• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Cultural Care

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Cultural Care

• Cultural Care
  • Re: Cultural Care

julita883 > 29-11-2010, 12:53

Tak! Nasze prawo jazdy jest tylko jakiś tam okres ważne zależy to bodajże od stanu w jakim będziemy mieszkac ale to chyba jest od 1 do 6 miesięcy. Więc prędzej czy później trzeba będzie je zdać. Nie jestem pewna czy we wszystkich stanach tak jest ale z tego co pamiętach dzieczyny co mieszkają w NY, Waszyngton DC, California zdawały je w USA jeszcze raz :/

kingulath > 29-11-2010, 14:38

a jakie są koszty tego?

julita883 > 29-11-2010, 14:44

Sądze że nie wielkie bo tam prawko mają wszyscy wiec w 50$ napewno sie zamknią wszystkie koszty. Chociaz tak myśle że może to rodzinka powinna za to zapłacić....

kingulath > 29-11-2010, 15:25

kurczę, fajn\ie by było jakby ktoś napisał , kto to robił i wie...

okazuje się, że to wszystko nie jest takie wspaniałe jak obiecywali... ale można było się spodziewać

kingulath > 29-11-2010, 15:26

właśnie moja prowadząca mi odpisała, że nie zdaje tam ponownie prawka tylko po prostu wyrabiam sobie międzynarodowe tutaj...

Justi > 29-11-2010, 15:37

z tego, co ja wiem, a dowiadywałam się tego przed moi pierwszym wyjazdem do USA (czyli w te wakacje) 3 miesiące ważne jest nasze prawo jazdy, polskie. Czyli, że bez żadnych konsekwencji przez te pierwsze 3 miesiące możemy jezdzić na nim. ale jesli chcemy dłużej, co w przypadku wyjazdu jako au pair jest nieuniknione, wystarczy jedynie międzynarodowe.

89dzoana89 > 29-11-2010, 16:03

Sciema!!!

Zadna z dziewczyn ktore sa na forum nie mogla uzywac przez caly pobyt swojego prawka polskiego ani miedzynarodowego!!!!! Wszystkie musialy zdac test i jazde i ubiegac sie o stanowe.

Noemi.best > 29-11-2010, 18:44

Ja jestem na Florydzie i mi LCC (AuPair in America) oraz moi hosci powiedzieli, ze na miedzynarodowym moge jezdzic przez rok. Tylko jak bede chciala zostac na drugi to musze zrobic tutejsze prawko. Za to innej polce jej agencja (AuPair Care) kazala robic juz, mimo ze jest tu tylko miesiac. Wiec cholera wie jak to jest.

Sake > 29-11-2010, 19:19

A propos Video

Cytat:Przed chwilą dzwoniłam do Ciebie w sprawie Twojej aplikacji. Nie masz nagranego Video. Od niedawna video jest obowiązkowe dla każdej AP. Wiele rodzin nie chce być już łączonych z AP bez Video.

Jeśli chodzi o prawko, to zależy od tego jakie ubezpieczenie ma rodzina i od prawa stanowego. W niektórych przypadkach możesz jeździć na "międzynarodówce" , a czasmi musisz zrobić "ICHsiejsze"

kingulath > 29-11-2010, 21:52

mi w Cultural Care powiedziała, że jak chcę to mogę zrobić, a jak nie to nie, ale jest to bardzo pomocne...

Powinnam to zacząć robić ale tak nie mam wenyyy...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia