• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...

• zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...
  • Re: zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...

Ninka Jones > 25-01-2008, 17:44

Jula pamietaj o naszym planie B :lol:

idril > 25-01-2008, 19:55

pamietam!

Yoanna > 25-01-2008, 20:21

znaczy w ciemno?

jeeej pamietam jak ja tu w ciemno jechalam :lol: ani mieszkania ani pracy :lol: a wczesniej nie ropzumialam jak gdzies mozna w ciemno jechac hahaha no ale jakos dalam rade ;P

Ninka Jones > 25-01-2008, 20:35

wła?nie Jo powiedz nam czy długo się załatwia formalno?ci? bo się nie znamy za bardzo :? nie wiemy jak jest z legalno?ci? i podatkiem

pomóż, please

Yoanna > 25-01-2008, 20:46

formalnosci ekhm... nic nie musisz zalatwiac ;P ja wpierw to nielegalnie pracowalam hahah potem legalnie ale nic nie zalatwialam, zaczelam w lutym prace a home office zrobilam w sierpniu, nie spieszylo mi sie bo to 90 f za nic.. tina do tej pory nie ma i nic nikt jej nie mowil. insurance number tez nie mam.. ogolnie o formalnosci mnie nie pytaj ahhahah

a co do przyjazdu w ciemno - ja wynajelam pokoj z dworca victoria hahahha :lol: niewypal to byl ale coz chociaz gdzie spac mialam

Ninka Jones > 25-01-2008, 21:24

ja mysle o hostelu przez pierwszych kilka dni. potem juz wynajety pokoj. i najlepiej au pair live-out plus cos wieczorami, bar czy restauracja.

a podatek czy cos?

Yoanna > 25-01-2008, 21:45

podatek ci sciagaja od pierwszej godziny pracy :lol: niewazne czy sie gdzies rejestrowalas czy nie, to samo z ubezpieczeniem - odprowadzaja na tymczasowy numer (heh ja dalej na tymczasowym jestem) wiec w sumie niczym sie nie musisz przejmowac...

live out - malo ofert i zazwyczaj to sie nie oplaca bo daja np 50 f wiecej niz live in.. zaden biznes..

hmm cos wieczorami.. mysle ze wieczorami to ci rodzina da b-sity :lol:

hostel nie glupia opcja, ale pamietaj ze trzeba rezerwowac o wiele wczesniej, bo duzo osob przyjezdza, zwlaszcza latem... pare dni w hostelu da ci przynajmniej czas na spokojne poszukiwania, tak zebys nie musiala brac pierwszego lepszego tak jak ja i potem tracic depozytu bo bylo niefajnie heheh

Ninka Jones > 25-01-2008, 22:07

no tak, hostel wczesniej zarezerwuje, jesli chodzi o pokoj wole miec czas na zastanowienie sie a co do pracy to nie mam pojecia, pojade to sie zorientuje ale dzieki za info

Jula, co Ty na to? 8)

Vorissa > 25-01-2008, 22:08

a jak juz jest wspomniane - co np. z tymi wszystkimi praktykami w hotelu/restauracji czy cos... jak sie jedzie z jakiejs firmy np ? to sie w ogole oplaca? ktos cos wie ? :lol:

Ninka Jones > 25-01-2008, 22:10

mowisz o work&travel?

bo ja nie wiem o co chodzi za bardzo :?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia