-
-
Re: Au Pair 2013!
Johnson > 15-02-2013, 20:15
[quote name="madz"]A jaki chcesz?[/quote]
Nexus 4
Najlepszy telefon na rynku na obecna chwile -
Jarzebinka > 15-02-2013, 20:59
[quote name="Johnson"]
Nexus 4
Najlepszy telefon na rynku na obecna chwile[/quote]
po co komuś najlepszy telefon na rynku? jak i tak dużo się od siebie nie różnią... -
margo > 15-02-2013, 21:13
[quote name="olusz"] Tylko teraz JAK moim rodzicom przetłumaczyć, że to nie jest STRACONY ROK, jak sobie uroili? "Polecisz po studiach". Kiedy ja nie wiem co się stanie po studiach... W zeszłym roku próbowałam ich namówić na wyjazd z "Why not USA" na rok szkolny, ale to była zbędna dyskusja...[/quote]
Miałam tak samo, rodzice mówili mi że zdążę i po studiach polecieć , ale ja sie uparłam i drążyłam temat i tobie tez to radzę moi na początku nawet nie chcieli o tym słuchać a jak zaczynałam rozmowę na ten temat to się tylko wciekali ale ja i tak cały czas drążyłam temat aż w końcu chcieli mnie wysłuchać (ponieważ wiedzieli że nie mogą mi zabronić bo im to powiedziałam że w końcu jestem pełnoletnia i muszę decyzje podejmować sama za siebie ) wyjaśniłam im wszystko po kolei nawet najmniejszy szczegół , powiedziałam że to jest świetna okazja żeby poprawić mój angielski i chce mieć jakieś wspomnienia na starość i że tam też będę chodziła na kursy że to nie będzie zmarnowany czas i pokazałam im stronę gawo żeby sobie wszystko przeczytali pokazałam im filmiki na YT gdzie taka dziewczyna opowiada o programie itp która już tam jest i ona też wyjechała z Gawo i powiedziałam im że to nie jest jakiś nowy program , że nie wywiozą mnie tam do jakiegoś domu publicznego xd (pierwsza myśl mojej rodziny) . I ja ci radzę pogadaj z rodzicami tak szczerze , że to jest twoje marzenie i że chcesz je spełnić a oni w tym momencie cie blokują i że jak byś chciała to możesz i wyjechać bez ich zgody ale że tego nie chcesz bo ten wyjazd nie jest wart pokłócenia się z rodziną ( Ja tak powiedziałam i to zdanie do nich dotarło )
Ale wiadomo każdy rodzic jest inny , ale też każdy nie chce żeby jego dziecko wyjeżdżało na drugi koniec świata oni po prostu się o nas boją , Paula dobrze powiedziała oni nigdy ci nie powiedzą że w 100 % są na tak , to ty musisz tą decyzję podjąć nie oni
Życzę ci powodzenia -
merti > 15-02-2013, 22:50
Bo wy źle zaczęłyście. Ja od razu mojej mamie powiedziałam, że po szkole jade do Stanów i tyleI potem zaczęła się rozmowa, ze mnie zabiją i zgwałcą. A że od samego początku postanowiłam, że sama za wszystko płacę to mama nie miała nic do gadania. Powiedziala mi tylko ze bedzie tesknic i nie bedzie spac po nocach, poplakalysmy sobie i siema :d I teraz mnie bardzo wspiera i mimo, ze nie chce, zebym jechała to mi doradza ze wszytskim itp. I mimo, ze teraz mamy dobry kontakt, to czuje ze jak polece do Stanow bdzie jeszcze lepiej, bo pewnie bedziemy codziennie na skype gadać
btw, olusz - jak chcesz zyc w ameryce to po amerykanistyce na pewno Ci się to nie uda... -
bama > 15-02-2013, 22:51
[quote name="Johnson"]
Nexus 4
Najlepszy telefon na rynku na obecna chwile[/quote]
Jak dla mnie Nexus to najzwykleszy telefon na świecie, a od innych różni się tylko ceną i dlatego niektórzy chcą go miecjak to powiedzial wczoraj mój znajomy "wyciągasz taki telefon na imprezie i każda Twoja" -
olusz > 16-02-2013, 1:48
[quote name="merti"]
btw, olusz - jak chcesz zyc w ameryce to po amerykanistyce na pewno Ci się to nie uda...[/quote]
Na amerykanistykę idę, bo mnie to interesuje, a czy jest coś przyjemniejszego, niż robienie w życiu tego, co się lubi?Mam zamiar wmieszać się w politykę, a politologia to chyba jedna z największych fabryk bezrobocia, więc tak czy inaczej... Najpierw podbijam Polszę, a później USA, nic od razu. Chyba, że idzie o bycie Au Pair koniecznie w tym roku
Kolejna rozmowa z rodzicami za mną, nawet tak bardzo się nie wściekali o "zakazany temat"! -
Johnson > 16-02-2013, 1:57
Zależy czego się oczekuje od telefonu
Ja ze swojego korzystam w zamian komputera,
dlatego Nexus wygrywa pod względem szybkości, jak i aplikacj...
Tak teraz patrze, i ten telefon ma lepsze parametry niż mój komputer :/ -
Damian011 > 16-02-2013, 2:37
Johnson, każdy oczywiście patrzy inaczej
Mi np żaden telefon nie potrafiłby zastąpić komutera. Nawet tablet. Jednak chociażby laptop dodaje jakiegoś komfortu..
A jak na najlepszy na rynku to jest dość taniCiekawe, że Gal. S3 lub Iphone prawie dwukrtonie potrafią przebić jego cenę. Także odnośnie tematu "najlepszości" bym dokładniej poczytał parametry, fora, statystyki i opinie...
A, no i pamiętaj, że za pół roku taki telefon będzie już jak "jeden z wielu", tzn. będzie caaała masa dużo, dużo lepszych -
Johnson > 16-02-2013, 2:42
co do tego ,że będzie jak jeden z wielu
jestem tego pewien,
Już wszystko przeglądnąłem
jest lepszy niż S3,
obecnie mam S2, i nie narzekam w ogóle...no może temu ,że forum mi się rozjeżdza
ale od przeżycia -
Damian011 > 16-02-2013, 2:55
Kurde, jakbym miał S2 to jeszcze co najmniej rok bym go trzymał
Osobiście jestem raczej zwolennikiem teorii: jak coś jest dobre to po co zmieniać
Ale miałem z kolei swego czasu w klasie gościa, który co 2 miesiące zmieniał HTC na nowszego, bo mu się znudził