• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

pojednanie1 > 09-08-2011, 11:19

Jak byłam Aupairką w Niemczech to kupiłam dla każdego członka rodziny czekoladki z Wedla i do tego rpzywiozłam ręcznie wyhaftowany przez moją babcię obrus. Host była zachwycona. Uwielbiała romantyczny styl wystroju wnętrz. No więc trafiłam w dziesiątkę i chyba ten obrus pomógł mi w rozluźnieniu sytuacji.

Schmetterling > 11-08-2011, 20:59

Nie linczujcie, za to, ze w tym temacie prosze o rade, jaki prezent dac mojej Gastfamilie na pozegnanie, a nie opisuje co dalam po przyjezdzie do nich. Otoz, sprawa ma sie tak, ze za 2 tyg, juz wyjezdzam. Bylam u nich 11 miesiecy i bardzo sie zzylismy ze soba, traktowali mnie jako czlonka rodziny i na pewno bedziemy utrzymywac ze soba kontakt oraz bede ich odwiedzac. Chcialabym, zeby prezent byl sentymentalny, ale wierzcie, albo nie, ale ja nie mam tutaj wlasnego aparatu fot. (sic!), wiec rzeczy typu zdjecie a ramce, czy jakis album ze zdjeciami ich syna przez tez czas, co ze mna spedzal, odpadaja. Rodzina to 2+1, moj podopieczny ma prawie 2 latka.

Jakies propozycje ?

Patty > 12-08-2011, 0:56

Moze po prostu duża karta z podziekowaniem, troche milych słow na pewno cos wymyslisz.

Saiisuke > 12-08-2011, 14:16

Pomysł Patty wydaje mi się bardzo dobry. Możesz przygotować sama kartkę, Twój dwulatek może Ci pomóc ozdobić ją jakimś rysunkiem, włóż ją może w ładną ramkę i podaruj hostom. Wydaje mi się, że to będzie taki miły, tani prezent, będzie widać, że to coś faktycznie od serca.

martyna.minnesota > 16-08-2011, 20:18

Co uważacie o tym, żeby kupić dziewczynkom 3 i 5 lat płytę z polskimi piosenkami? Podobno lubią tańczyć

fallingdown > 20-10-2011, 0:30

wyjeżdżam we wtorek jeszcze nie mam prezentu, w rodzinie są 2 dziewczynki 5 i 9 latka, ta druga lubi pływać, pytałam się hoski jaki rodzaj zabawek lubią , ale zbytnio mi nie odpowiedziała, mała kolorowanki itp, ciężko jest się wstrzelić w gusta jeżeli się nie zna dzieci, myślałam o bardzo pluszowych bocianach plus jakieś książeczki, kolorowanki, naklejki dla małej, macie jakiś pomysł, szczegolnie dla ten 9 latki która lubi pływać?

bossowsky > 20-10-2011, 21:47

ja poszłam po standardzie- dla rodzicow kupiłam kubki z napisem Polska, a dla dzieciaków małe miśki z napisem Polska , do tego piłeczki kolorowe z płynem i brokatem w środku chyba byli zadowoleni.

dla mnie było ważne , żeby były to prezenty charakterystyczne dla naszego kraju- bo z tego co wiem, to to jest wymaian kulturowa c'nie?

fallingdown > 22-10-2011, 0:09

ja dziewczynkom kupiłam 2 piękne, milutkie misie, beżowy i biały, odziane kolorowymi szaliczkami, do tego baczuszka krówek dla każej z nich, dużó fajnych naklejek dla najmłodszej, jakiś fikuśny długopis z futrzaną kulką z flo, dla starszej długopis - pień drzewa na którym siedzi panda, nie wiem co jeszcze im kupić, hości dostaną bardzo ładną puszkę wawel ,w środku mieszanka dobierana wg mojego gustu , to wszystko pięknie zapakowane w wedlowski papier, zdziwiłam się, że tak pięknie to pakują, myślałam o wódce, ale nie wiem czy piją, jak poznam ich i dziewczynki, to kupię im coś w ich guście po świętach spędzonych w polsce

oczubek > 22-10-2011, 10:26

fallingdown a gdzie tak ładnie pakują? Moim zdaniem to super pomysł na prezent dla hostow. Lepszy niż np. album o Polsce. Jak już znajdę rodzinę, to właśnie coś takiego kupię

fallingdown > 22-10-2011, 17:13

[quote name="oczubek"]fallingdown a gdzie tak ładnie pakują? Moim zdaniem to super pomysł na prezent dla hostow. Lepszy niż np. album o Polsce. Jak już znajdę rodzinę, to właśnie coś takiego kupię[/quote]

Takie puszki można kupić w sklepie Wawel, i poprosić o zapakowanie w ich firmowy papier, dodają nawet bardzo dyskretną złotą kokardę, ja weszłam tam z myślą o kupnie czekoladek, a wyszłam z 2 pięknymi puszkami. Jednakże są trochę ciężkie, jedna waży kilogram, ja mam 2 i 20kilogramowy limit bagażu, nie licząc podręcznego ;d
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia