-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
Majeczka123 > 10-06-2011, 18:50
pryncypia: To moze zamiast slodyczy daj im jakis drobny upominek zwiazany z Twoim rodzinnym miastem. Miejsca duzo nie zajmie, nie kosztuje zbyt wiele, a na pewno rodzinka bedzie zadwolona, ze cos im dalas -
oczubek > 10-06-2011, 19:00
Ja wzięłam słodycze i żubrówkę, ale zapomniałam pierwszego dnia wręczyć prezenty. Całe szczęście, bo okazało się, że hostka ma problem alkoholowy. Pod koniec wyjazdu, jako podziękowanie za spędzony wspólnie czas podarowałam jej polskie słodycze
Pryncypia, jeśli nie alkohol i słodycze, to nie mam pomysłu na dobry prezent. -
pryncypia > 10-06-2011, 19:06
Myślałam na przykład o jakimś albumie o Polsce albo o Warszawie, tylko bylebym znalazła jakiś w przystępnej cenie -
oczubek > 10-06-2011, 19:46
Z tego co wiem albumy leżą na półkach i się kurzą. Ja jestem zwolenniczką praktycznych prezentów. Może kubek lub płytę z Twoim ulubionym polskim wykonawcą? -
Majeczka123 > 10-06-2011, 21:31
To juz nie nasza wina, ze sie kurzaWazne, ze jest prezent. Z kubkiem tez bardzo dobry pomysl. -
blackcar > 11-06-2011, 13:50
Może jakąs łądna ramke na zdjęcia??? Jak są małe dzieci to zawsze pełno zdjęc -
z_t > 11-06-2011, 15:30
Nie wiem czy to dobry pomysł, ale mi się podoba
Np. można kupić kalendarz (motatnik) z wybitym imieniem i np dedykacją od nas i jak się da to wytłoczyc jakieś charakterystyczne polskie miejsce lub znaki. Widziałam takie coś na allegroMam tutaj na myśli hostów nie dzieci ofcourse :mrgreen: -
Saiisuke > 11-06-2011, 16:23
Niezbyt mam fundusze, żeby obdarować całą rodzinę. I tak się zastanawiam: można przywieźć coś tylko dzieciom a hostom nic? albo odwrotnie? -
marika299 > 11-06-2011, 20:21
[quote name="Saiisuke"]Niezbyt mam fundusze, żeby obdarować całą rodzinę. I tak się zastanawiam: można przywieźć coś tylko dzieciom a hostom nic? albo odwrotnie?[/quote]
mysle ze jesli naprawde nie masz za duzych funduszy,to powinnas raczej przywiesc cos dla dzieci.bo po pierwsze to nimi bedziesz sie zajmowac.po drugie, dzieciom moze byc przykro jesli zobacza ze dalas prezenty ich rodzicom a one nic nie dostaly -
brightening > 11-06-2011, 21:59
ja na samym początku przywiozłam prezenty tylko dla dzieciaków.. w ogóle to jak przyjechałam, okazało się że hostka ma dziś urodziny a ja nic dla niej nie miałam, uściskałam ją serdecznie, a ona powiedziała że moja pomoc będzie dla niej najlepszym prezentem urodzinowym.
a jeśli chodzi o prezenty świąteczne - każdy dostał ode mnie jakiś drobiazg (rodzina 5cioosobowa).