• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

Johnson > 15-02-2013, 20:15

[quote name="madz"]A jaki chcesz?[/quote]

Nexus 4

Najlepszy telefon na rynku na obecna chwile

Jarzebinka > 15-02-2013, 20:59

[quote name="Johnson"]

Nexus 4

Najlepszy telefon na rynku na obecna chwile [/quote]

po co komuś najlepszy telefon na rynku? jak i tak dużo się od siebie nie różnią...

margo > 15-02-2013, 21:13

[quote name="olusz"] Tylko teraz JAK moim rodzicom przetłumaczyć, że to nie jest STRACONY ROK, jak sobie uroili? "Polecisz po studiach". Kiedy ja nie wiem co się stanie po studiach... W zeszłym roku próbowałam ich namówić na wyjazd z "Why not USA" na rok szkolny, ale to była zbędna dyskusja...[/quote]

Miałam tak samo, rodzice mówili mi że zdążę i po studiach polecieć , ale ja sie uparłam i drążyłam temat i tobie tez to radzę moi na początku nawet nie chcieli o tym słuchać a jak zaczynałam rozmowę na ten temat to się tylko wciekali ale ja i tak cały czas drążyłam temat aż w końcu chcieli mnie wysłuchać (ponieważ wiedzieli że nie mogą mi zabronić bo im to powiedziałam że w końcu jestem pełnoletnia i muszę decyzje podejmować sama za siebie ) wyjaśniłam im wszystko po kolei nawet najmniejszy szczegół , powiedziałam że to jest świetna okazja żeby poprawić mój angielski i chce mieć jakieś wspomnienia na starość i że tam też będę chodziła na kursy że to nie będzie zmarnowany czas i pokazałam im stronę gawo żeby sobie wszystko przeczytali pokazałam im filmiki na YT gdzie taka dziewczyna opowiada o programie itp która już tam jest i ona też wyjechała z Gawo i powiedziałam im że to nie jest jakiś nowy program , że nie wywiozą mnie tam do jakiegoś domu publicznego xd (pierwsza myśl mojej rodziny) . I ja ci radzę pogadaj z rodzicami tak szczerze , że to jest twoje marzenie i że chcesz je spełnić a oni w tym momencie cie blokują i że jak byś chciała to możesz i wyjechać bez ich zgody ale że tego nie chcesz bo ten wyjazd nie jest wart pokłócenia się z rodziną ( Ja tak powiedziałam i to zdanie do nich dotarło )

Ale wiadomo każdy rodzic jest inny , ale też każdy nie chce żeby jego dziecko wyjeżdżało na drugi koniec świata oni po prostu się o nas boją , Paula dobrze powiedziała oni nigdy ci nie powiedzą że w 100 % są na tak , to ty musisz tą decyzję podjąć nie oni

Życzę ci powodzenia

merti > 15-02-2013, 22:50

Bo wy źle zaczęłyście. Ja od razu mojej mamie powiedziałam, że po szkole jade do Stanów i tyle I potem zaczęła się rozmowa, ze mnie zabiją i zgwałcą. A że od samego początku postanowiłam, że sama za wszystko płacę to mama nie miała nic do gadania. Powiedziala mi tylko ze bedzie tesknic i nie bedzie spac po nocach, poplakalysmy sobie i siema :d I teraz mnie bardzo wspiera i mimo, ze nie chce, zebym jechała to mi doradza ze wszytskim itp. I mimo, ze teraz mamy dobry kontakt, to czuje ze jak polece do Stanow bdzie jeszcze lepiej, bo pewnie bedziemy codziennie na skype gadać

btw, olusz - jak chcesz zyc w ameryce to po amerykanistyce na pewno Ci się to nie uda...

bama > 15-02-2013, 22:51

[quote name="Johnson"]

Nexus 4

Najlepszy telefon na rynku na obecna chwile [/quote]

Jak dla mnie Nexus to najzwykleszy telefon na świecie, a od innych różni się tylko ceną i dlatego niektórzy chcą go miec jak to powiedzial wczoraj mój znajomy "wyciągasz taki telefon na imprezie i każda Twoja"

olusz > 16-02-2013, 1:48

[quote name="merti"]

btw, olusz - jak chcesz zyc w ameryce to po amerykanistyce na pewno Ci się to nie uda...[/quote]

Na amerykanistykę idę, bo mnie to interesuje, a czy jest coś przyjemniejszego, niż robienie w życiu tego, co się lubi? Mam zamiar wmieszać się w politykę, a politologia to chyba jedna z największych fabryk bezrobocia, więc tak czy inaczej... Najpierw podbijam Polszę, a później USA, nic od razu. Chyba, że idzie o bycie Au Pair koniecznie w tym roku

Kolejna rozmowa z rodzicami za mną, nawet tak bardzo się nie wściekali o "zakazany temat"!

Johnson > 16-02-2013, 1:57

Zależy czego się oczekuje od telefonu

Ja ze swojego korzystam w zamian komputera,

dlatego Nexus wygrywa pod względem szybkości, jak i aplikacj...

Tak teraz patrze, i ten telefon ma lepsze parametry niż mój komputer :/

Damian011 > 16-02-2013, 2:37

Johnson, każdy oczywiście patrzy inaczej

Mi np żaden telefon nie potrafiłby zastąpić komutera. Nawet tablet. Jednak chociażby laptop dodaje jakiegoś komfortu..

A jak na najlepszy na rynku to jest dość tani Ciekawe, że Gal. S3 lub Iphone prawie dwukrtonie potrafią przebić jego cenę. Także odnośnie tematu "najlepszości" bym dokładniej poczytał parametry, fora, statystyki i opinie...

A, no i pamiętaj, że za pół roku taki telefon będzie już jak "jeden z wielu", tzn. będzie caaała masa dużo, dużo lepszych

Johnson > 16-02-2013, 2:42

co do tego ,że będzie jak jeden z wielu

jestem tego pewien,

Już wszystko przeglądnąłem

jest lepszy niż S3,

obecnie mam S2, i nie narzekam w ogóle...no może temu ,że forum mi się rozjeżdza

ale od przeżycia

Damian011 > 16-02-2013, 2:55

Kurde, jakbym miał S2 to jeszcze co najmniej rok bym go trzymał

Osobiście jestem raczej zwolennikiem teorii: jak coś jest dobre to po co zmieniać

Ale miałem z kolei swego czasu w klasie gościa, który co 2 miesiące zmieniał HTC na nowszego, bo mu się znudził
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia