• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

bama > 04-02-2013, 18:06

Apropo szczepień. Ja nie byłam chora na żadną z tych chorób, szczepiona byłam na to, co wszyscy, te standardowe i nie musze sie na nic szczepic przed wyjazdem! CC napisało do mnie tak:

"Otrzymalismy Twoje dokumenty. Z certyfikatu zdrowia wynika, iz nie bylas szczepiona na swinkę i ospę wietrzną. Bardzo prosiłabym o oswiadczenie w jezyku angielskim w mailu (tytuł maila: statement) w którym napiszesz, ze nie byłaś szczepiona na powyzsze choroby, poniewaz nie są one w Polsce obowiazkowe."

Więc nie ma co się martwić o szczepionki

margo > 04-02-2013, 18:32

test i ankieta wysłana teraz czekam na umowę i wpłacę pieniądze jakiś kroczek mały bo mały ale za mną

A i prawo jazdy międzynarodowe odbieram już jutro bo dziś załatwiałam i pan powiedział ze odbiór jutro trochę się zdziwiłam że tak szybko i jutro jadę po zaświadczenie o niekaralności też

madz > 04-02-2013, 18:42

Ja zaświadczenie dziś odebralam, pani bardzo się zdziwila ze chce wszystkie 3 ale powiedziala ze nie ma problemu.

A jutro po międzynarodowe ide :)

Johnson > 04-02-2013, 18:43

a czy w CC też wymagają takiego zaświadczenia ?

W moim przypadku ciężko je będzie uzyskać, wiece...gwałty i rozboje..plus molestowanie staruszek ^^

balbina > 04-02-2013, 18:46

madz - miałam rok temu

Co do gawo - rozpatrzenie mojego 'wniosku' o przeniesienie mnie na lipiec nastąpi jutro! achhhh... niecierpliwię się!

tak, w CC też trzeba zaświadczenie mieć, w każdej agencji

margo > 04-02-2013, 18:59

aaaaaa dostałam maila " Zaliczyła Pani test " hahahhah więc dobrze bo się trochę tego bałam I dostałam już umowę Jejku staje się to coraz bardziej realne

merti > 04-02-2013, 19:02

ej wy też płaciłyście za te zaswiadczenia? Bo ja musze 30 zł zaplacic w przychodni..

margo-gratulacje

paulaw > 04-02-2013, 19:09

Dlaczego wszystkie jesteście takie radosne? Ja też byłam... do wczoraj. Nie wiem co się stało. Płakałam w nocy, a dzisiaj podczas rozmowy z tatą tak się rozkleiłam, że nie mogłam oddychać.

'

Widzę teraz same minusy tego. A w zasadzie dwa: że nie będę miała jak wrócić, bo bilet jest opłacany z własnej ręki + 300USD kary i umowa jest bardzo dziwna. Jeszcze zobaczy ją prawnik mojego taty. Nie wiem już co zrobić. Tak mi się odechciało jechać, ale z drugiej strony jednak chcę lecieć tam, ale mam teraz same obawy... być może się do tego nie nadaję, na to wychodzi...

chyba mam depresję, nawet nie mam siły zaczynać zdania dużą literą. jeszcze na domair złego zaczęła się szkoła i nie mam dnia, żeby to przemyśleć wszystko. będę żałowała, że nie wyjechałam do końca życia, ale z drugiej strony mam 100% pewność, że będę tęskniła jak cholera, bez żadnego wsparcia, ani rodziny tam...

margo > 04-02-2013, 19:21

ale nie zakładajmy od razu że będziemy chciały wracać Trzeba być pozytywnie nastawionym do tego

merti > 04-02-2013, 19:23

Paula, w dzien podpisania umowy też się rozkleiłam ...nad jakimś obrazkiem z kwejka ...cos tam o rodzinie było. I zaczełam wyć do komputera jak głupia. Ale i tak wyjadę. Bo nie wyobrażam sobie, że mogłabym robić coś innego w tym roku. I tyle.

A no i pamiętaj, że alesliw ma wstrzymane wszystko, bo ty jeszcze nie wpłaciłaś kasy, więc zastanawiaj się szybko
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia