-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
Yoanna > 03-06-2009, 21:31
trzeba sie umowic wczesniej. ja u jednej z moich rodzin mialam ustalone 37,5 godz w tyg plus dwa bsity. i hostka sie tego trzymala. za kazda dodatkowa godzine placila ekstra. sama wszystko zapisywala w notatniku wiec nie bylo problemu -
Lusiaaa > 13-07-2009, 17:01
Cześć! W ogóle to pierwszy raz tutaj jestem więc witam Was wszystkich serdecznieNie wiedziałam właściwie w który temat się wpisać więc piszę tutaj Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie wyjazd tylko nie wiem jak tu za to się zabrać. Znalazłam ( zresztą dzięki temu forum ) strony dla au pair. Powiedzcie mi proszę jak działają te strony ( greataupair czy aupair-world ), najpierw trzeba się zarejestrować, to wiem. Ale czy rejestracja jest za darmo? No i jak to później się dzieje, płaci się za pośrednictwo? Ktoś nad tym wszystkim czuwa? Czy sama rodzina się kontaktuje z operkami czy to wszystko dzieje się przez kogoś? No i w ogóle jak "skuteczne" są te strony Czy działają czy może są "wymarłe" A może znacie jakiś inny sposób żeby być operką? Albo może inne strony internetowe....
Dużo pytań... Ale ja tu nowa, no i nowa w temacie więc proszę o zrozumienieI o odpowiedź Pozdrawiam cieplutko. -
cailet > 13-07-2009, 18:18
Po pierwsze: Dokąd chcesz jechać, bo przy twoich pytaniach to jest najważniejsza informacja. -
Lusiaaa > 13-07-2009, 23:15
Myślałam o Londynie lub Birmingham..... -
89dzoana89 > 13-07-2009, 23:23
wiec polecam http://www.aupair-world.net
Zaloguj sie, uzupelnij dane, dodaj fotki i szukaj rodzinki
Jak juz jakas rodiznka sie zainteresuje to kontaktuje sie bezposrednio z toba
Najczesciej najpierw wymiana maili potem umawianie na rozmowe
Za to nic sie nie placi -
shante > 13-07-2009, 23:26
Dodam jeszcze chyba najbardziej nurtujące pytanie - rejestracja na aupair world i greataupair jest darmowa. :wink: Rodziny i au pair nie mają żadnych pośredników, szukają na własną rękę i dogadują się bezpośrednio poprzez maile/telefonicznie/etc. Szczerze polecam, bo przez biuro nie warto, gdy jedzie się do UK. Powodzenia w szukaniu! -
89dzoana89 > 13-07-2009, 23:28
Dzieki Shante za uzupelnienie
Nie chcialo mi sie juz tego wszystkiego pisac :mrgreen:
Wspolnymi silami dowiesz sie wszystkiego 8) -
Klaudia_1990 > 13-07-2009, 23:39
Halo halo co tak kolorowo ??Nikt nie ostrzeże koleżanki przed SPAMami ? Ja sama zastanawiałam się nad rejestracją w tych serwisach, ale nie wiem czy jest sens , skoro połowa to spamy :| W dodatku Marlena mi mówiła że już dawno się stamtąd wyrejestrowała , a spamy i tak ciągle przychodzą .. -
89dzoana89 > 13-07-2009, 23:42
Z au pair world nie dostalam ani jednego spamu
Sporo ofert, mozna przebierac :mrgreen:
Z innych juz sie powylogowywalam i jak na razie spokoj ze SPAMem mam :wink: -
Lusiaaa > 13-07-2009, 23:44
Dzięki dzoana. A że tak jeszcze zapytam... Ty też trafiłaś do swojej rodziny dzięki tej stronie?