-
-
Re: Maturalne au-pair - 2011
AniaaaB > 04-05-2011, 17:35
ufff...i po polskimjutro bedzie gorzej -
Insula > 04-05-2011, 17:56
zainteresowanie owszem jest ale tylko wstępne chyba ich moje zdjęcia przerażają ;D apropo jaki dowalili polski rozszerzony hahahah ZERO lektur tylko jakieś utwory z nieba! zawsze był jeden temat który opierał się poza kanonem lektur podstawowym i rozszerzonym ale drugi był z w/w lektur a w tym roku nic kompletnie nic co mogłoby być poruszane na lekcjach, no chyba, że ja chodzę do szkoły specjalnej, ale my nie omawialiśmy Niech żyje bal np. -
Nathalie > 04-05-2011, 17:58
[quote name="Insula"]zainteresowanie owszem jest ale tylko wstępne chyba ich moje zdjęcia przerażają ;D apropo jaki dowalili polski rozszerzony hahahah ZERO lektur tylko jakieś utwory z nieba! zawsze był jeden temat który opierał się poza kanonem lektur podstawowym i rozszerzonym ale drugi był z w/w lektur a w tym roku nic kompletnie nic co mogłoby być poruszane na lekcjach, no chyba, że ja chodzę do szkoły specjalnej, ale my nie omawialiśmy Niech żyje bal np.[/quote]
Chcesz mi powiedzieć, że mój ukochany utwór był na rozszerzeniu? CHOLERA! CZemu ja z tego zrezygnowałam !! Nie!! -
Insula > 04-05-2011, 18:12
owszem
Drugi temat wypracowania obejmował z kolei porównanie "Kwiatów polskich" Juliana Tuwima i wiersza pt. "Niech żyje bal" Agnieszki Osieckiej. Maturzyści, którzy wybrali ten temat, charakteryzowali sposób interpretacji motywu tańca w obu utworach. Oraz funkcje tańca. -
kingulath > 04-05-2011, 18:16
[quote name="AniaaaB"]ufff...i po polskimjutro bedzie gorzej [/quote]
właśnie jutro będzie lepiej... Polski mi nie poszedł. nie trafiłam w ogóle w klucz... -
Nathalie > 04-05-2011, 18:25
[quote name="Insula"]owszem
Drugi temat wypracowania obejmował z kolei porównanie "Kwiatów polskich" Juliana Tuwima i wiersza pt. "Niech żyje bal" Agnieszki Osieckiej. Maturzyści, którzy wybrali ten temat, charakteryzowali sposób interpretacji motywu tańca w obu utworach. Oraz funkcje tańca.[/quote]
Idę zrobić seppuku. Moje dwa ulubione utwory, a ja zrezygnowałam w lutym. Rozbiłabym tą maturę. Jestem wściekła. Dlaczego? Dlaczego ja muszę mieć takie akcje? -
anitaaa > 04-05-2011, 18:34
Miałam się nie odzywać, ale nie mogę wytrzymać hehe. Matura myślę, że poszła mi dobrze. Brak stresu robi swoje. Byłam w kompletnym szoku jak zobaczyłam podobny temat z tym, który był na próbnej maturze. Panika moich koleżanek była nieuzasadniona i nie potrzebna jednym słowem. Jeszcze tylko jutro matma i z górki, angielski jakoś pójdzie, a biologia i chemia dopiero za tydzień. Osobiście stresuję się przed ustnymi. A mam pytanie do was dziewczyny jak by wyście przetłumaczyły dalsza rodzina bo w słowniku wyszło mi extended family lub distant family. Czy u nich w ogóle jest coś takiego jak daleka rodzina? -
lolka > 04-05-2011, 19:03
Fiufiufiu. No i po pierwszym stresie ! No nie było źle, choć to czytanie ze zrozumieniem mnie zaskoczyło ( niby sam tekst łatwy, ale te pytania to jakby to określić "zaskakujące", takie na siłę dopatrywanie się nie wiadomo czego) i poświęciłam na nie więcej czasu niż myślałam, więc później skończyłam na styk :/ No ale, może jakoś to będzie, jutro GORZEJ !! Rozszerzona mata ( po co ja głupia to wymyśliłam ?), jak zwale to pójdę się powiesić, bo bez tego to tą maturą mogę se ........ (wiadomo co).
A co do tych krewnych, to ja bym obstawiała po porostu relatives, albo distant relatives.
Powodzenia jutro, pojutrze i jeszcze dalej! -
kingulath > 04-05-2011, 19:04
dalsza czyli chyba distant relative... albo relatives, to krewni -
Insula > 04-05-2011, 19:06
[quote name="Nathalie"]
Idę zrobić seppuku. Moje dwa ulubione utwory, a ja zrezygnowałam w lutym. Rozbiłabym tą maturę. Jestem wściekła. Dlaczego? Dlaczego ja muszę mieć takie akcje?[/quote]
To faktycznie masz czego żałować ja niestety bardziej na pozytywizm/romantyzm byłam nastawiona zwłaszcza, że ost. bardzo dużo było matur z literatury XXw trudno się mówi jakoś dałam rady może z tych 4 A4 coś mądrego wywnioskująJeśli chodzi o podstawę z polaka to nie mogę narzekać bo nie zaskoczyli niczym więc jak źle pójdzie to będę mieć pretensje tylko do siebie
Do matmy mam bardziej optymistyczne podejście może przyda się w końcu to że uczęszczałam do klasy mat-fiz