-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 03-02-2013, 21:02
W jaki sposób sprawdzane są referencje? Rozumiem, że się dzwoni, ale kto dzwoni? Chyba nie rodzinka...? Co jeżeli osoba, która daje mi referencje nie mówi po angielsku? -
merti > 03-02-2013, 21:05
dzwoni Pani z GAWO do ludzi na tel. Jest opcja, zeby zaznaczyc ze sie nie mowi po ang, wtedy rodzinka nie zadzwoni -
DominikaDomi > 03-02-2013, 21:07
dzwonia panie z biura z agencji. w referenjach mozesz zaznaczyc czy osoba mowi po ang czy nie. i oczywiscie jesli nie mowie to nie ejst to zaden problem -
balbina > 03-02-2013, 21:08
paulaw - wcale nie musi znać angielskiego, agencja dzwoni do rodzica i sprawdza czy to prawda, czasem ( ale nigdy się z tym nie spotkałam ) rodzinka może sobie zechcieć zadzwonić do tego rodzica, ale jak nie zna angielskiego to nie wiem... ich problem ;x -
balbina > 03-02-2013, 21:31
Dobra dziewczyny... Tak naprawdę jestem w potrzebie burzy mózgów!
Moja sytuacja jest dość... ekh...do rzeczy:
ROK TEMU(!) zapisałam się do agencji gawo z zamiarem wylotu do USA w MAJU, jako że już wiedziałam że będą z tym problemy (z moim świadectwem )to już olewałam to wszystko, ale zainteresowanie ze strony rodzinek było BAAARDZO małe...
W paździenriku dodałam filmik, mam 960 godzin opieki nad dziećmi ( dziewczyny z innych państw mają po 5 tysięcy ) i w 20 lutego minie rok odkąd mam prawo jazdy. Niedawno skończyłam 19 lat... aaaahaaa no i podobno na moim profilu widać, ze tak długo jestem w systemie, a to chyba nie jest fajne...
i co??? zainteresowanie mam takie jak zeszłorocznym śniegiem...
no i wolę ( jak już zresztą pisałam ) napisać teraz maturę i mieć to z głowy i w lipcu wyjechać....
Tylko co teraz? Zaraz się zacznie największa rekrutacja na lipiec , dlatego chciałam się was poradzić czy może nie zmienić agencji???
PRzez ten niecały rok miałam chyba z 6 matchy...
Wiem, że CC i APiA są sporo droższe ale cholera... teraz chcę naprawdę wyjechać już wszystko ustalone i nie chcą czekać do ukonczenia 27 roku zycia aż jakas rodzinka mnie laskawie wezmie ;x HELP HELP HELP laseczki :< -
merti > 03-02-2013, 21:39
Aguta, narazie poczekaj i zmień w profilu co się da. Filmik, zdjęcia , list - wszystko. Postaraj się , żeby była jak najlepsza jakość tego co dodajesz. Bo szczerze to nawet dziewczyny z najbeznadziejniejszymi filmikami i słabym angielskim znajdują rodziny. Więc może masz coś źle zaznaczone w profilu itp? Wrzuć co dasz radę na forum i z chęcią Ci pomożemy -
Jarzebinka > 03-02-2013, 21:40
JA JUŻ MÓWIŁAM CO SĄDZE. Pisz mature, jak nie zdasz to napsizesz jak wrócisz. A teraz zostań w Gawo, przesuń date. Połap trochę referencji ( od moich rodziców ;d ) i będzie SUPER ;d -
DominikaDomi > 03-02-2013, 21:41
no nie wiem ja bym sie zapisala na twoim miejscu do APiA albo CC tymbardziej, ze nic tam nie placisz przed znalezieniem rodzinki -
merti > 03-02-2013, 21:45
a pisalaś do LCC? może one jakąś rodzinkę Ci podrzucą? -
madz > 03-02-2013, 21:47
Aguta zdaj maturę w tym roku, ustaw w GAWO datę na 1 lipca (chyba że możesz już od nich kasę dostać, za to że nie znaleźli Ci rodziny) i otwórz profile w CC i APiA, w obu! Będziesz miała większy wybór. A w GAWO jeśli jeszcze nie możesz zaliczki odzyskać otwórz room w obu agencjach jeśli masz tylko w jednej.