• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

DominikaDomi > 14-02-2013, 23:38

no mysle, ze tak. chociazby dlatego, ze musza miec z tb kontakt przeciez

Damian011 > 15-02-2013, 2:30

Aguta, na pewno w USA telefony są tańsze Ja np szykuję się na zmianę telefonu, ale wstrzymam się do czasu wyjazdu, bo np już teraz na nowym Iphone'ie (oba ze sklepu apple) można zaoszczędzić 400zł w porównaniu USA do PL

A na miejscu faktycznie pewnie jakiś się dostanie. Jak to powiedziała Domi, jakiś kontakt przecież muszą z Tobą mieć

balbina > 15-02-2013, 2:49

tak, tak. ale może liczą na to, ze weźmiemy z polski telefon : D no chociaż jak oni myślą o polsce, takie rzeczy, to racja... Nawet telefonów tu nie mamy

Damian011 > 15-02-2013, 4:04

No, a to pewnie i tak cud, że możemy do nich lecieć. Przecież w Polsce nie ma lotnisk, skoro nasze jedyne 2 samoloty z polskiej floty stacjonują w USA ;D

californiadreaming > 15-02-2013, 7:37

[quote name="mamecia"]można wziąć na rok[/quote]

Co racja to racja . Okazuje się, że w AT&T jeszcze się zachowały roczne kontrakty. I w pełni popieram radę, żeby skorzystać z prepaida, jeśli ktoś koniecznie chce mieć swój "prywatny" numer.

Johnson > 15-02-2013, 13:57

Ceny telefonów na roczny kontrakt czasami przewyższają ich wartość rynkową.... LOOOOL

W sumie od wczoraj już wiem jaki chce telefon, a ,że nie jest dostępny w żadnej ofercie abonamentowej, w nast. miesiącu go kupuje tutaj w UK

madz > 15-02-2013, 14:44

A jaki chcesz?

olusz > 15-02-2013, 17:20

Hej

Właśnie zastanawiam się jak przekonać moich rodziców, że Au Pair na ten rok byłoby całkiem dobrym rozwiązaniem w moim przypadku. Przede wszystkim - chcę iść na UW na amerykanistykę - a tam językiem wykładowym jest american english, którego to warto by się było przed studiami poduczyć. Mi rok nie robi wcale różnicy, ale moim rodzicom - a i owszem. Nie to, żebym była nieodpowiedzialna, od trzech lat mieszkam 70km poza domem, bo chodzę tu do liceum, w domu jestem na weekendy, a czasem nawet wcale. Dogadać się po angielsku też raczej umiem, skoro w wieku 13 lat dałam sobie radę z sepleniącymi Brytyjczykami (według mnie oni seplenią i koniec! ), to z Amerykanami powinno być chyba tylko łatwiej? No właśnie, a w wieku 13 lat byłam miesiąc w Anglii i też nie umarłam. Moja fascynacja USA jest olbrzymia i doskonale wiem, że to jest właśnie kraj, w którym chcę spędzić resztę życia, a taki rok byłby do tego świetnym przygotowaniem. Tylko teraz JAK moim rodzicom przetłumaczyć, że to nie jest STRACONY ROK, jak sobie uroili? "Polecisz po studiach". Kiedy ja nie wiem co się stanie po studiach... W zeszłym roku próbowałam ich namówić na wyjazd z "Why not USA" na rok szkolny, ale to była zbędna dyskusja...

paulaw > 15-02-2013, 18:46

A ja kupiłam telefon niedawno, byle jaki, ale zależało mi na takim mini-laptopie cobym go mogła mieć w szkole i w mieście, z androidem, dobrym aparatem i odtwarzaczem muzyki, ale i tak mam zamiar wkrótce kupić sobie inny, zdecydowanie lepszy sprzęt, for sure.

paulaw > 15-02-2013, 18:51

[quote name="olusz"]Tylko teraz JAK moim rodzicom przetłumaczyć, że to nie jest STRACONY ROK, jak sobie uroili? "Polecisz po studiach". Kiedy ja nie wiem co się stanie po studiach... W zeszłym roku próbowałam ich namówić na wyjazd z "Why not USA" na rok szkolny, ale to była zbędna dyskusja...[/quote]

been there, done that

Nie ma opcji, albo robisz wszystko na własną rękę, albo nie ma wyjazdu, bo rodzice nie powiedzą tak, to jest pewne. Ja mam na plus, bo tata chociaż przeciwny, za wszystko płaci, ale i tak jest ciężko, kiedy wszyscy są przeciwko mnie, a tym bardziej byłoby mi ciężko, gdybym miała za to sama płacić. Także trzeba oszczędzać, załatwić dokumenty i jedziesz

Daj do zrozumienia, że jedziesz i koniec. Ale nie używaj argumentów typu "po studiach mogę jeszcze raz jechać", "niesamowita okazja" "blah blah blah" bo to tylko marnowanie czasu. Polecam Ci Gawo i wtedy możesz nawet dać im telefon do pani Kasi, ta rozmowa przekonała mojego tatę do zapłacenia za wyjazd. A przy tym Gawo jest tańsze, a ma praktycznie taką samą ofertę jak pozostałe biura i masz większą szansę na znalezienie rodzinki, bo jesteś w dwóch agencjach, zarówno IE i APC.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia