-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
marika1 > 30-04-2012, 12:45
haha widzę, że z prezentem dla hostów u mnie zero oryginalności, bo również pomyślałam o żubrówce
jednak mam pustkę w głowie co do dzieciaków, cztery dziewczynki; bliźniaczki półtora roczne - im kupię może po jakimś misiu. Ale są jeszcze dziewczynki 9 i 10 lat i sama nie wiem, co im kupić... jedna interesuje się końmi, druga teatrem, ale jakoś nieszczególnie mi to pomogło... -
Agata3443 > 04-05-2012, 20:45
Ja właśnie dziś kupiłam pierwszy prezent - 1l Żubrówki dla Hosta. Dla Hostki planuję kupić jakieś ładne czekoladki Wawel w puszcze. Mam tylko problem z dziewczynkami (7 i 11 lat), ale na pewno chcę, aby były to typowo polskie rzeczy, a do tego przydatne, a nie takie, które zaraz rzuciłyby w kąt -
fdotka > 04-05-2012, 21:35
Ja kupiłam im jakieś cudaczne słoiczki z Krakowskiego Kredensu, są ładnie zapakowane i wyglądają luksusowo. Przywiozłam im jakieś wiśnie w żubrówce, płatki róż w cukrze i brandy, nalewkę z orzecha, kukułki z wódką i krówki. Byli zachwyceni no i wiem, że nie będzie to wiekami stało na półce i się kurzyło -
marvellous > 05-05-2012, 15:09
[quote name="Agata3443"]Ja właśnie dziś kupiłam pierwszy prezent - 1l Żubrówki dla Hosta. Dla Hostki planuję kupić jakieś ładne czekoladki Wawel w puszcze. Mam tylko problem z dziewczynkami (7 i 11 lat), ale na pewno chcę, aby były to typowo polskie rzeczy, a do tego przydatne, a nie takie, które zaraz rzuciłyby w kąt[/quote]
ja tez mam problem z dziewczynkami bo jednoczescnie chce zeby to byo cos polskiego a z drugiej zeby to byla zabawka ktora moga sie bawic i w ogole zeby sie uciezyly i tez mam dylemaaat -
paulina.r > 05-05-2012, 20:32
Cześc dziewczyny! ja wyjezdzam od 1 czerwca do rodziny w której Polka jest hostką, i nie wiem co kupić. Odpadają prezenty typowo polskie.. może mi jakoś doradzicie ?Pozdrawiam! -
angelaa > 05-05-2012, 20:34
[quote name="paulina.r"]Cześc dziewczyny! ja wyjezdzam od 1 czerwca do rodziny w której Polka jest hostką, i nie wiem co kupić. Odpadają prezenty typowo polskie.. może mi jakoś doradzicie ?Pozdrawiam![/quote]
a może właśnie jeszcze bardziej wpadają?przywieź jej kawałek ojczyzny -
paulina.r > 06-05-2012, 13:14
Tylko że ona wraca z całą rodzina tego samego dnia z Polski więc jesli czegoś jej bedzie brakowac to powinna zakosztowac podczas pobytu. Poprostu nie wiem, wczoraj tylko wpadłam na pomysł że moje dla dwuletniej dziewczynki kupie farby do malowania palcami? Podobno to jest bardzo fajna sprawa? Co o tym sądzicie?
Tylko dalej nie wiem co kupic rodzicom?
Pozdrawiam -
angelaa > 06-05-2012, 13:31
[quote name="paulina.r"]Tylko że ona wraca z całą rodzina tego samego dnia z Polski więc jesli czegoś jej bedzie brakowac to powinna zakosztowac podczas pobytu. Poprostu nie wiem, wczoraj tylko wpadłam na pomysł że moje dla dwuletniej dziewczynki kupie farby do malowania palcami? Podobno to jest bardzo fajna sprawa? Co o tym sądzicie?
Tylko dalej nie wiem co kupic rodzicom?
Pozdrawiam[/quote]
oooj to rzeczywiście nie ma sensu
ile dziewczynka ma lat?fajny pomysł z farbaijeszcze bardzo rozwijająca jest ciastolina ale to tak jak ma mniej niz 6 lat -
fdotka > 06-05-2012, 13:46
pomyśl o tym jak o prezencie dla starszej siostry, Może jakiś ładny zestaw do kąpieli, wiesz taki z musującymi kulkami zapachowymi i innymi bajerami. -
antoninatosia > 06-05-2012, 14:53
Mam pytanie, bo kompletnie nie wiem. 3 chłopców
12-letnie bliźniaki - mają swój zespół rockowy lubią pływanie,piłkę nożną, gry na xbox i oglądać telewizje
14-latek lubi gry na xbox, i gry on-line na komputerze
I ja przyjeżdżam do mojej rodziny 6 czerwca a ich obecna operka wyjeżdża 7.06 więc jak sądzicie czy dla niej też coś ?? Bo nie wiem czy wypada czy może nie, jak sądzicie??