-
-
Re: Au Pair 2013!
madz > 04-02-2013, 19:49
[quote name="aguta"]cooooooooooo ;o jak nie znajdziesz rodziny to oddają z potrącaniem 120 ;o nie mozliwe no way! Zaraz poczytam umowę i ogarnę :)
Tak, tak... ja bym tego miesiaca nie żałowała, a jakby mi się po kilku dniach nie spodobało to pewnie z miesiąc bym tam została.
Wiem, że jak nie znajdę tam super, kochanych miłych ludzi, takich 'przyjaciół' to będę tam nieszczęśliwa i będę chciała wrócić. Tadam...
loool pierwsze słysze, żeby płacić! Chamy jedne, gnoje!
/ja miałam za darmo ale z wieeeeeeeeeeelkim wyrzutem... " Jak to tyle kartek, ja mam wpisywać wszystkie szczepienia po 18roku życia pfff pfff" Lol a dokłądnia ta sama typiara tydzień wcześniej robiła mi szczepienie i była miła i miałam tylko jedno szczepienie po 18 roku życia... ;/ sorki, jestem strasznie wkurzona i bym poprzekinała tutaj ;x
a jeszcze ta pielęgniareczka do mnie " a te po polsku to też mam wypełnić, nie ma mowy... tak dużo kartek" a ja mówę do niej, że po polsku to tylko po to jakby Pani nie znała angielskiego a ona z wyrzutem " ja ich nie potrzebuje ja znam angielski pfff"
wypełnienie tego zajęło jej 5 minut ;/
Bijacz![/quote]
A to pielęgniarka Ci wypelniala? Nie lekarz? -
balbina > 04-02-2013, 19:54
lekarz mi wypełniał, lekarz, a w sumie to nie wiem kto to był, pani która mnie badała przed sczep[ionka i potem szczepionke kto inny mi robił ona jest lepakrzem peirwszego kontaktu chyba...
madz - to jest tak, ŻE:
Jeżeli moja host family kupi mi bilet do USA i ja zmienię datę wylotu lub w ogóle ie bedę chciała lecieć to jest oczywiste, ze muszę zwrócić kasę za ten bilet przecież ;x
i jeszcze dodatkowe 300$ - też się nie dziwię, bo rodzina szukała au pair i znalazła i kupiła jej bilet a ona jednak rezygnuje...
a za lot międzymiastowy się płaci w KAŻDEJ AGENCJI kiedy wracasz do Polski podobno musisz przez NYC i za ten przewóz Ty płacisz, to jest normalne ;p -
paulaw > 04-02-2013, 19:56
Każde biuro ma swoje zalety i wady. Nienawidzę tylko być samotna, nie mieć nikogo do kogo mogę się odezwać, a boję się, że tam tak właśnie będzie. -
Jarzebinka > 04-02-2013, 20:01
paulaw Nie zapominaj, że tam będzie jeszcze milion au pairek, które bedą TAK SAMO samotne JAK TY! Wiec na pewno spotkasz jakąś na którą bedziesz mogła liczyć. -
madz > 04-02-2013, 20:03
[quote name="aguta"]a za lot międzymiastowy się płaci w KAŻDEJ AGENCJI kiedy wracasz do Polski podobno musisz przez NYC i za ten przewóz Ty płacisz, to jest normalne ;p[/quote]
Nie, w CC nie placi się za lot międzystanowy. -
balbina > 04-02-2013, 20:03
no dokładnie, ja uważam, że gawo bardzo dobrze funkcjonuje i nie mam żadnych zarzutów.
Wiesz Paula,po prostu muszisz być otwarta na ludzi i z pewnością nie b ędziesz sama
madz- kiedys byłam na spotkaniu cultural care i typiarka mówiła co innego ;x
i właśnie podkreślała to, że jak mnieszkasz w kaliforni to zrobisz sobie tripa przez całe stany, żeby nie pokazywac minusow tego, ze trzeba płacić -
paulaw > 04-02-2013, 20:08
Jarzebinka - wiem, staram się tak myśleć i to działa, ale... wydaje mi się, że wszyscy są bardziej samodzielni i dojrzalsi niż ja. Dlatego zdecyduję się na starsze dziecko, albo dwójkę, lub nawet czwórkę, niż jedno kilkuletnie... nie wiem co lepsze, ale chyba tak bym wolała. -
madz > 04-02-2013, 20:11
Aguta źle ja zrozumialas. Na pewno nie placu się bo się pytalam. -
balbina > 04-02-2013, 20:12
Paula! Weź się ogarnij! Co się stało, że w takim negatywnym świetle to widzisz? Pomyśl, ze to jest spełnienie Twoich marzeń! USA to jedno z najbardziej 'otwartych' panstw ( ludzi, ktorzy tam sa), nie masz co marudzić! Marzenia Twoje czekają
Jest couchsurfing, inne strony au pair circle, tam znajdziesz pelno ludzi, ktorzy z mila checia sie z toba spotkaja! Nawet postawią Ci kawe
tak, madz masz rację
"Za co płaci Cultural Care Au Pair?
przelot z Warszawy do Nowego Yorku, a także transport do szkoły na Long Island
dojazd do domu rodziny goszczącej
powrót do Warszawy z najbliższego dostępnego lotnisk"
Hm,... to dlatego, bo nie trzeba wracac przez NYC a w sumie nie wiem jak jest naprawde w Gawo, czy jest koneicznosc wracania przez NYC ;> trzeba sie dowiedziec! -
sylvia > 04-02-2013, 20:15
Płacić za zaświadczenie lekarskie? Chyba sobie jaja robią!
To jest ich obowiązek i praca.
Ja nic nie płaciłam.
O ile lekarz był miły, wypytał co i jak i wypłenił bez problemu z kolei pielęgniarka miala wypisać tylko szczepienia (llekarz mnie do niej odesłała bo u niej była dokumentacja ze szczepień). Była pamiętam 14.55 a prace kończyly o 15, więc stwierdziłam, że pójde zostawię jej to i jutro wróce (i tak byłam w okolicy).
A zanim jej wytłumaczyłam to takim tekstem do mnie wyjechała, że szok!
Najlepsze jednak było jak otwierałam profil w APC, czyli powtórka z rozrywki i jak mnie zobaczyła to od razu 'ja już Pani takie coś wypełniałam! po co znowu!?' Wstrętna baba, ledwo mi to z łaską wtedy wypisała (1 minuta roboty).
Ale taka nasz slużba zdrowia :/
Tak w ogóle byłam u dentystki ostatnio i miała mi skończyć 2 zeby (byłam zapisana podwójnie), ale nie zrobiła bo stwierdziła, że nie ma czasu (a non stop ktoś dzwonił, czy może przyjść pomimo, iż nie był zapisany, a ja na termin czekałam ponad miesiąc). I wyszło, że mam jeszcze jeden ząb do zrobienia, czyli mam 2 do leczenia.
I najlepsze jest to, że chciała ustalic mi następny termin na marzec! Ja wkurw, zatrzymałam troszkę kolejkę bo czekałam az ustali mi termin przed 18 lutym- nie ma zmiłuj, czekałam aż coś ustali. Zapytała, że może po powrocie? Tak... za rok to mi te zęby wypadną.
I w końu mnie wcisnęła, ale musze jechac "za nią" do innego ośrodka, do innej miejscowości i nie wiadomo, czy mi zrobi 1 czy 2 zęby :/ Nosz ku***!