• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

bunia_90210 > 21-04-2009, 11:56

Ja też się bardzo cieszę

A ta sytuacja uswiadomiła mi,że nie zawsze jest kolorowo i powinnam uważać. Ja z natury jestem optymistką i nie zawsze myślę racjonalnie,ale sprowadziłam się już na ziemię.

dominikan@ > 21-04-2009, 12:20

Dzoana wszystko można ale raczej rzadko kto rozstaje się w zgodzie. Skoro zgłaszasz agencji że nie jesteś zadowolona z rodziny i chcesz ją zmienić to logiczne że rodzina zmienia się wówczas na jeszcze gorszą niż była. Z tego co ja sie orientuję to masz 2 tyg na znalezienie rodziny i 2 tyg rodzina ma na znalezienie nowej au pair. Nie wiem czemu było tak u Marty że mieszkała ona u LCC te 2 tyg a nie u rodziny ale z tego co wnioskuje to rodzina poprostu nie była zbytnio miła. Założe się że jest tam coś aby obejść tą procedurę np: zacząć szukać wcześniej rodziny na własną rękę zanim zgłosi się agencji ze chce się ją zmienic. Bo zasada jest taka że on chwili zgłoszania ma sie 2 tyg więc trzeba było przeciągnąć trochę to zgłoszenie bo potem już jesteś nie legalnie po upłynięciu tych 2 tyg.

kamysia > 21-04-2009, 12:55

.

cailet > 21-04-2009, 13:01

kamysia ----> a nie jest tak, że albo 2 lata doświadczenia albo studia w tym kierunku skończone? Marta pisałam, że ma zrobionego licencjata, dlatego o tym w ogóle wspomniałam

kamysia > 21-04-2009, 13:11

.

Johnson > 21-04-2009, 13:51

Wiecie co

tak baaardzo bym chcial juz miec wybrana rodzinke i oczekiwac dnia wylotu ;(

kamysia > 21-04-2009, 13:56

.

Marta85 > 21-04-2009, 15:27

Ja tez sie ciesze ze trafilam na to forum wszyscy tu maja zlote serca agulka dzieki!!caly czas mysle co tu zrobic i wiecie co przyszly mi jeszcze na mysl studia w kanadzie...tam chyba nie byloby takiego problemu z wiza..no i do stanow blisko.

a wiec jesli chodzi dlaczego nie znalezli mi rodziny--wiekszosc rodzin ktore do mnie sie zglaszaly chcialy strong swimmer bo wakacje spedzaja zazwyczaj nad woda..ja mam traume z dziecinstwa bo sie topilam i zaznaczylam w aplikacji ze moje plywanie jest slabe..wiem ze to brzmi glupio ze wrocilam do polski przzre plywanie,smieszne to ale nic juz na to nie poradze.ponadto nie mialam okazji jezdzic w usa samochodem a jak zmieniasz rodzine to area director pisze o Tobie i o mojej jezdzie tez nic nie wiedziala wiec dla niektorych rodzin to byl znow problem mimo ze w aplikacji w polsce wpisalam ze czuje sie komfortowo prowadzac samochod.no i bylo kilka rodzin ktore chcialy kogos od maja/czerwca bo nie wiedzialy ze mam tylko 2 tygodnie.w ogole tez mi powiedzieli ze przez kryzys jest troche mniej rodzin niz zawsze i to tez utrudnia.

aaa. area director jesli widzi ze rodzina nie jest zbyt fajan sama proponuje zeby u niej zamieszkala,tak przynajmniej bylo w moim przypadku.wiem ze za to trzeba placic iles dolcow za dzien,ode mnie nie chciala kasy.

kamysia > 21-04-2009, 15:34

.

Marta85 > 21-04-2009, 16:04

Agulka słuchaj a jak Ty wyjezdzalas z USA to musiala oddac ds2019 bo ja niewiem co z tym zrobic...wzieli mi z paszportu tylko to I20 czy jaki tam numer byl..
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia