• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

balbina > 02-02-2013, 23:04

paulaw hm... mam nadzieję, że znajdę to gdzieś na youtube ;>

no piuerwsza rozmowa to zawsze stres ;x

paulaw > 02-02-2013, 23:05

[quote name="aguta"]paulaw hm... mam nadzieję, że znajdę to gdzieś na youtube ;>[/quote]

Jest jest, na 100%, są trzy levele, każdy ćwiczysz 10 dni, jak chcesz więcej informacji to pisz do mnie, mam zamiar za miesiąc lub dwa zrobić drugą rundę tego

merti > 02-02-2013, 23:07

ulala, paula to mnie zachęciłaś !! już szukam na yt !

Dziewczyny, jak to jest z tym wypełnianiem referencji - bo ja tam mam od-do a jak się opiekowałam moją siostrzenicą 2 i pół roku raz częściej raz rzadziej to wpisac że np 2 mies full time czy lepiej 2 i pół roku raz w tyg? Bo niebardzo wiem co zrobić..

madz > 02-02-2013, 23:13

ja w referencjach od siostry wpisałam przedział wieku 10 lat :D i napisałam że od czasu do czasu i jakieś tam pierdoły inne. Wydaje mi się że lepiej dłuższy okres wpisać bo to też większy przedział wiekowy wchodzi w grę :P

balbina > 02-02-2013, 23:15

chyba lepiej 2,5 roku raz w tygodniu albo daj dwa razy bo tak będzie, że w różnym jej wieku się nią opiekowałaś

ja już znalazłam na youtube i chyba wypróbuję od jutra!

Sharon > 02-02-2013, 23:15

To nie problemy techniczne, po prostu z jakiegos powodu (moze fakt, ze to rozmowa telefoniczna) zjadł mnie stres totalnie i chwilami zapominalam jednego slowa i zapadala taka straszna, okropna, meczaca cisza. I tak sie stresowałam cisza ze nie slyszalam co mowia, przez co ich nie rozumialam do konca i uhh...

Ale chca zadzwonić po raz trzeci. Albo sa zdesperowani, albo naprawde potrafia zrozumiec moj strach xD

...a najgorszy moment, to ten, kiedy facet z CC w Bostonie zaczyna z toba rozmawiac - juz myslisz ze cie polaczyl, a on dalej nawija i o czymś (u mnie akurat nawijal o skajpie i zebym sie nie stresowała.) ;x Bleh.

Czytalam bloga Jarzebinki - zazdrosc mnie bierze, bez kitu xD

merti > 02-02-2013, 23:27

To wpiszę ze dwa razy w tyg po 6 godzin przez 1 i pół roku odkąd Łucja miała 6 miesięcy. co jest prawdą

Wyszło mi 936 godzin! Nieźle ! I tyle godzin będę miała do opieki nad maluszkami. Do tego jeszcze dwa miesiące w wakacje z Wiktorią po 6 godzin to będzie 360 no i ostatnio z Tatianą od września do grudnia 10 godzin tygodniowo przez 17 tyg to będzie 170 godzin. Starczy?

madz > 02-02-2013, 23:29

Ja miałam właśnie tylko nadzieję, że nie zadzwonią do mnie na komórkę i na szczęście nikt na ten "fantastyczny" pomysł nie wpadł ;)

Sharon trzymam kciuki za rozmowę jutro!

paulaw > 02-02-2013, 23:30

A co jeżeli to jest rodzeństwo w różnym wieku (10 i 4 lata)? Jak to jest wtedy naliczane?

madz > 02-02-2013, 23:31

[quote name="merti"]To wpiszę ze dwa razy w tyg po 6 godzin przez 1 i pół roku odkąd Łucja miała 6 miesięcy. co jest prawdą :D

Wyszło mi 936 godzin! Nieźle ! I tyle godzin będę miała do opieki nad maluszkami. Do tego jeszcze dwa miesiące w wakacje z Wiktorią po 6 godzin to będzie 360 no i ostatnio z Tatianą od września do grudnia 10 godzin tygodniowo przez 17 tyg to będzie 170 godzin. Starczy?[/quote]

Merti ale wiesz, że jeśli chcesz mieć zaliczone te 936h under 2 to nie możesz napisać że to Twoja siostrzenica (a dokładniej że Twoja siostra dająca Ci referencje jest Twoją rodziną)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia