-
-
Re: MoNiA (wampirek).MOJA HISTORIA.
WAMPIREK > 23-11-2007, 2:22
Dzięki
Póki co to ja muszę walczyć o mój priorytet (no może nie aż tak bardzo),ale o wykształcenie.Wła?nie sobie u?wiadomiłam ,że je?li mi się uda doj?ć tam gdzie chcę to będę pierwsza w rodzinie,której się udało skończyć studia -
idril > 23-11-2007, 4:15
[quote name="Emi"]jak juz mowilam, angielski tutaj na przyklad wszyscy znaja jak wlasny jezyk i wcale to zaden plus znac angielski.[/quote]
no i wlasnie to mi sie podobalo ze jak sie zapytalam pani w wieku okolo 50 lat w supermarkecie gdzie sa chusteczki to mnie rozumiala i bez zadnych problemow bylo. zapytac w PL taka pania o cos po ang. to sie rozdziawi tylko i powie 'hę?!'
:? -
Klarasek > 23-11-2007, 9:53
Monia miała? mi przysłać adres tej strony co to się wyjeżdża, mieszka u kogo? a ten kto? ma frajdę z tego, że Cię oprowadził! No i miały?my razem wyjechać nie pamiętasz już??!! -
Gość > 23-11-2007, 14:09
[quote name="WAMPIREK"] będę pierwsza w rodzinie,której się udało skończyć studia[/quote]
mnie nie grozi zejscie na dalszy plan, za duza roznica jest miedzy mna a moim rodzenstwemi tak mam szanse :lol: -
Ninka Jones > 23-11-2007, 17:22
Emi, a Karolina na co się wybiera?
co? kurde znowu tu nie zagl?da -
WAMPIREK > 23-11-2007, 17:28
Idril- zgadzam sie absolutnie z tym.Dodam jeszcze ,ze bedac w tym roku we Francji takze zauwazylam ,ze Francuzi nie pałaj? do nauki języków obcych .Tam praktycznie NIKT nie zna obcego języka. Oni s? zapatrzeni w swój kraj, swoj? kulturę i swój język i uważaj? ,że to wszyscy powinni się uczyć francuskiego ... dobrze,że Polacy zaczynaj? się uczyć języków obcych i to już od najmłodszych lat.
Klara- wy?lę Tobie na GGI oczywi?cie pamiętam
Emi- No to gratulacjeJa wiem jak dla moich rodziców ważne jest bym skończyła studia, bo oni tego nie maj?. Oczywi?cie nie studiuję dla nich tylko dla mnie...Mój brat ma jeszcze dłuuug? drogę do studiów,póki co jest w gimnazjum więc może mi się uda być pierwsz? pani? mgr w tej rodzinie -
idril > 23-11-2007, 18:24
no ja jak na razie slyne w calym klanie jako ta ktora pojechala w ciemno przez neta do pracy zagranice.
ale z czegos slyne 8) -
Ninka Jones > 23-11-2007, 19:01
Jula ja też
no i ze ?piewania, bo poza mn? nikt nie przejawia talentu muzycznego, je?li talentem to można nazwać... -
idril > 24-11-2007, 1:11
no a u mnie na odwrot. chyba ja tylko tego talentu nie przejawiam...
czarna owca w stadzie 8) (bynajmniej, tak to sie pisze?!, nie jest mi z tym zle) -
Ninka Jones > 24-11-2007, 1:41
też jestem czarn? owc?, ale nie tylko w rodzinie