• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

agulka > 21-04-2009, 16:09

Nie ma za co. Po to jest to forum, zeby sobie pomagac.

Podoba mi sie pomysl z Kanada, ale pamietaj, ze i tak musisz miec wize, zeby wjechac na teren USA W Kanadzie mieszkala moja kolezanka, bardzo sobie chwalila Montreal. Ja strasznie chcialam pojechac, ale w 2 roku juz nie moglam.

Tydzien temu na NK odezwal sie do mnie kuzyn mojego taty, ktory mieszka od 30 lat w Toronto - nooo to pojade sie bratac z rodzina , a co

Aaa on ma syna studenta, wiec mozna go podpytac o studia w Kanadzie :-) Poza tym tu w Szwajcarii poznalam pare Kanadyjek, z 1 nadal mam kontak, wiec ja tez moge spytac , gdybys miala jakies pytania :-)

Ja nadal mam te papiery ds, przy wylocie chca tylko I-94, co jest dla nich dowodem, ze opuscilas USA :-)

Marta85 > 21-04-2009, 16:17

o jjaa Agulka Ty mi z nieba spadlas Kochana jestes!! a Kanadyjczycy to fajni ludzie? wiec ja duuzo mysle o tym wszystkim i teraz mam taki plan ze najpierw jade do pracy do hotelu do UK na jakis czas ,odkladam troche kasy i wyjezdzam albo do usa albo wlasnie do Kanady..mysle ze z Kanada bedzie latwiej..perspektywa pozostania w Polsce przeraza mnie i nawet nie chce o tym myslec..znaczy kocham nasz kraj ale wszystko tu jest jakies skomplikowane ..no i ludzie :/

Johnson > 21-04-2009, 16:21

kamysia, podziel sie takimi faktami co innym ich nie mowia

Kanada to piekny kraj

moze i nawet piekniejszy niz USA ?

Jakbyscie wiedzialy wiecej o tych studiach tam bardzo prosze o info

agulka > 21-04-2009, 16:34

Aj tam kochana, mi tez ktos kiedys pomogl, to czemu ja nie mialabym pomoc, jesli jestem w temacie

Ja musze popisac troche z tym synem mojego taty kuzyna , to sie dowiem od kogos mlodego, jak mu sie tam podoba.

Kanadyjki, ktore ja poznalam, to nie obrazajac, ale tak samo puste i puszczalskie jak Amerykanki, ktore poznalam w USA...ale moze ja tylko mam pecha do poznawania takich niemadrych ludzi

Ogolne wrazenie mam dobre - sympatyczni ludzie, rozesmiani,pomocni i z lekkim podejsciem do zycia.

Bedac w gorach poznalam instruktora narciarskiego - tzn zapisalam sie na lekcje nie z milosci do nart - po prostu zobaczylam to ciacho i od razu zmotywowalam sie do nauki

Anyway..On jest z Kanady (mieszany z tata Norwegiem) ale ur i wychowany w Kanadzie. Wraca za tydzien do Kanady, studiuje, wiec wypytam go mailowo co i jak

dominikan@ > 21-04-2009, 17:27

Dziewczyny ja też myślałam o Kanadzie jeśli nie dali by mi wizy do USA. Kanada w naszym przypadku jest o wiele lepsza bo nie potrzebujemy wiz !!! a poza tym z tego co zdążyłam się zorientowac po 3 latch pobytu w Kanadzie zostaje się rezydetem (o ile dobrze pamiętam - albo inaczej się to nazywa) a po 5 dostaje się obywatelstwo a jak ma się obywatelstwo kanadyjskie to wstęp na teren USA ma się free) W sumie Kanada to nie to samo co USA ale lepsze to niż nic.

cailet > 21-04-2009, 17:30

Ale trzeba pamiętać, że w Kanadzie nie ma normalnego programu Au-pair, co trochę utrudnia sprawę, przynajmniej dla mnie

dominikan@ > 21-04-2009, 17:39

Jest z tym że sama musisz sobie zapłacić za bilet. Zawsze możesz poszukać rodziny przez neta i dogadać się zeby zapłacili za Ciebie

Marta85 > 21-04-2009, 18:25

..ale jakby co to tylko i wylacznie na studia jesli chodzi o Kanade.w program au pair tam chyba sie nie wpakuje

dominikan@ > 21-04-2009, 19:01

Możesz jechac na studia i do tego załatwić sobie prace jako np: niania.

Johnson > 21-04-2009, 19:53

A ze, tak zmienie temat

macie moze jakies namiary na meskich aupair ? Najlepiej w Stanach
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia