• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...

• zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...
  • Re: zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...

Vorissa > 25-01-2008, 22:14

nie nie nie, popatrz sobie np. na yyy niektorych agencjach (polskich) au pair, ktore oferuja tez praktyki pracy za granica... np. praca w hotelu czy restauracji, pomoc w kuchni, sprzataczka, kelnerka etc...

i zazwyczaj tez jest tam podane ze ma sie zakwaterowanie, wyzywienie, mozliwosc uczeszczania na kurs jezykowy, praca ok. 38h tygodniowo czy jakos tak, no i kasa na tydzien to ponad 100Ł... tylko mnie ciekawi czy to sie oplaca w ogole... bo wiadomo, ze praca z dziecmi to nie tylko przyjemnosc, ale po pewnym czasie ot zmeczenie, a tutaj w 'normalnej' pracy tez...

Ninka Jones > 25-01-2008, 22:18

nie wiem, nie slyszalam.

ale jakos nie wierze w posrednictwa pracy. balabym sie tak wyjezdzac. wole na slepo a nie trafic to jakiegos burdelu :?

Yoanna > 25-01-2008, 22:19

hmm ja jak kiedys to przeliczalam (w hiszp i portugalii) to sie nie oplacalo bo koszt takiego programu byl bardzo duzy ;/ chociaz jak piszesz ze 100 f zostaje dla ciebie to nie jest zle.

aczkolwiek.. nie lepiej samemu cos znalezc? to uk, tylu dalo rade to i moze wy nie zginiecie :lol:

Vorissa > 25-01-2008, 22:26

no ja nie wiem, dlatego pytam, szczegolnie ze to organizuja te same agencje co wyjazdy au-pair...

no Yo, tam pisalo cos ze 145Ł netto zostaje... wiec... chyba nie jest zle. a te 38h to i tak w miare normalnie.

Ninka Jones > 25-01-2008, 22:28

netto to na reke?

Yoanna > 25-01-2008, 22:31

145 zostaje, pokoj ma sie oplacony, tak? no to super. ja pracowalam po 40 godz i 100 sie nie dalo odlozyc nigdy po wszystkich oplatach...

Vorissa > 25-01-2008, 22:33

tak

sprawdzilam dokladnie, w jednej firmie oferuja minimalnie 115Ł netto.

a w innych to tak 5,8-8Ł na godzine brutto (38h)

Yo, jakie sa tam podatki w UK ?

Yoanna > 25-01-2008, 22:34

zalezy.. teraz np chamy bardzo mnie podatkuja.. 22 procent..

Vorissa > 25-01-2008, 22:40

to ja tak obliczylam... ze nawet dostajac 5,8Ł za godzine, przy 37,5h na tydzien, i 22% podatkow, zostaje na reke 191,4Ł netto... na tydzien, no malo to nie jest

jak do czerwca nie zostane au-pair to sprobuje wyjechac do takiej pracy :lol:

Yoanna > 25-01-2008, 22:59

a jak ty to obliczylas? 5.8 x 37.5 = 217.5 i od tego 22 procent.. chociaz czasami moga wziac mniej.. ale pamietaj ze jeszcze na ubezpieczenie wezma cos kolo 20...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia