-
-
Re: Au Pair 2013!
emptyhousee > 16-02-2013, 18:26
Ja jestem z Malborka i pewnie wylece z Gdańska xD , chociaż w Warszawie jest najbliższy konsulat, więc pewnie tam przyjade po wize .
Straszne jest to czekanie, cały czas się nie wie na czym stoi xD w zasadzie nie mam wygórowanych wymagań, chcę tylko zeby byli z dużego miasta, nie kontrolowali mnie tzw "curfew" i nie mili zbyt wiele dzieci xD -
margo > 16-02-2013, 18:29
taak do warszawynooo straszne to czekanie , taka niewiadoma czy się znajdzie czy nie Ale musimy znaleźć , prędzej czy później -
emptyhousee > 16-02-2013, 18:31
do czerwca jest jeszcze troche czasu, a z tego so słyszałam to rodziny szukają zazwyczaj jakieś 2-3 miesiace przed, więc powinno być ok xD -
madz > 16-02-2013, 19:10
[quote name="paulaw"]Co do rodzin w CC, Gawo (a raczej IE/APC, nie Gawo), APIA to dziewczyny z aupaircircle wyjechały ze swoich krajów właśnie dzięki APIA albo IE/APC, także... hmm, nie muszę chyba nic więcej dodawać :)[/quote]
Ale należy też pamiętać, że CC jest w mniejszej ilości krajów niż IE i APC. Bo nie ma go np w afryce z tego co kojarzę.
Ja nie mówię że Gawo jest złe, tylko, że ja bym go nie wybrała z wielu względów o których już kiedyś pisałam.
[quote name="emptyhousee"]Ja jestem z Malborka i pewnie wylece z Gdańska xD , chociaż w Warszawie jest najbliższy konsulat, więc pewnie tam przyjade po wize .[/quote]
Najbliższy konsulat masz w Krakowie ;p Bo jedyny w Polsce, a w Warszawie jest ambasada ;p Takie małe sprostowanie ;)
[quote name="emptyhousee"]do czerwca jest jeszcze troche czasu, a z tego so słyszałam to rodziny szukają zazwyczaj jakieś 2-3 miesiace przed, więc powinno być ok xD[/quote]
Spokojnie jest jeszcze sporo czasu, każdy na pewno znajdzie rodzinę dla siebie :)
Emptyhousee ile masz lat? Matura w tym roku czy już studiujesz? -
emptyhousee > 16-02-2013, 19:17
Emptyhousee ile masz lat? Matura w tym roku czy już studiujesz?[/quote]
19 rocznikowo, matura w maju niestety -
olusz > 16-02-2013, 19:34
też mam maturę w maju i właśnie siedzę w książkach :3 z czego piszecie?ja rozszerzony polski, rozszerzony angielski i podstawa z matmy (z tej ostatniej 50% i jestem w niebie!) D -
paulaw > 16-02-2013, 19:40
Sobota a Ty się uczysz? Nie byłoby mnie na to staćAle zdaję to samo co Ty. -
margo > 16-02-2013, 20:03
hahahah ja tak samo w tym roku zdaje maturę i w sobotę to ja odpoczywam a nie się uczęPodziwiam tych co się uczą w soboty xd -
paulaw > 16-02-2013, 20:20
[quote name="margo"]hahahah ja tak samo w tym roku zdaje maturę i w sobotę to ja odpoczywam a nie się uczęPodziwiam tych co się uczą w soboty xd[/quote]
Uff, nie jestem sama -
madz > 16-02-2013, 20:24
[quote name="margo"]hahahah ja tak samo w tym roku zdaje maturę i w sobotę to ja odpoczywam a nie się uczę :D Podziwiam tych co się uczą w soboty xd[/quote]
[quote name="paulaw"]Sobota a Ty się uczysz? Nie byłoby mnie na to stać :D Ale zdaję to samo co Ty.[/quote]
Pogadamy jak pójdziecie na studia xD Sobota to jeden z najlepszych dni na naukę, bo możesz się uczyć od rana do wieczora potem w nocy i jeszcze w niedzielę xD