• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

emilkax > 12-03-2014, 15:38

A tak w ogóle to witam Was wszystkich ;* Jest ktoś z woj. Opolskiego?

Teoretycznie program AuPair jest mi dobrze znany, bo wałkuje to i wałkuje od lat, a jeszcze się nie zdecydowałam na wyjazd nawet.  Tak jak większość z Was, marzę o Stanach Zjednoczonych. Będąc w szkole średniej już planowałam tą podróż życia, no ale wiadomo jak to jest.. Skończyło się tak, że poszłam na studia zaoczne. Po pół roku od ich rozpoczęcia, nadal nie mam pracy a takie było założenie że idę na zaoczne, aby pracować. No i znów przypomniałam sobie o AuPair.. Trochę świruję, serio. Nie da rady się na niczym innym skupić!

Zarejestrowałam się na stronce APiA, zamówiłam broszurkę, spotkanie jest 15.03 we Wrocławiu, ale mam wtedy zjazd na uczelni, a poza tym i tak zrezygnowałam, bo jeszcze mam SPORO czasu. 

Zastanawiam się czy brać dziekankę (życie w USA jest marzeniem wielu, więc większość zostaje na drugi rok jeśli ma taką szansę, zrobiłabym to samo, dziekanka odpada), czy studiować przez internet (co się nie opłaca, bo musiałabym wracać do Polski na egzaminy, które odbywają się czasem w ciągu 2 miesięcy, jakby można było wszystko zdać w ciągu 2 dni czy tygodnia - super, ale często terminarz wygląda tak że jeden egzamin jest dzisiaj, drugi za 2 tygodnie, trzeci i czwarty za kolejny miesiąc, więc to odpada), rezygnować też nie ma sensu, szkoda pieniędzy no i roku, a przecież 2 lata czekania to też nie tak dużo, tym bardziej że to studia zaoczne, więc szybko to leci. Więc chyba wyruszę dopiero po licencjacie. W 2016 roku, planuje już wcześniej sobie wszystko organizować (na początku roku 2016) tak by po zakończeniu studiów, wszystko ruszyło, a nie ciągnęło się kolejne miesiące (mówie tu o dokumentacji)..

Prawka nie mam, doświadczenia wielkiego również.. Ale za to mam dużo czasu by wszystko posiadać, za te dwa lata. Mama tylko "prycha" na ten pomysł, a ja czytam i czytam i zazdroszczę i nie mogę się doczekać. WYBACZCIE że się tak rozpisałam, ale musiałam gdzieś wylać ten nadmiar emocji. 

Na pewno będe tu częstym gościem, buziaki!  :wub:

AuPair_Domi > 12-03-2014, 23:15

Emilkax- witamy! Jedź,jedź. Masz dużo czasu,więc spokojnie mozesz przygotować naprawdę porządną aplikację:p

Kiedy tegoroczne AuPairki wrócą za dwa lata,ktoś musi zająć nasze miejsce :p

kazetka > 13-03-2014, 0:31

Emilkax ja Cię doskonale rozumiem! Przeżywam tą samą sytuację od gimnazjum już, ale w końcu znalazłam się na trzecim roku studiów i wyjazd tuż tuż

missbigdreams > 13-03-2014, 2:07

yamisouls napisał(a):9 dzieci?! O.o Biedna matka i au pairka!!! Jak tam Miss? trochę lepiej? )) :*

Oj taaak, slonce dziala cuda! <3

yamisouls > 13-03-2014, 2:38

To dobrze! Trzymaj się ciepło! ! ;*

emilkax > 13-03-2014, 12:40

Domi_ napisał(a):Emilkax- witamy! Jedź,jedź. Masz dużo czasu,więc spokojnie mozesz przygotować naprawdę porządną aplikację

Kiedy tegoroczne AuPairki wrócą za dwa lata,ktoś musi zająć nasze miejsce

Dzięki! 

Tak, tak, mam nadzieję że tak będzie! Choć to wszystko wydaję się jak wieeeelkie nierealne marzenie, do tego takie odległe. Mam nadzieję że będzie polskich AuPair'ek przybywać i przybywać.

kazetka napisał(a):Emilkax ja Cię doskonale rozumiem! Przeżywam tą samą sytuację od gimnazjum już, ale w końcu znalazłam się na trzecim roku studiów i wyjazd tuż tuż

Na prawdę? O proszę, czyli jednak realizujesz swój plan. To super. Czas prędko minął, co?  Oby i Mnie tak szybko zleciało, bo generalnie dzisiaj się czuję jakbym miała lecieć za tydzień, a nie dwa lata    :lol:

AuPair_Domi > 13-03-2014, 15:22

Dla mnie też to było nierealne,a tu proszę dwa miesiące i bum! Chociaż w sumie dopóki nie wyląduje w Stanach, nadal nie będę wierzyła, że to dzieje się naprawdę!!

mam nadzieję,że polek będzie przybywać:p ja się mega cieszę,że w mojej okolicy są 3operki z Polski! A to tylko te o których wiem, mam nadzieję,że będzie ich dużo więcej!<3

aqness > 13-03-2014, 15:55

Domi, wiem o jeszcze 1 au pair z naszej okolicy, ale jak na razie zamienilam z nia kilka zdań i nie wiem co myslec jest z mojego Clustera Ja do wyjazdu nastawialam sie od wrzesnia, a juz wiem, ze w czerwcu bede w USA! Wiec jak zostanie Wam dziewczyny tak okolo 8-9 miesiecy do wyjazdu to mozecie sie juz za to wziac, im szybciej, tym wiekszy wybor rodzinek

AuPair_Domi > 13-03-2014, 16:22

O super! Ja właśnie mam zamiar napisać do jednej z tych Polek, która jest w moim mieście, może będzie jakaś fajna paczką imprezować w NYC napewno fajniej!! <3

szokomokotoko > 13-03-2014, 18:57

Emilkax - lepiej późno niż wcale haha
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia