-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
balbina > 25-10-2011, 1:03
bossowsky
Zakupienie prezentu z oznaczeniem Polski jest super pomyslem!
Ja tez wybralabym cos szczegolnie charakterystycznego dla naszego kraju - jednym z tych rzeczy jest wodkaale nie wiem czy nie bedzie problemow z transportem, bo chyba to glownego bagazu trzeba by bylo dac i 'cieplo' otulic aby sie nie zbila, albo na lotnisku kupic. Tez nie zawsze rodzina pije alkohol, ale to juz do dogadania sie
Slodycze typowo Polskie tez fajny pomyslm, ja zawsze lubie sobie cos zabrac, kupic z jakiegos kraju - tak na pamiatke, zebym wiedziala ze bylam -
bossowsky > 25-10-2011, 10:17
myślałam o wódce i wszyscy mi ją radzili. ale to faktycznie zalezy od dogadania się. nie kupiłam jej , bo nie wiedzialam czy oni piją. dużo też zależy od religi hostów. taki prezent móglby kogoś urazić, dlatego zdecydowałam się na to co kupiłam -
oczubek > 25-10-2011, 12:14
Dziewczyny,alkohol radzę kupować na lotnisku - jeśli lecicie do USA. Dla ludzi, którzy lecą poza granice UE wszystko jest tańsze. Ja np. za litr żubrówki zapłaciłam 30 zł! Tylko jest limit - 1 litr/osobę. -
hellomaurice > 17-11-2011, 14:13
Dziewczyny, macie jakieś pomysły na świąteczne prezenty? Zwłaszcza mam na myśli faceta, dziewczynę znam znacznie lepiej (a najlepiej dzieciaka, wiadomo). -
Patty > 17-11-2011, 19:03
Portfel, perfum? też sie nad tym zastanawiam co można kupić -
balbina > 17-11-2011, 19:50
Hm, fajnie byłoby chociaż trochę znać tą osobę. W nanu nana są super gazdzety, ostatnio kupilam tam butelke w ksztalcie wiolonczeli dla muzyka, wiec sie podobalo
Myślę, że portfel jest dość uniwersalny, krawat może, kisiążkę, plyte z muzyka? Sa tez takie sklepiki z roznymi gazdzecikami np sie do kluszy zaczepia nadajniek a przy sobie ma sie taki pilot i jak sie zgubia klucze to sie naciska pilot i dzwoni ten nadajnikSprobuj moze sie zorientowac czym sie interesuje -
hellomaurice > 17-11-2011, 21:43
- -
Patty > 18-11-2011, 18:35
hmm nie wiem w jakiej cenie sa skórzane portfeleza granica, ale ewentualnie można "zlecic" kupno komus w Polsce i przeslac do Ciebie, nie jest to ciezki towar to mozna przeslac nawet jako list -
Efka87 > 11-04-2012, 13:49
@oczubek: mam pytanie odnośnie kupowania na bezcłówceczy jak kupię wódkę w PL, a będę miała przesiadkę gdzieś (nie wiem jeszcze gdzie) to czy mi jej najnormalniej w świecie nie zabiorą? orientujesz się może? -
marvellous > 11-04-2012, 22:28
[quote name="Efka87"]@oczubek: mam pytanie odnośnie kupowania na bezcłówceczy jak kupię wódkę w PL, a będę miała przesiadkę gdzieś (nie wiem jeszcze gdzie) to czy mi jej najnormalniej w świecie nie zabiorą? orientujesz się może?[/quote]
ja sie podpinam pod pytanie!
mozna przewiesc w bagazu 0,5 wodki? chodzi mi o samolot