-
-
Re: Summer au pair
arsenalfan26 > 18-05-2011, 11:36
kurcze, no to mam problem, dostałam ofertę z biura rodziny z alicante! tam zawsze chciałam pojechac. trochę dzieci za duże, płacą 75 euro, kurde. -
arsenalfan26 > 18-05-2011, 12:04
juz zrezygnowałam... -
strawberries > 18-05-2011, 16:15
jak myślicie czy bilety lotnicze do lipca jeszcze stanieją czy raczej będą drożały już? Wiem, że od wczoraj z rayanair już zdrożał o 40 zł, ale zastanawiam się czy poczekać jeszcze czy już brać -
dosiunia > 18-05-2011, 16:50
im bliżej daty tym raczej drożej... -
Insula > 18-05-2011, 16:52
sądzę, że będą drożały (jedynie last minute ratuje) wakacje to czas urlopów, wycieczek itp. więc przewoźnicy mają doskonałą okazję by zarobić. -
Joana > 19-05-2011, 11:37
arsenalfan26 napisał(a):o ludzie! jaka jestem podekscytowana ;D
rozmawiałam dzisiaj z hostką, pani beata bardzo miła kobieta, opowiadała mi o sobie, o swojej rodzinie, sąsiadach, wszystkim mi tez zadawała pytania, pod koniec powiedziała, że jeszcze mi napisze, bo bedzie rozmawiała z dwoma innymi dziewczynami, ale ja jej się najbardziej podobam. teraz mi napisała, że ma nadzieję, że nasza współpraca będzie się dobrze układać, bo zrobiłam na niej dobre wrażenie i że bardzo miło jej się z nią rozmawiało. czyli się zdecydowała! kurcze, ale się ciesze, bo na prawdę podoba mi się ta rodzinka. szukam już biletów, przyszły weekend spędzę już w hiszpanii!!![/quote]
To dziwne, mi powiedziala to samo,ze sie jej najbardziej podobam ale ze ja moglabym dopiero na poczatku czerwca przyjechac to powiedziala,ze wezmie ktoras z 2 dziewczyn z ktorymi rozmawiala,ale chce zebym we wrzesniu przyjechala... Nie podoba mi sie to...Ciekawe czy tej 3 tez tak powiedziala??? -
arsenalfan26 > 19-05-2011, 15:06
[quote name="Joana"] To dziwne, mi powiedziala to samo,ze sie jej najbardziej podobam ale ze ja moglabym dopiero na poczatku czerwca przyjechac to powiedziala,ze wezmie ktoras z 2 dziewczyn z ktorymi rozmawiala,ale chce zebym we wrzesniu przyjechala... Nie podoba mi sie to...Ciekawe czy tej 3 tez tak powiedziala???[/quote]
ciekawe, ale mi ta selekcja nie przeszkadza, bo wiadomo, każdy patrzy pod siebie, ja też wybrałam tak, żeby mi było wygodniej, nie oszukujmy się. jak ci odpowiada to od września możesz jechac, jak dla mnie spoko babka.
dobra, dziewczyny, pomożecie mi? co mam spakować? mam tylko 15 kg do dyspozycji!
a i jeszcze, co mam kupić host rodzinie? dla dziewczynki małej już mam, ale ona ma starsza siostrę 17 latkę-hipiskę nie mam pojęcia co jej kupić i rodzicom, bo jednak ona jest polką, więc bez sensu będzie kupowanie przewodnika po polsce...pomocy! -
dosiunia > 19-05-2011, 15:16
hipisce kup coś, jakaś chustę, albo długie kolczyki, z czegoś naturalnego, coś na rzemykach np. A matce też możesz jakąś biżu kupić, albo spytaj sprost czy nie potrzebuje czegoś z Polski
Tez mam tylko 15 kg i ten sam dylemat
ps. Arsenal, gdzie w końcu jedziesz? -
Aisling > 19-05-2011, 15:19
Nooo hipisce możesz kupić różną biżuterię, taką rzemykowo-koralikową w np. jakimś koszyku, takim wiesz.. z wikliny małym czy czymś, nie wiem jak to się nazywa ;P albo schować ją do jakiegoś materiałowego woreczka, w stylu hipisowskim.
A pytanie o to, czy potrzebuje czegoś z Polski to dobry pomysł ;D albo spytać gdzieś między wierszami, za czym z polski tęskni.Chwytem ją ;P -
arsenalfan26 > 19-05-2011, 15:39
[quote name="dosiunia"]ps. Arsenal, gdzie w końcu jedziesz?[/quote]
pod Madryt