-
-
Re: Au Pair 2013!
madz > 02-02-2013, 23:32
[quote name="paulaw"]A co jeżeli to jest rodzeństwo w różnym wieku (10 i 4 lata)? Jak to jest wtedy naliczane?[/quote]
Hmmmm... A wiesz że nawet nad tym nie myślałam i zawsze to liczyłam jako jedno (w CC nie zlicza godzin) -
merti > 02-02-2013, 23:36
tzn to dziecko kuzynki wiec mi wypiszeto prawie nie rodzina. Nie no inne nazwiska mamy, mieszkamy gdzie indziej itp. Nie powinno być problemu z tym -
balbina > 02-02-2013, 23:37
[quote name="merti"]To wpiszę ze dwa razy w tyg po 6 godzin przez 1 i pół roku odkąd Łucja miała 6 miesięcy. co jest prawdą
Wyszło mi 936 godzin! Nieźle ! I tyle godzin będę miała do opieki nad maluszkami. Do tego jeszcze dwa miesiące w wakacje z Wiktorią po 6 godzin to będzie 360 no i ostatnio z Tatianą od września do grudnia 10 godzin tygodniowo przez 17 tyg to będzie 170 godzin. Starczy?[/quote]
Powiem Ci, że jak dla mnie to dużo czasu, bo w praktycy to naprawdę wychodzi tak czasem, że Twoje życie się opiera na opieca nad dziećmi, ale dziewczyny z Brazylii, Niemiec itd. Mają po 6 tys godzin!!!!! Nie wierzę, to jest fizycznie NIE REALNE, żeby tyle zrobić... I to nie, żeby miała tak jedna dziewczyna, ale np w APC 95% dziewczyn ma powyżej 4 tysięcy ;x
Fake, Fake fake ;x
Wiadomo, że jak ktoś jest przedszkolanką lub typową opiekunką to będzie miał i 10 tys godzin
mam nadzieję, że mi chodziaż wzrośnie do 3 tysięcy, bo teraz się trochę zajmuję siostry dzieckiem i innymi, a mam już referencje na 1000h do lutego zeszłego roku, więc przez rok powinnam dobić trochę
Jeżeli macie możliwość to nabijajcie godziny, o!
a mam pytanie, jak mam te 1000 godzin od obcych osób i jak zrobię troche godzin u siostry to normalnie one będą naliczane i widoczne w au pair roomie? wie ktoś coś ;> -
merti > 02-02-2013, 23:41
phi. no bez przesady z tym 6 tys. W sumie zawsze mogę jeszcze 10 miesięcy z Łucją dodać ... bo mogę ją wcisnąć. Albo zmienić na 2x 10 godzin. Muszę to przemyśleć i przeliczyć. Zaraz chyba zrobię z tym post na bloga , żeby mi nie zaginęło ! o tak! -
merti > 02-02-2013, 23:41
jak siostra ma inne nazwisko to napisz ze to sąsiadka czy kolezanka i tyle. tego nikt nie sprawdza.. -
madz > 02-02-2013, 23:42
[quote name="merti"]tzn to dziecko kuzynki wiec mi wypisze:) to prawie nie rodzina. Nie no inne nazwiska mamy, mieszkamy gdzie indziej itp. Nie powinno być problemu z tym:)[/quote]
Wiesz ja i moja siostra też mamy inne nazwiska, zresztą nawet wiek jej dzieci by nie wskazywał że jesteśmy siostrami, ale nieopatrznie zaznaczyłam że to moja rodzina i tak na prawdę to były tylko dodatkowe referencje, mimo że miały na prawdę BARDZO dużo godzin z dziećmi od 0 do 15 lat. Także napisz że to Twoja znajoma, albo była sąsiadka czy cokolwiek i to samo powiedź swojej kuzynce by się nie wygadała jak będą sprawdzać te referencje. -
madz > 02-02-2013, 23:49
A tymi godzinami Brazylijek i Niemek się nie przejmujcie, ja miałam łącznie 3000 godzin z czego 2500 było od siostry czyli tak jakby się nie liczyły, choć w sumie nie wiem czemu mają się one nie liczyć :/ -
balbina > 02-02-2013, 23:53
no właśnie ja nie wiem jak to jest 'od rodziny' ;/
hm... ja chyba napisałam w liście, że moja siostra się wyprowadziła, albo że jest w ciąży nie pamiętam, więc pewnie wyjdzie na jaw, ja mam spoko Panią z biura więc ona mi pomoże, tak żeby było dobrze dla nas wszystkich
bo jak mówisz, że oni tego nie sprawdzają, a jakby ktoś w ogóle podał dane osoby kogoś kto w ogóle nie ma dziecka? to co? i ten ktoś oczywiście by potwierdził, że ma dziecko its. ;x ciekawa jestem jak to jest -
merti > 03-02-2013, 0:00
Cholera , mam w filmiku, ze "my niece Lucy" hmm... chyba muszę nowy filmik nagrać. Ale i tak miałam taki plan, bo jednak wolę coś odrobinę weselszegoPoczekam tylko aż śnieg stopnieje i troszkę słońca wyjdzie..
No i dodałam post na bloga z "zaktualizowanymi" obliczeniami... -
madz > 03-02-2013, 0:04
[quote name="aguta"]no właśnie ja nie wiem jak to jest 'od rodziny' ;/
hm... ja chyba napisałam w liście, że moja siostra się wyprowadziła, albo że jest w ciąży nie pamiętam, więc pewnie wyjdzie na jaw, ja mam spoko Panią z biura więc ona mi pomoże, tak żeby było dobrze dla nas wszystkich :)
bo jak mówisz, że oni tego nie sprawdzają, a jakby ktoś w ogóle podał dane osoby kogoś kto w ogóle nie ma dziecka? to co? i ten ktoś oczywiście by potwierdził, że ma dziecko its. ;x ciekawa jestem jak to jest[/quote]
No sprawdzają to jedynie dzwoniąc do osoby, więc jak ktoś powie że tak ma dziecko i wszystko powie to nie ma problemu, tylko sumienie może tu gryźć ;P
Strasznie mi sie podoba filmik jednej Polski z CC, zaraz poszukam i wam pokażę ;)