• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

troche z zycia marty

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• troche z zycia marty

• troche z zycia marty
  • Re: troche z zycia marty

kayutek > 05-11-2005, 0:23

No to gratki :-) z

Fajnie-pierwszy lot :-) Latanie uwielbiam :-) Ale mi prom blizszy bo do domku prosto :-)

Strefy-to proponuje "jestm w strefie brazowej" :lol: I wlasnie pomylilam zony mojej szkolki i mojego domu-moja to 41 :lol:

Co do klocenia sie-nie kloce, nawet nie mam zamiaru. Z tym, ze jesli ktos cytuje cos kilka postow wstecz a pozniej podkresla, ze jest adminem to sorry ale tak to ja sie nie bawie. Dobra, dosyc komentarza bo zaraz sie o adminach i half adminach rozpisze za bardzo a to nie ten temat.

Co do hajtniecia slyszalam o wieku-24. uklony w strone nacji hajtajcych sie w wieku lat 14 :twisted:

kasik > 05-11-2005, 1:30

Marta ta buda z piwem to mnie rozwalilas ... :lol: :lol: :lol:

Tak fajnie zabrzmialo

martamaua > 05-11-2005, 10:51

.

edytag > 09-11-2005, 0:19

hej Marta!jak tam poszukiwania rodzinki?bierz Renatyjakkogos szukaja chociaz jeje krowa to juz sobie zyczy nie malo rzeczy zeby robica co do studiow!to tak jak ja jechalam ! raz w 2000 roku to nie bylo takiego forum pojechalam z agencji trafialam zle, zmiana rodziny i wogole do kitu zmarnowany rok, i nie pomyslalam o tym zeby tam studiowac, ale byly takie dziewczyny!trzeba miec wytrwalosc!i wiedziec ze udaje sie innym i nam tez, a nie myslec negatywnie!najwazniejsze jest miec przy sobie kogos kto bedzie Cie wspieral i pchal do przodu, nikt nie mowi ze jest łatwo!ale trzeba probowac

Gość > 09-11-2005, 9:45

[quote name="edytag"]najwazniejsze jest miec przy sobie kogos kto bedzie Cie wspieral i pchal do przodu, [/quote]

edytka, masz racje, tylko czasami bardzo trudno jest miec taka osobe, a znajomi internetowi nie wystarczaja (rodzina przeciw, przyjaciele niby za, ale zawsze daleko)

wiec czego zyczyc najpierw to raczej tego, zeby zawsze byla taka osoba, ktora wspiera - a wtedy zycie potoczy sie lagodniej i bedzie latwiejsze

niby czemu ja nadal trzymam sztame z moim ex? bo jest blisko i wspiera, a niedlugo bedzie jeszcze blizej to jak tylko nie zakocham sie przypadkiem w nim ponownie to... gory moge przenosic wiedzac, ze po drugiej stronie miasta mam kogos, komu sie moge zawsze wyplakac jak nie idzie dobrze.

operki same ale nie samotne - trzymajcie sie

martamaua > 10-11-2005, 22:31

.

edytag > 11-11-2005, 0:00

w sumie lokalizacja oki!ale reszta gorzej!no jak planujesz tam zostac to dunskiego trzeba sie uczyc i praktykowac,a zglosialas sie do jakiejs agencji dunskiej?

Gość > 11-11-2005, 9:51

Marta, nie bierz rodziny anglojezycznej jak sie chcesz jezyka nauczyc!!! ja mam tutaj swoja co pol po angielsku pol po szwedzku gada, i tak jak moj angielski skoczyl o 2poziomy w gore z nimi, tak szwedzki w mowieniu stoi w miejscu, dlatego przy wyborze rodziny w Szwecji jedna z pierwszych rzeczy na jaka zwracalam uwage to czy para jest rodowicie szwedzka i mowia po szwedzku w domu - odrzucilam pare ofert mieszanych mimo ze byly ladne, ale ja nie jade po angielsku gadac, bo potem na studia i do pracy to niby jak?

nie rob bledu, obojetnie jak zdesperowana, nie rzucaj sie w rodzine anglojezyczna!!!!

MONIKA > 11-11-2005, 17:46

Tak, zauwazone zostalo powyzej bardzo prawdziwe zjawisko, jak masz blisko siebie kogos, kto bedzie cie wspieral i pomagal, o wiele latwiej jest sie realizowac.

Marta, jesli chcesz sie uczyc dunskiego, nie pojdzie Ci to latwo w anglojezycznej rodzinie.

Gość > 11-11-2005, 18:24

[quote name="MONIKA"]Tak, zauwazone zostalo powyzej bardzo prawdziwe zjawisko, jak masz blisko siebie kogos, kto bedzie cie wspieral i pomagal, o wiele latwiej jest sie realizowac.

[/quote]

co nie zmienia faktu, ze nawet jesli sie nikogo nie ma, mozna sobie poradzic :twisted:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia