• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

z_t > 11-06-2011, 22:28

[quote name="Saiisuke"]Niezbyt mam fundusze, żeby obdarować całą rodzinę. I tak się zastanawiam: można przywieźć coś tylko dzieciom a hostom nic? albo odwrotnie?[/quote]

albo poprostu daj hostom jakiś drobiazg malutki będzie im miło, a na pewno nie będzie kosztowac majątku np jakieś czekoladki czy mała figurkę z jakimś zabytkiem

Aisling > 12-06-2011, 19:02

W razie jakbyście chciały zerknąć, tutaj jest lista moich prezentów dla rodzinki, które wczoraj ostatecznie skompletowałam

http://au-pair-ana.blogspot.com/p/gifts ... ldren.html ale problem przy kupowaniu miałam spory, znaczy się wczesniej, bo wlasnie nie wiedzialam jak zalatwić sprawę hostów. Ostatecznie kupiłam im po prostu miód pitny, a dzieciom jakieś fajniejsze rzeczy.

anetaar > 12-06-2011, 19:35

Dla dziewczyn, ktore wybieraja sie do USA, ponoc rekordem popularnosci ciesza sie suszone grzyby z polski i krowki, amerykanie to uwielbiaja. Kolezanka czesto jezdzi do US i mowila,ze taki prezent na pewno spotka sie z entuzjaznem obdarowanych. Osobiscie dla swoich hostow planuje zakupic jeszcze miod, ktory jest produkowany naturalnie w moim miescie.

pryncypia > 13-06-2011, 20:16

Moja sytuacja sama się rozwiązała, spytałam się w mailu czy lubią słodycze, a ona powiedziała, że kiedyś jej koleżanka Polka dała "coś na wierzchu z czekolady i z czymś białym w środku" (ha, ha) i bardzo całej rodzinie smakowało, więc dostaną pakę słodyczy Zamierzam zapakować to w torbę termoizolacyjną, może nie zrobi mi się z tego miazga...

Aisling > 13-06-2011, 21:58

Hahaha, cudnie wytlumaczyła. No to rzeczywiście prezent masz z głowy. I koniecznie kup im różne rodzaje naszych słodyczy, co by mogli opisywac nastepnym co im ich au pair przywiozla. ;P

Ash > 14-06-2011, 12:27

Ja swoim kupiłam filiżanki do kawy w takim pięknym pudełku... i teraz uwaga! filiżanki do dnia dzisiejszego nie były użyte ani razu a dostali je w 2007 roku za to pudełko w którym były dwie filiżanki było w stylu angielskim, kwiaty itp, i w kształcie bodajże serce i hosta użyła to jaki pudełko do biżuterii

jak jechałam to małej kupiłam maskotkę, a młodemu samochodzik i małe pudełko lego - co było totalnym niewypałem

Cookie Monster > 27-06-2011, 23:02

A ja mam ułatwioną sytuację bo moja hostka pochodzi z Polski Hostom kupiłam bardzo ładny album o Lubelszczyźnie (skąd pochodzę) po polsku i angielsku jednocześnie, do tego jeszcze polskie słodycze. Z alkoholu zdecydowałam się jedynie na baryłki czekoladowe z likierem Wedla. Dla dzieci tradycyjnie chyba obrazkowy słownik polsko-angielski (będę je trochę uczyła ojczystego języka ich mamy) i coś co może się przydać w przyszłym roku (rodzinka wybiera się na wakacje do Polski) "Przewodnik małego turysty - wesoły autobus czyli podróże po Polsce"M. Przewoźniaka. Dla mnie bomba, sama sobie coś tam ciekawego wyczytałam. Co prawda jest w języku polskim ale w przypadku mojej host rodziny to nie problem. Mam zamiar jeszcze dokupić dzieciom maskotki, myślałam o postaciach z polskich kreskówek np. Bolek i Lolek.

kasiulek91 > 30-06-2011, 20:56

ja jako 'biedna studentka' kupiłam dla całej mojej HF czekoladki Chopin Wedla - w tamtym roku rodzinka była zadowolona i zaskoczona (chyba wcześniej nie dostawali prezentów od au pairek ) więc mam nadzieję, że w tym roku też rodzinka będzie zadowolona

Patty > 12-07-2011, 11:52

Ja dla faceta kupiłam żubrówke, dla kobiety ptasie mleczko a dla dzieciaków typowe polskie słodycze: krówki, grześki, wedel etc.

blackcar > 30-07-2011, 19:33

ja kupilam hostom ramke na zdjecia taka duza, dzieciom , mam ich czworo, wiec skromne prezenty , bo wydalabym fortune,

malemu 9 mies-pilke swiecaca

2 latka i 5latka kolorowanki( w ^sklepie po 2.5 ^(nei moge znalezc cudzyslownia na wl klawiaturze;P) , jakies takie mazaki-pieczatki, w pepco mozecie znalesc tanie

6 latkowi- w nanu nana taki pistolet duzy na wode , 8.90 zl a cieszyl sie jak nie wiem;D (mieszkaja nad morzem)

cieszyli sie jak nie wiem!Zreszta jak bym dala tym dzieciom kamyka to by sie cieszyly.

Oprocz tego kupilam ptasie mleczko...ale po przybyciu stwierdzilam ze mam na nie ochote i zjadlam sama;D
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia