• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sprawy samolotowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Sprawy samolotowe

• Sprawy samolotowe
  • Re: Sprawy samolotowe

Yoanna > 18-08-2012, 0:36

ale o co w ogole chodzi? jaki ty masz problem? przeciez bedac w uk masz prawo kupowac jakie sprzety chcesz i mozesz wozic je ze soba po calym swiecie i nikomu nic do tego

annjg > 18-08-2012, 1:16

Troche już w swoim życiu przechodziłam przez granice i nigdy nie sprawdzali.

Nie panikuj

elizawieta > 18-08-2012, 15:42

Tylko że za elektronike naliczane jest cło (czy vat) coś ponad dwudziestoprocentowy a w przypadku laptopa to niestety dużo, wiec chciałabym tego uniknąć stąd moje pytanie bo słyszałam, że jeśli się wiezie własny sprzęt do i z uk to się nic nie płaci więc czy sprawdzają to celnicy jakoś lub trzeba komuś zgłosić, że to niby mój "przywieziony" do uk (co nie bedzie prawdą).

Yoanna > 18-08-2012, 16:16

e tam, nic nie jest naliczone. ja swojego netbooka tez kupilam w uk, wszedzie z nim jezdze i nie ma zadnych problemow. nikt niczego nie sprawdza.

LadyInRed > 18-08-2012, 16:28

Twój przywieziony do UK, tylko po co masz w PL laptopa z wtyczką angielską?

rosario > 18-08-2012, 20:18

[quote name="LadyInRed"]Twój przywieziony do UK, tylko po co masz w PL laptopa z wtyczką angielską? [/quote]

ładowarkę zawsze może przewozić w bagażu nadawanym

LadyInRed > 18-08-2012, 20:29

Chodzi mi o to, ze jak już by przyszło co do czego, to nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek łyknął, że w Polsce kupiłaś sobie laptopa, który ma angielską wtyczkę, z trzema, a nie dwoma bolcami jak w Polsce.

elizawieta > 18-08-2012, 22:27

Ewentualnie można powiedzieć, że laptop był kupiony za granicą (nie tylko w uk są inne gniazdka) daaawno temu

dosiunia > 18-08-2012, 23:05

albo, że siostra przywiozła, poza tym na allegro pełno angielskiego sprzętu. Raczej nie pytaja o takie coś i nie sprawdzają.

kajtuś > 19-08-2012, 2:15

Przepraszam, ale dalej nie bardzo rozumiem...

Jak zakupię bilet w ryanair, to mam bezplatnie 10 kg bagazu? w sensie rejestrowanego czy podrecznego?

Bo wiem, ze sie wykupowalo bagaz rejestrowany, albo zaznaczalo 0. Czyli ze 0 dodatkowo czy 0, ze tylko wezme podreczny?

Jak wykupie bilet, to dostane jakis kod... Tydzien przed mam sie odprawic online i co?

Co z tym kodem pozniej... I z jakas karta pokladowa, kiedy mam ja wydrukowac?

O matko, nie latalem jeszcze i normalnie ciemna masa ze mnie. Prosze o odpowiedz i cierpliwosc...

Acha, i jeszcze jedno... To w końcu biuro podróży pobiera opłatę za zabookowanie biletu? Czy lepiej samemu online? I jak później z tą odprawą, jak zabookuje mi biuro?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia