• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

niteczka0511 > 19-05-2011, 14:18

A jak to jest z tym alkoholem w bagażu? Można mieć ile się chce, czy jak? Chodzi mi oczywiście o bagaż główny, a nie podręczny ;p

dosiunia > 19-05-2011, 15:00

hm nie wiem, ale ja bym sie to bała, bo mojej mamy facet przywozil nam kiedyś cos z usa i stluklo mu się w środku, masakra-armagedon!

kaasiaa128 > 21-05-2011, 0:59

[quote name="Majeczka123"]kaasiaa128: a gdzie Ty teraz Kasiu przebywasz?[/quote]

Ja przebywam w Niemczech,w Wertheim (40 km od Wurzburga) A Ty?

Majeczka123 > 21-05-2011, 23:28

kaasiaa128: A ja lece do USA juz za tydzien

bonamartinka > 09-06-2011, 21:52

Przez jakiś czas myślałam, żeby zabrać ze sobą jakąś dobrą bombonierkę Wedla, albo inną słodkość, ale jakoś nie wyobrażam sobie jak mogłyby one wyglądać w takiej temperaturze. Więc wykombinowałam, że zrobię coś własnoręcznie dla rodziny. Uwielbiam prezenty robione ręcznie i taki pomysł wydaje mi się dosyć trafiony. A że akurat mamy "przedlecie" i mnóstwo kwiatów dookoła, pewnie zrobię jakiś zielnik i oprawię.

sylwiaQ > 09-06-2011, 22:20

A co kupić polskiej rodzinie? Skoro oni polskie rzeczy i tak znają...

Saiisuke > 10-06-2011, 10:29

Najlepiej polskie słodycze Zrób małe śledztwo jakich nie można kupić u nich w kraju i to zawieź. Na pewno jest coś polskiego za czym tęsknią.

pryncypia > 10-06-2011, 17:18

Dziewczyny, czy wy wszystkie coś kupujecie? Ja jadę tylko na 1,5 miesiąca, sama nie wiem czy powinnam coś przywieźć, czy nie... :roll:

oczubek > 10-06-2011, 18:03

Pryncypia, moim zdaniem fajnie coś wziąć. Np. ptasie mleczko albo torcik wedlowski. Niezbyt duży koszt a na pewno to docenią

pryncypia > 10-06-2011, 18:42

No właśnie z tym może być problem, bo na początku jadę na 10 dni w inne miejsce (ok. 17 godzin w podróży), a dopiero potem do rodzinki, więc myślę, że z czekolady zostanie tylko lepka pamiątka Może macie jakiś inny pomysł? Nie bardzo chcę wieźć wódkę, bo głupio mi się ich spytać czy piją, a poza tym nie chcę potwierdzać stereotypu, że Polacy i Rosjanie nadużywają alkoholu...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia