• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

shante > 14-07-2009, 0:14

Hmm wyjazdu jako Au Pair nie policzą Ci raczej do lat pracy, ponieważ nie dostajesz pensji, tylko kieszonkowe, podatku nie płacisz, zazwyczaj nie masz żadnych umów, no i w ustawach czy innych pierdołach jest napisane, że nie jest to praca, a wyjazd w celu poznania języka, kultury, tradycji etc danego kraju.

aaliyah108 > 14-07-2009, 0:16

tak, jestem nowa

rok temu miałam lecieć do USA, już nawet rodzinkę znalazłam, ale zrezygnowałam dla chłopaka, teraz już byłego chłopaka ... a w tym roku planowałam do Anglii, miałam od taty pożyczyć pieniądze na wyjazd i mu potem oddać, lecz po znalezieniu rodziny się nie zgodził ;/ i będę musiała jechać do Niemiec do pracy sezonowej, odłożę pieniądze na następny rok i wtedy pojadę

pozdrawiam serdecznie

Lusiaaa > 14-07-2009, 0:23

Ano... poimprezować też lubię!)) Shante, dzięki za informacje. Bardzo przydatne. To trza roboty też będzie szukać Powiem Wam, że zaparłam się na tą Anglię i koniec. Nie chcę zostać w Polsce bo tak mnie ta polska mentalność wkurza, że szok. I wcale nie muszę szukać daleko bo już samo moje otoczenie z pracy tak mi działa na nerwy że :/ Eh.... A dzieci uwielbiam No i języka się nauczę i angielską kulturę poznam

shante > 14-07-2009, 0:30

Nie ma problemu, jak jestem w stanie, to pomagam

A aaliyah108 serdecznie witamy na forum

Lusiaaa > 14-07-2009, 0:46

To fajnie. Jak coś to będę pisać dziewczyny. Dzięki bardzo, zmykam spać bo już mi się ślepka kleją. Dobrej nocy Pap

ell > 31-07-2009, 18:42

Cześć dziewczynki i chłopcy . Chciałam się tylko przywitać. We wrześniu lecę do UK na 12 miesięcy. O ile wytrzymam 8). Byłam już operką w USA, ale stwierdziłam, że chciałabym znowu spróbować. Wiem, że jestem już trochę na to za stara (25 lat w listopadzie ech...), ale jakoś mi brakuje tego dziwnego, operskiego życia. Znalazłam rodzinę w Hertford. Może jest ktoś w okolicy (to podobno 30 minut od Londynu)??? Ogólnie rodzina wydaje się ok (ale z doświadczenia wiem jak zdjęcia mogą mylić) - dają samochód, płacą 140Ł na tydzień, no i pisałam z "ich" obecną Niemką 8), która twierdzi, że są spoko. Zobaczymy. Najbardziej przekonał mnie do nich fakt, że opłacają tez kursy językowe, więc w pewnym sensie będzie to trochę podobne do amerykańskiego programu. Kurczę, rozpisuję się tu o głupotach, a przecież chciałam się tylko przywitać! A więc: WITAJCIE

ila > 31-07-2009, 19:10

Ell, no to będziesz wpadać do mnie na kawkę bo właśnie sprawdziłam na mapie i jesteś 15 minut ode mnie autem . Ja jestem na przedmieściu Harlow, w Roydon .

shante > 31-07-2009, 19:15

Witamy serdecznie na forum Właśnie miałam napisać, że Ila jest chyba niedaleko, ale widzę, że już mnie uprzedziła

ila > 31-07-2009, 19:33

Bo ja szybka dziopa jestem .

ell > 01-08-2009, 9:03

Dziękuję za ciepłe przyjęcie mnie w Waszym operskim gronie :mrgreen: Hihi... Teraz się mogę trochę udzielać na forum i szerzyć moje "words of wisdom" :wink:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia