-
-
Re: Au Pair 2013!
balbina > 06-02-2013, 16:57
Też jesteś z Wro?:d
Jarzebinka - jak to pół roku? ;o -
bama > 06-02-2013, 17:15
ja z wypełnieniem swojej aplikacji w CC uwinęłam się w niecałe 2 tygodnie (załapałam się na zniżkę) pierwszą rodzinkę miałam na profilu kilka dni później, mieliśmy juz match, ale musieli zrezygnować z au pair z powodów rodzinnych, ale po kilku dniach odezwała się kolejna rodzinka, niestety był to okres świąteczny i nie mieli czasu, odezwali się po świętach i po kilku rozmowach perfect match czyli około 2 miesiące to wszystko trwało, więc w miarę krótko.
wczoraj od hostki dostałam Household Handbook liczący 15 stron A4, ktoś z was też już od rodzinki coś takiego dostał? Moje na szczęście fajnie się czyta i duuużo ciekawych informacji. Np juz znam swój amerykański nr telefonu, wiem jaką mam ofertę na ni, w tygodniu mam do dyspozycji vana, a w wekendy volvomaaasa informacji, trzeba będzie to czytać jeszcze conajmniej 2 razy -
balbina > 06-02-2013, 17:21
nie słyszałam, żeby ktoś coś takiego dostał, ale fajnie że dali Ci to już teraz, żebyś sobie w polsce to przeczytała, ogarnęła -
Jarzebinka > 06-02-2013, 17:43
na blogu z gdyni blisko do san francisco, było coś takiego dla przyszłej au pair! -
DominikaDomi > 06-02-2013, 17:54
ale to chyba kazda ma indywidulane w tym przypadku
ja np dowiedzialam sie od hostki ostatnio, ze w tygodniu mam mini vana a w weekeny moge brac SUV.
w sumie fajnie njakby cos takiego mi wyslali -
madz > 06-02-2013, 18:07
To jest ponoć nowa moda wśród host rodzin ;) Także może i my Domi coś takiego dostaniemy :P Choć moja hostka jest tak wyluzowana, że pewnie nie będzie jej się chciało pisać, no i sama jeszcze do końca nie wie co to znaczy mieć au pair.
teraz tylko już dostać wizę i mogę się pakować w walizkę która dziś do mnie dotarła! Jest przepiękna <3 -
balbina > 06-02-2013, 18:11
haha 4 miesiace przed wyjazdem się zacznij pakować
przynajmniej niczego nie zapomnisz
Fajnie dostac od razu wszystko jasno na papierze co i jak
i pamietajcie laski, żeby wszelkie zasdady typu samochod, godzina policyjna etc. napisali wam na maila - zebyście miały dowód -
Jarzebinka > 06-02-2013, 18:27
A ja własnie sobie gadałam na fejsie z obecna au pair, za kazdym razem gdy z nią rozmawiam utwierdzam sie z przekonaniu, że rodzina jest idealna dla mnie. A jeszcze pomagała mi wybierac prezenty! W kazdym razie okazalo się, ze ona 24 maja maja musi byc w FInlandii, a ja 20 chyba wylatuje z tad.. NA szczescie moja Host rodzina mieskza blisko szkolenia, i moze wieczorem wpadnie do mnie! THANKS GODMoże z nią spedze czas gdy dziewczyny bedą w NYC -
DominikaDomi > 06-02-2013, 18:37
Moim hostom na pewno nie bd sie chcialo pisac tego -
dominika.pink > 06-02-2013, 19:03
Jeśli jesteście dziewczyny z Wrocławia ja jestem chętna na spotkanie przy kawce
Obgadamy sobie wszystkie wątpliwości
Piszcie tylko kto się pisze i będziemy się dogadywać