-
-
Re: Cultural Care
bucik55 > 28-11-2010, 1:00
Jestem po studiach wyzszych, pracowalam o umowe o prace i bylam juz raz operka w usa -
wiec wiem, co sie z czym je! przewertowalam wszytkoe amerykanskie i polskie strony odnosnie tego podatku i nic na siebie nie nachodzi w tej kwestii i nikt nic nie wie do konca tego faktu (smieszne i zadziwiajace). ja wczesniej czegos takiego nie placilam i nikt nawet o czyms takim nie slyszal... W tym momecie czuje sie oszukana przez agencje ze nie zostalam poinformowala o takim fakcie. operkowe umowy znam na pamiec tak na marginesie.
Polacy placa podatki ale sa one nizsze niz w innych krajach UE. A w kazdym panstwie sa osoby kore pracuja na czarno, nie tylko w pl. -
zlosnica > 28-11-2010, 1:35
Dziewczyny chill, doszukujecie sie w swoich wypowiedziach drugiego dna i niepotrzebnie sie atakujecie. Obie macie racje- agencja powinna informowac o takich rzeczach, ale tez nieznajomosc prawa nie zwalnia nas z jego przestrzegania. Coz, dobrze, ze mamy jeszcze to forum, na ktorym mozemy sie takich rzeczy dowiedzieca teraz wywieszam biala flage i mam nadzieje, ze obie strony ja przyjmia -
Sake > 28-11-2010, 3:30
Chrzanić podatek!
Mnie osobiście wkurza, że CC zmusza mnie do nagrania filmiku. Ze niby teraz jest to obowiązkiem i że każda AuPair musi taki film nagrać...
Nie chcę tego robić bo filmiki tego typu są na stronach CC ogólnodostępne i każdy może je obejrzeć - nie tylko hości, a poza tym jak już coś trafi do internetu to już zostaje na zawsze... -
aniolek > 28-11-2010, 7:37
[quote name="Sake"]Chrzanić podatek!
Mnie osobiście wkurza, że CC zmusza mnie do nagrania filmiku. Ze niby teraz jest to obowiązkiem i że każda AuPair musi taki film nagrać...
Nie chcę tego robić bo filmiki tego typu są na stronach CC ogólnodostępne i każdy może je obejrzeć - nie tylko hości, a poza tym jak już coś trafi do internetu to już zostaje na zawsze...[/quote]
masz racje popieram to jest skandal zeby to bylo konieczne!!! :evil: ja to zrobilam tylko prezentacje... -
julita883 > 28-11-2010, 11:43
Ja też zrobiłam prezentacje pokaz fotek i już....ale powiem wam że nie wiem czy to aż taki miało wpływ na rodzinki gdyż teraz mam na profilu 6 rodzinkę i ona jako jedyna do mnie zadzwoniła i nadal mailujemy. A reszta? Albo posiedziała na profilu i po kilku dniach znikneła albo napisała mega krótkiego maila i też znikneła.
Więc wydaje mi sie że albo ta albo żadna bo takie czekanie jest mega wkurzające....
Sake a Tobie jak idą poszukiwania? Dzieje sie coś czy masz podobnie do mnie? -
Sake > 28-11-2010, 14:37
Cytat:Ja też zrobiłam prezentacje pokaz fotek i już....ale powiem wam że nie wiem czy to aż taki miało wpływ na rodzinki gdyż teraz mam na profilu 6 rodzinkę i ona jako jedyna do mnie zadzwoniła i nadal mailujemy. A reszta? Albo posiedziała na profilu i po kilku dniach znikneła albo napisała mega krótkiego maila i też znikneła.
Więc wydaje mi sie że albo ta albo żadna bo takie czekanie jest mega wkurzające....
Sake a Tobie jak idą poszukiwania? Dzieje sie coś czy masz podobnie do mnie?
od lutego miałam na profilu tyle rodzinek że już tego nie licze....Odezwalo się ok 6, 2 były poważniej zainteresowane ale zrezygnowały bo znalazły "kogoś lepszego" -
kingulath > 29-11-2010, 0:27
a co w sprawie prawo jazdy? nie wiem do końca jak to jest? w jakich stanach trzeba mieć zrobione jeszcze raz prawo jazdy?
jak to wszystko wygląda?
Niech napisz ktoś kto już był w USA, albo kto wie dokładnie -
Justi > 29-11-2010, 1:01
ten filmik naprawdę jest obowiązkowy? bo mi babeczka na interview powiedziała, że nie. a w mailu, który dostałam, z informacją, że moja aplikacja została zaakceptowana... bla bla bla... jest napiasane, że jedynie sugerują uploadowanie filmiku, bo to ponoć zachęca rodzine do przejrzenia profilu. -
julita883 > 29-11-2010, 1:13
Wiesz filmik niby nie obowiazkowy ale ma zwiększyć Twoje szanse na znalezienie rodziny co nie koniecznie jest prawdą.Ale np jak mało rodzin będzie się do Ciebie zgłaszać napiszesz do biura a oni od razu do Ciebie że to przez to ze nie masz filmiku....Więc kółko sie zamyka... -
kingulath > 29-11-2010, 12:41
co z tym prawem jazdy? trzeba będzie jeszzce raz zdawać w USA??