-
-
Re: Au Pair 2013!
balbina > 03-02-2013, 22:22
Tak, maturę zdaję w tym roku i tu nie ma żadnej dyskusji tylko się zastanawiam co z gawo/ inną agencją ;x
Zaliczkę chyba jeszcze nie mogę, jak zmienię datę na 1 lipca ( o ile mi pozwolą, bo ZNOWU zmieniam datę wylotu) to jakbym wyjchała z innej agencji to bym kasę otrzymała jakoś pod koniec września, przy czym musiałabym blefować, że dalej jestem w Polsce i szukam rodzinki... Co raczej nie jest mi na rękę ;x
hm... a może lepiej to gawo zostawić i za 2 miesiące wziąć zaliczkę? tylko nie wiem czy mi dadzą skoro nie dałam im świadectwa ukończenia szkoły, ale przecież dziewczyny które wyjeżdżały czasem dawały tydzień przed wylotem to świadectwo ;x
Dziękuję za takie liczne odpowiedzi :* -
Sharon > 03-02-2013, 22:28
Aguta, może trzymaj się GAWO tylko po prostu w liście zaznacz, dlaczego tak długo wisisz w systemie? Coś na zasadzie "Na początku chciałam wyjechać, chociaż nie do końca byłam przekonana czy to opcja dla mnie. Jednak teraz, po długim przemyśleniu wiem już czego chcę i to jest właśnie wyjazd do USA aby opiekować się dziećmi!" czy cos podobnego, no wiesz - zeby rodziny nie myslaly ze jestes kiepska czy cos, jesli faktycznie na to zwraca sie uwage. -
balbina > 03-02-2013, 22:37
hmm... nie głupi pomysł SharonZapytam się jutr gawo o to, bo rodzinki też mogą myśleć, że ZNOWU SIĄ ROZMYŚLĄ ;x
no generalnie to zrobiłam sobie 'rok przerwy' od nauki i świadectwo muszę mieć
a w mojej szkole co miesiąc jest taka rade pedagogiczna, że mogę zdać/skonczyć szkołę, więc tak naprawdę mogłabym wyjechać zaraz, ale chcę t ą maturę pisac i skończyć tematjutro będę gadała z gawo,ale zagram w otwarte karty...
Nakręcam już nowy filmik, list muszę też ogarnąć, zdjęcia niedługo porobię z noworodkiem i wezmę referencję, także mam nadzieję, że coś tym zdziałam -
Sharon > 03-02-2013, 22:43
Ja osobiście uważam,żebyś przygotowała sie do matury i spróbowała ją napisać - ale niezależnie od wyniku jedź. Ja tak robie. Zdam szkołę, a matura i egzamin zawodowy to jak mowie - podejde do nich, przygotuje sie jak umiem najlepiej, ale lece tak czy siak. Najwyzej za rok bede pisala poprawke. Mam na to 5 lat.
Jo, dlaczego ta rodzina jest tak niekonkretna w godzinach ;< Czekam i czekam juz jak na szpilkach ;x -
balbina > 03-02-2013, 22:46
Wiem, wiem tak też zrobięChociaż w sierpniu też można poprawiać a to jest kusząca propozycja...
Sorrki ale tylke mnei na forum nie było, że nawet nie wiem co się u Ciebie dzieję, ale rozumiem, że masz 3 rozmowe z tą samą rodziną i czekasz na nicha napisali o której ;> może coś im wypadło ;x -
Sharon > 03-02-2013, 22:50
Oj wyszło tak, ze najpierw zadzwonili bez uprzedzenia, nagle, juz prawie spałam. Zero kontaktu ze swiatem a juz mowa po angielsku. Cos im wydukalam ze nastepnego dnia PRZEZ SKEJPA. No to zadzwonili w sobote o umowionej godzinie... na telefon. I mowili ze skajp jest zepsuty czy cos. No to ja zestresowana juz tym faktem, i tym ze tel mam zepsuty usilowalam im powiedziec ze tak sie nie dogadamy. No to hostka mi powiedziala ze jutro, czyli dzisiaj zadzwonia, jesli naprawia skajpa.
Godzine temu, prawie dwie napisalam im maila, ze juz jestem w domu i moge rozmawiac PRZEZ SKYPE. zobaczymy. Jesli znow zadzwonia na telefon to po prostu zrezygnuje bo sie nie dogadamy. A i tak mam mega stresa, bo sie przeziebilam i jeszcze niefajnie mi u lekarza wyszło, bo nie wiem czy nie mam tarczycy chorej (badania dopiero robilam, jutro wyniki) i prawie wychodze z siebie xD Az na placz mi sie zbiera powoli.
Hmm.. w sumie poprawka w sierpniu jest kusząca bo material ciagle swiezy. Ale spojrz na to z tej perspektywy ze w USA byc moze pojdziesz na studia na jakis taki kierunek ktory cie przygotuje do matmy? Bo z polskiego to jasne ze trzeba sie samemu ogarnac z lekturami ;< Nie wiem, ja nie biore poprawek pod uwage, bo wtedy zostałabym na weselu siostry i znow by sie przeciagnelo jeszcze dluzej - wylatywalabym w listopadzie. -
DominikaDomi > 03-02-2013, 23:33
aguta zmien date na 8 lipca1 nie brzmi tak fajnie.
i napisz do gawo i zapytaj sie czy powinnas cos ulepszyc w swojej aplikacji, zeby przyciagnac rodziny. -
balbina > 03-02-2013, 23:53
sharon- ojejto chyba jacyś narwani, ze bez uprzedzenia dzwonili ;x
Tylko wiesz, oni pewnie będą chcieli rozmawiac o 24, pamiętaj oz mienie czasu
hmmm a nie chcesz zostac na jedynym weselu siostry ;>
no w sumie jakbys w sierpniu pisala poprawke, to juz nie wypada zeby we wrzesniu leciec
Czemu 1 nie brzmi fanie ?
ulepszyć powinnam, wszystko!najgorsze, ze urodziny mam pod koniec roku ;/ a im ktoś jest starszy to lepiej ;x -
Sharon > 03-02-2013, 23:55
Jo, nadal nie dzwonią... <dziubie patykiem klawiature> ;<
Obym doczekala do 24.
Narwani...? Nie wiem, możliwe. Zobacze przy rozmowie. Jesli od razu mi zaproponuja przy pierwszej rozmowie lot do nich, z miejsca odmawiam. Chyba ze bedziemy gadac 3-4 godziny i naprawde wszystko mi wyjasnią ;< xD
Aguta, po prostu poprawiaj aplikacje z punktu widzenia rodziny. Moze ktos z agencji ci pomoze? Powie na co zwracaja uwage hości? -
madz > 04-02-2013, 0:05
Aguta, Domi tak lubi 8 lipca bo tego dnia leci do US.
Sharon napisz do nich maila. Napisz ze u nas jest juz 10pm. A jak zaproponuja to nie odmawiaj, powiedz ze przemyslisz to bo po tak krótkiej rozmowie nie masz jeszcze pewności.