-
-
Re: Au Pair 2013!
Johnson > 13-02-2013, 3:57
Kurcze, super ,że można w Londynie...ale...
cała papierologia, nie wiem jak to agencja przełknie
chyba się do polski wybiore...ba, na pewno się wybiore przed wylotem...to i tak pozałatwiam
aa powiedzcie mi,
jak planuje jeszcze wakacje przed wylotem do USA, to musze to w ambasadzie zgłaszać, albo do agencji ,że miesiąc mnie nie będzie ? -
Jarzebinka > 13-02-2013, 4:10
UWAGA OGŁOSZENIE! UWAGA OGŁOSZENIE! UWAGA OGŁOSZENIE! UWAGA OGŁOSZENIE! UWAGA OGŁOSZENIE! UWAGA OGŁOSZENIE!
Hej miasiaczki! W sobote znow mamy au pairkowskie spotkanie! Oczywiście znów Wrocław- sobota. DominikaPink. i Aguta jeszcze nie wiedzą, bo śpią! ale nie mają wyboru, muszą byc. Przyjeżdza Damian011, także jest nas 4. Jeżeli ktoś ma gdzie spać, jakiś znajomych, którzy mogą przenocować, albo po prostu może przyjechać i wieczorem wrócic. ZAPRASZAMY!
Dominika Domi pseudo DODA, ty masz przyjaciółkę tutaj, wiec obecność obowiązkowa -
emili > 13-02-2013, 4:41
Hej piekne. Przepraszam nienczytam bo szczerze nie mam kiedy.
jestem z APIA wiec dotyczy to napewno nas.
NY City - w centrum ma wifi działające, w Hilton tere ( hotel) też. Poza ciężko się przebić. Chyba ze ma się blackberry.
Mamy tak napięty plan ze do kibla musisz czas zaplanować. Trochę to irytujące. Będą wam proponować przed wyjazdem wycieczkę za 70 $ zwiedzanie by - właśnie na niej jestem - do tego mega wnerwiona!!!!!! Na nic czasu. Przewodnik krzyczy i jest arogancji, zero przyjemności. Wiec nie polecam, ale w większości rodzina za to płaci wiec i wtedy wypada pojechać. -
emili > 13-02-2013, 4:50
Wysyłam na raty bo nie wiem jak długo będę miała wifi.
Na lotnisku byłyśmy o 8 pm. A z lotniska odjechalysmy o 1 AM. Porażka!!! Czekalysmy wydygane aż wszystkie aupair ze świata zawina na JFK - Fack!!!
Poza tym szkolenie w brew temu co mówią mi bardzo odpowiada. Jest tu Judy ktora je prowadzi i jest niesamowita.
Choć po tak długiej drodze i 3 h snu zajęciach do 4 pm i wyjeździe o tej h na "wyczekiwana" wycieczke mamy dość.
WSzystko poza wyżej wymienionym jest niesamowite. Czyli świat u.s wygląda faktycznie jak z filmu ściągnięty. Ludzie noszbkurde różni, generalnie bardzo mili.
łatwiej będzie jak spytacie to opowiem. Jak dotrę do hostów i kupie kompa to napisze więcej. Tyle na razie dzięki smartfonie i wifi from New York City Girls -
Jarzebinka > 13-02-2013, 4:53
cooo czekałyscie tyle! POrażka!!!!!! Trzymaj się tam i czekam na wiecej postów. Na wycieczke nie jade,b o NYC bede miała pod nosem, wiec nie ma czego żałować jak widzę. POZDRÓW NYC OD NAS :**** -
emili > 13-02-2013, 4:56
taaa widze właśnie ze się to kupy nie trzyma. Ale chciałam dobrze.
Od : szkolenie jest w NY ( nie by)
Osoby palące niech wezmą fajki ze sobą na time square kosztują 16 $- ale nie, nie ja kupowałam - koleżanka
See u and take care girls. -
emili > 13-02-2013, 5:01
Tak, poszlysmy spac o 3.30 a o 6.30 mialysmy pobudkę...
Naprawdę jesteśmy wykończone.
Mimo to polecam APiA - skubani wiedza co robią !
A i czytałam gdzieś że gości płacą na wstępie agencji 8000$ za nas, za swoja aupair- potwierdzam to prawda
Idzie na przeloty, hotel, szkolenie, lcc ( consider), itd... -
emili > 13-02-2013, 5:03
Polecam APIA - miało być !! -
madz > 13-02-2013, 11:00
[quote name="Damian011"]Aguta, co to jest 150 z GAWO, kiedy prawdopodobnie wydasz 2000 z Apia :D
Madz - Jak ktoś przyjeżdża do Warszawy, to później musi Cię na kawę zaprosić? :P[/quote]
Nie musi, ale jesli ma ochotę to będzie mi milo :)
Emili czemu dobrze jak ktoś ma blackberry? :)
Jarzembinka uczucie po wyjściu z Ambasady to jest dopiero wspaniale uczucie :) -
balbina > 13-02-2013, 13:09
ahha emili ty to się namęczysz, pozwól, że poprawię trochę Twoje posty, żeby wszyscy zrozumieli
Powiem, że to przej*bane, że musieliście czekać 5 godzin, no kurde mogłyście czekać 2,5 h i by was odwieźli, a po tamtych przyjechali, bo to jakaś masakra kurde. Bo co, bo paliwo? Szkoda, że się tak nie troszczą o ludzi ;/
Emili a powiedz jak wygląda ta wycieczka? Rzeczywiście cała z autokaru? Czy coś się dzieje?