-
-
Re: Au Pair 2014
aqness > 13-03-2014, 19:07
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Domi_" data-cid="80013" data-time="1394716951">
O super! Ja właśnie mam zamiar napisać do jednej z tych Polek, która jest w moim mieście, może będzie jakaś fajnapaczką imprezować w NYC napewno fajniej!! <3</blockquote>
Tym bardziej, że mamy tak blisko i do NYC i do oceanu!A jakie Ty dokladnie miasto masz? <3 -
Divertissante > 13-03-2014, 21:35
emilka! witamy w naszym szeroko-wąskim ciągle zmieniającym się gronieNie martw się! Na wszystko jest czas, ja straciłam pół roku nicnierobiąc tylko czekając na PM... Decyzja należy dla ciebie, wiadomo, ale jeśli od razu zakładasz, że zostaniesz w USA na drugi rok to może rzeczywiście lepiej poczekać na koniec studiów Sama tak planowałam, ale nie mogłam się zdecydować na żaden kierunek, wszystko "nie to", dlatego mimo straconego roku (wiem, to tylko kilka miesięcy, ale tak na prawdę cały rok w dupe, bo to ani szkoła żadna ani porządna praca, także no), cieszę się, że tak wybrałam. Jadę niedługo i wiem, że to jest to Na studiach pewnie bym się męczyła, nie mogła znaleźć swojego miejsca i wgl.. Za bardzo znam siebie Trzymam kciuki! Dwa lata zlecą na prawdę szybciutko, zwłaszcza jak znajdziesz prace!
Domi ma racje, ktoś musi być kolejnymi au pairkami, kiedy my wrócimyPoza tym będziesz miała mnóóóstwo czasu nadrobić doświadczenie ))
Też znam to uczucie, kiedy to jest tylko "odległe marzenie"! Zaczęłam marzyć o au pair w USA jak byłam w 1 technikum, MA SA KRA! W każdej wolnej chwili (Zwłaszcza, kiedy bylo mi źle) marzyłam, że juz jade. A to SERIO tuż tuż....a ja czuje, jakby to nadal było marzenie! Hahaha także...dziwnie to wszystko działa ^^
DOMI!!! Nie przesadzaj z tymi Polkami bo trzeba poznać też jakieś amerykanki! I AMERYKANÓWhaha, btw będziesz miała nas dosyć (tak, mnie i aqness haha) Ale fakt, polki panujące na Manhattanie, uh! -
kazetka > 13-03-2014, 22:13
emilkax napisał(a):Na prawdę? O proszę, czyli jednak realizujesz swój plan. To super. Czas prędko minął, co?
Oby i Mnie tak szybko zleciało, bo generalnie dzisiaj się czuję jakbym miała lecieć za tydzień, a nie dwa lata :lol:
Serio, serioCzas minął naprawdę szybko, także i Ty się nie obejrzysz, a juz będziesz aplikować do programu Ja jakoś nie dowierzam, że to już zaczyna się dziać Dziś kręciłam pierwsze ujęcia do filmiku w końcu -
aqness > 13-03-2014, 22:21
Divertissante, Domi_, CT i Manhattan są nasze, a na amerykanów też przyjdzie pora, jak już zaczniemy mniej pokracznie mówić po angielsku i zwiedzać CT bez polskiego przewodnika po CT! (divertissante <3)
kazetka, powodzeia z filmikiem! -
AuPair_Domi > 15-03-2014, 0:39
Ej no ja o laskach Polkach mówię tylko z zaufanego grona :d inne mi niepotrzebne :p a AMERYKANIE mmmm <3 koniecznie! Jak szaleć,to szaleć! Na pewno nie będę was miała dosyć! Ba! Ja już wysiedzieć nie mogę,tak bardzo chciałabym już tam być z wami <3 -
AuPair_Domi > 15-03-2014, 0:41
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="aqness" data-cid="80021" data-time="1394738465">Divertissante, Domi_, CT i Manhattan są nasze, a na amerykanów też przyjdzie pora, jak już zaczniemy mniej pokracznie mówić po angielsku i zwiedzać CT bez polskiego przewodnika po CT! (divertissante <3)
kazetka, powodzeia z filmikiem!</blockquote>
wydaje mi się,że póki umiemy powiedzieć "hi I'm Au Pair from Poland" - każdy amerykaniec jest nasz <3 -
missbigdreams > 15-03-2014, 0:44
Domi_ napisał(a):wydaje mi się,że póki umiemy powiedzieć "hi I'm Au Pair from Poland" - każdy amerykaniec jest nasz <3
Ojj to źle sie wydaje ;p Wcale tak nie jest. Tylko meksykanie są nachalni i oczywiście drogowcy. -
AuPair_Domi > 15-03-2014, 1:26
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="missbigdreams" data-cid="80034" data-time="1394833469">Ojj to źle sie wydaje ;p Wcale tak nie jest. Tylko meksykanie są nachalni i oczywiście drogowcy.
</blockquote>
Ja słyszałam inne opinie na ten temat :d -
missbigdreams > 15-03-2014, 4:49
Domi_ napisał(a):Ja słyszałam inne opinie na ten temat
Owszem, jest to dla nich bardzo interesujące, zawsze wypytują o szczegóły (nie tylko mężczyźni), zwłaszcza w sklepach itp ale nie tak, że każdy pada na kolana bo Polka przed nim stoi ;p Co więcej kilka razy spotkałam się z "Poland? ohh...eee, cool" ale tym zdecydowanie negatywnym "cool" albo nawet "Poland? Where is it?". Także różni ludzie różne przypadki. -
Divertissante > 15-03-2014, 16:18
Hahaha widziałam kiedyś prace amerykanów, którzy mieli umieścić na mapie europy wszystkie kraje....BEKA MILIARD, oni serio nie wiedzą co to Polska, chyba, że mają kogoś ze swojego grona jakiegoś polaka lub z polskimi korzeniami. Tak mi się wydaje. Ale ja osobiście wolałabym poznać amerykanów nie na fundamencie "bo jestem au pair". Zobaczymy czy będzie to możliwe! Au Pairski gron oczywiście mile widziany, jakoś musimy się wspierać no i mieć komu żalić - komuś, kto nas zrozumie))
Dziewczyny, za miesiąc już tam będę, a ja nadal w to nie wierzę!!! :o :o :o :o