
kocham rosyjskie, niestety znam tylko podstawy, no i kochane literkiale będę się jeszcze uczyć!! -
anitaaa > 16-05-2011, 14:35
[quote name="anusiawa"]anitaa zazdroszczę wyniku, ja mam ustny polski jutro i czekam jeszcze na rosyjski - 24maja, a co do wyjazdu nie przejmuj się w końcu jakaś rodzinka się znajdzie[/quote]
wow rosyjski. Właśnie rozmawiałam z panią z P. i doliczą mi przesłane referencje, a filmik jest zaakceptowany. Powiedziała mi, że rodziny powinny niedługo zacząć się zgłaszać i jakby co to żeby do niej pisać. Gorzej, że nadal nie mam referencji od kilku osób, a akurat jest to opieka nad mniejszymi dziećmi. No nic pocieszyła mnie, powiedziała żebym się nie przejmowała jeśli nie uda mi się załatwić tych referencji, a rodzinka sie znajdzie No i w końcu mam filmik widoczny na głównej -
anusiawa > 16-05-2011, 15:22
świetnie, że masz już widoczny filmikdo mnie dzisiaj dzwoniła pani z Gawo, żeby się dowiedzieć jak tam rodzinka i powiedziała, że teraz już przypuszczalnie będzie się więcej rodzinek zgłaszać, bo dużo rodzn szuka au pair na czerwiec-lipiec, dlatego mam nadzieję, że ktoś się odezwie -
Insula > 16-05-2011, 15:30
Gratuluje zdania polskiego ustnego na 100%. Mi się udało wyciągnąć 90%jestem zadowolona zwłaszcza, że ost. moje wszystkie myśli były skupione wokół wyjazdu do US. Teraz tylko ost. angielski, wiza i mogę się pakować
Trzymam za Was kciuki!