• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

arsenalfan26 > 19-05-2011, 15:41

za dużo czasu na zakupy już nie mam, najprawdopodobniej jechałabym we wtorek, albo przyszłą sobotę. właśnie chyba się zapytam, czy czegoś nie potrzebuje, tak będzie najlepiej. a i jeszcze z kosmetyków co mam brac? chcdzi mi o takie płyny do kąpieli, pasty do zębów.

dosiunia > 19-05-2011, 16:17

no takie rzeczy to już we własnym zakresie, chyba, że sobie na miejscu kupisz, chociaż nie wiadomo jak z cenami tam, ale wiadomo, pasta, żel pod prysznic, kosmetyki, mydło...

alexandra085 > 19-05-2011, 20:01

ja chyba z biletem jeszcze sie wstrzymam..mialabym leciec dopiero w polowie lipca, wiec czas mam. Wzielyscie 15 kg? ja chyba wykupie to do 20 kg....I nie wiem czy kupowac w jedna czy dwie strony, bo nie wiem kiedy dokladnie wracam hmmmm. U mnie zalezy to od zjazdu, wiec albo jeden omine albo przylece na pierwszy juz. wiec albo 26 wrzesnia albo 9 paz. Rodzina dala mi w sumie wolna reke

arsenalfan26 > 19-05-2011, 20:06

ja postanowiłam, że pogadam jeszcze z ta babką, ale chyba z niej zrezygnuje, biuro dało mi rodzinę z alicante, ale zrezygnowałam, bo już byłam z polka umówiona. napisałam do nich maila, może jeszcze nikogo nie znaleźli, przecież zrezygnowałam z nich wczoraj <wnerw> zadzwoniłam do biura, oferta nie aktualna, ale ja się nie poddaje. ta rodzina z alicante, była taka jaką chciałam od początku. jednak pierwsza myśl jest najlepsza.

dosiunia > 19-05-2011, 20:15

alex, nie bookuj jak najszybciej, bo później będzie jeszcze drożej + nie bierz za dużo rzeczy, bo w Irlandii tanie są ciuchy i kosmetyki, jak się dobrze poszuka nie wiem jakk teraz, kiedy się pogłębiła recesja ponoć... ja zabookowałam w jedną stronę, bo nie wiem, czy nie będzie poprawki we wrześniu, więc powrotny zabookuje w lipcu, po wynikach egzamnów... ;x

alexandra085 > 19-05-2011, 20:36

cholercia napisalam posta, niby wyslalo a nie widze go hmmmm.

[quote name="arsenalfan26"]ja postanowiłam, że pogadam jeszcze z ta babką, ale chyba z niej zrezygnuje, biuro dało mi rodzinę z alicante, ale zrezygnowałam, bo już byłam z polka umówiona. napisałam do nich maila, może jeszcze nikogo nie znaleźli, przecież zrezygnowałam z nich wczoraj <wnerw> zadzwoniłam do biura, oferta nie aktualna, ale ja się nie poddaje. ta rodzina z alicante, była taka jaką chciałam od początku. jednak pierwsza myśl jest najlepsza.[/quote]

a skad zmiana decyzji? tzn chodzi Ci ze chcesz zrezygnowac z tej babki spod Madrytu?

Dosia,

ale ja mam jeszcze dwa miechy...i troche sie boje zabookowac :lol: no bo to roznie bywa...chociaz chyba nie zrezygnuja ze mnie hmmm. Wlasnie patrzylam na bilety, nie bookuje na powrot - bilety sa tanie, w kazdej chwili moge kupic powrotny.

A co do walizki hmm. Wyjezdzalam wiele razy i mialam walizke zawsze okolo 17 kg plus napakowany bagaz podreczny plus lapka. Ponoc w tanich liniach nie mozna miec osobno lapka? i patrza na podreczny wiec malo moge tam wziac. To znaczy wiecej rzeczy w glownym. No i nawet na wakacje jak bralam ulubione rzeczy(wcale nie tak duzo) to zawsze sie uzbieralam. a ciuchow nie chce za duzo tam kupowac bo mam sporo - i z USA i stad...

arsenalfan26 > 19-05-2011, 20:45

no, chce z niej zrezygnować, kontaktowałam się z ich byłą au pair i podobno nie jest tak różowo.

alexandra085 > 19-05-2011, 20:58

o cholercia..ale sami dali Ci do niej namiar?hmm. Ale juz kupilas bilet?

arsenalfan26 > 19-05-2011, 21:00

[quote name="alexandra085"]o cholercia..ale sami dali Ci do niej namiar?hmm. Ale juz kupilas bilet?[/quote]

nie, ona do mnie napisała. na szczęście nie kupiłam jeszcze biletów...miałam super rodzinkę z alicante, ale dla niej zrezygnowałam. napisałam do nich, nie wiem czy mogłam tak sama, bo oni są z biura, ale trudno, może coś napiszą

dosiunia > 19-05-2011, 21:13

alex, spytaj sie ich czy możesz bookować czy nie chyba, że już o tym rozmawialiście, ja bookowałam 2,5 miesiąca wcześnej

Chciaż faktycznie widzę, że od ciebie są tańsze bilety
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia