• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sprawy samolotowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Sprawy samolotowe

• Sprawy samolotowe
  • Re: Sprawy samolotowe

PolishGirl > 22-08-2012, 23:27

No właśnie tego chciałam się dowiedzieć. Więc włożę lapka do podręcznego i kasę podzielę i powkładam w różne miejsca i nie będę brała małej torebki na ramię. i będzie 1 szt. bagażu podręcznego. w sumie host ma wyjechać po mnie na lotnisko, więc długo nie będę się męczyć z tymi bagażami.

Dzięki!

LadyInRed > 22-08-2012, 23:47

W różne miejsca czyli?

Nie radzę do dużej torby (checked), bagaż może zaginąć.

alciak > 23-08-2012, 2:32

[quote name="LadyInRed"]W różne miejsca czyli?

Nie radzę do dużej torby (checked), bagaż może zaginąć.[/quote]

bierzesz ze soba jakiś portfel, wiec tam na pewno ląduje cześc, jesli do podręcznego bierzesz np. ksiązke, gazete(ale najlepiej cos, czego nie wyciagasz w czasie lotu) tam tez mozesz conieco włożyc, na kwejku byl pokazany patent, ze mozna włożyć zwinięte banknoty do pustego opakowana po balsamie do ust(cos jak te z nivei czy carmex w sztyfcie). duzo zalezy od tego, co bierzesz do podręcznego, jesli jakies buty, koszulki, to miedzy ubrania, jesli, no nie wiem, pudełko z płytami, tam tez mozesz, ja bym po porstu szukala takich tajemnych skrytek :mrgreen:

kajtuś > 23-08-2012, 12:15

[quote name="alciak"]

bierzesz ze soba jakiś portfel, wiec tam na pewno ląduje cześc, jesli do podręcznego bierzesz np. ksiązke, gazete(ale najlepiej cos, czego nie wyciagasz w czasie lotu) tam tez mozesz conieco włożyc, na kwejku byl pokazany patent, ze mozna włożyć zwinięte banknoty do pustego opakowana po balsamie do ust(cos jak te z nivei czy carmex w sztyfcie). duzo zalezy od tego, co bierzesz do podręcznego, jesli jakies buty, koszulki, to miedzy ubrania, jesli, no nie wiem, pudełko z płytami, tam tez mozesz, ja bym po porstu szukala takich tajemnych skrytek :mrgreen:[/quote]

A to konieczne jest szukanie skrytek? A nie mozna w portfelu miec calej kasy i trzymac go przy tylku za przeproszeniem? W kieszeni?

alciak > 23-08-2012, 13:48

[quote name="kajtuś"]
    [quote name="alciak"]

bierzesz ze soba jakiś portfel, wiec tam na pewno ląduje cześc, jesli do podręcznego bierzesz np. ksiązke, gazete(ale najlepiej cos, czego nie wyciagasz w czasie lotu) tam tez mozesz conieco włożyc, na kwejku byl pokazany patent, ze mozna włożyć zwinięte banknoty do pustego opakowana po balsamie do ust(cos jak te z nivei czy carmex w sztyfcie). duzo zalezy od tego, co bierzesz do podręcznego, jesli jakies buty, koszulki, to miedzy ubrania, jesli, no nie wiem, pudełko z płytami, tam tez mozesz, ja bym po porstu szukala takich tajemnych skrytek :mrgreen:[/quote]

A to konieczne jest szukanie skrytek? A nie mozna w portfelu miec calej kasy i trzymac go przy tylku za przeproszeniem? W kieszeni?[/quote]

czy konieczne? jasne, ze nie. ale ja wole byc zabezpieczona, tym bardziej, ze zawsze biore trochę wiecej kasy, niz potrzebuje. ja na pewno kase rozłoze na 2-3 miejsca, ale jezeli ktoś nie czuje takiej potrzeby, to przeciez nikt nikogo nie zmusza

LadyInRed > 23-08-2012, 15:17

Jeśli ma się gruby plik, to się do portfela nie mieści, ileż mam powtarzać.

alciak > 23-08-2012, 15:43

gruby plik niskonominałowych (chyba tak to sie nazywa;D) banknotow mozna wymienic na grubsze nominały w kontorze i banku chyba tez.

jesli bierzezmy grubą kaskę, polecam założyc konto, bo to, moim zdnaiem, niebezpiecznie miec przy sobie za duzo gotówki, a teraz kartą można płacic wszedzie, bankomaty tez na kazdym kroku.

kajtuś > 23-08-2012, 20:44

[quote name="LadyInRed"]Jeśli ma się gruby plik, to się do portfela nie mieści, ileż mam powtarzać.[/quote]

O kurde, Ty bogaczko! Do skarpety wrzuc

LadyInRed > 23-08-2012, 20:46

Nie mój problem, ale w niektórych przypadkach (np. moim, ale tak jak mówiłam, nie mój problem, bo ja swój już rozwiązałam), NIE MA MOŻLIWOŚCI PÓJŚĆ DO BANKU. Bo w wioskach banków nie ma. I nie ma możliwości do momentu odlotu wymienić kasy. Ludzie, nauczcie sie czytać.

Saiisuke > 23-08-2012, 21:14

Czy ktoś z Was przebookowywał bilet na inny termin?

Mam bilet wykupiony na 15 września (Wizzair), ale zastanawiam się czy nie zostać tydzień dłużej.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia