• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Yoanna - dogonić marzenia...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Yoanna - dogonić marzenia...

• Yoanna - dogonić marzenia...
  • Re: Yoanna - dogonić marzenia...

Vorissa > 09-11-2007, 20:57

Poszukam ale ciężko, angielski rozumiem ale jak czytam aneiglskie strony to jednak nie nadazam jeszcze, ale mam nadzieje, że to się zmieni - więc jakby kto? gdzie? się napatoczył o tych stosunkach, to będę wdzięczna za wszelkie informacje!

Ninka Jones > 09-11-2007, 22:34

Dziewczyny bardzo wam dziękuję za opinię.

Rozkładam ręce i dalej nie wiem co robić.

Wiecie co... bo moim marzeniem jest praca w tv, ale nie przed kamer?, albo w przemy?le muzycznym. tutaj chciałam i?ć na dziennikarstwo, ale w UK to nie wiem czy bym dała rade. pójdę, daleko od domu, żeby mieć ich z bańki, najwyżej rzucę... i zrobie jak Jo. boję się strasznie, nie wiem czy jestem na tyle odważna żeby się im sprzeciwić... muszę jeszcze wszystko przemy?leć... i przede wszystkim uczyć się do matury...

Vorissa, mam przed sob? prospectus z London Metropolitan University i tu s? stosunki międzynarodowe. poszukaj sobie strony i znajdź International Relations.

btw, o tym kierunku też my?lę... albo tak sobie kombinuję, że może zrobie w PL dziennikarstwo powiedzmy licencjat, a w UK Music & Media Menagement. to jest jaka? opcja. musze poszukać co jest we Wrocławiu, bo te beznadziejne lubelskie uczelnie do mnie nie przemawiaj?...

ale dzięki.

kocham was i tak :*

Gość > 10-11-2007, 1:07

Ninka, wydajesz sie osoba na ogol przebojowa. Dzania studiuje dziennikarstwo w UK, ja bym moze bede w Sztokholmie (co byloby cudem, biorac pod uwage moj "staz" z jezykiem szwedzkim :lol: ), dlaczego mialabys nie sprobowac i Ty? Wiadomo, od razu sie nie dostaniesz, bo bedziesz musiala popracowac nad swoim angielskim i byc moze jeszcze jakies inne dokumenty skompletowac (ja musialam egz ze szwedzkiego i z angielskiego, a byc moze jeszcze bedzie mnie czekac panstwowy egzamin "maturalny" tutejszy z tzw predyspozycji do studiow wyzszych, jak sie nie dostane na dziennikarstwo teraz to bede zdawac egz zeby sobie podwyzszyc oceny i tym samym szanse na przyjecie, wiec egzamin bedzie mnie czekal w marcu - razem ze szwedzka cholota), ale po pewnym krotszym lub dluzszym czasie wyjdzie A moze jeszcze po drodze sie odmieni i jakas inna droge zyciowa dla siebie znajdziesz?

No ale jesli juz sie tak zdecydujesz na Wroclaw, to tam jak juz wspomnialam jest dziennikarstwo, egzamin na dzienne byl testem wielokrotnego wyboru i dziwne, zaiste dziwne pytania byly (np cytaty z musicali i napisac, z ktorego to), wiec moim zdaniem tak samo trudne jak dostanie sie na te same studia za granica

Chociaz opcja z licencjatem w PL a potem ten Music&Media Management.

Ninka, bede cie informowac na biezaco jak to u mnie wyglada, bo mniej wiecej taki plan mam na zycie jak Ty, tylko nie sluchalam rodzicow (i dobrze) i w odpowiednim czasie spakowalam moja malutka walizeczke z dorobkiem zyciowym i zabralam sie na polnoc

Ninka Jones > 10-11-2007, 1:36

Emi dzięki :*

jejku dziewczyny, nikt mnie tu nie rozumie jak tutaj, nie wiem co bym zrobiła... ale ta opcja co j? wyżej napisałam chyba nie jest do końca taka zła. bo tak prawdę mówi?c jak sobie to całe dziennikarstwo w tamtym roku wymy?liłam to przez my?l mi nie przeszło żeby studiować je w UK. ale na ten music management tak mnie ci?gnie, cholercia :lol:

ja dam rade na pewno. i trzy lata w PL i ze studiami w UK

to będzie niezły sprawdzian dla mnie, my?le że jak się wykarzę tutaj w PL to rodzice nie będ? bali się mnie potem pu?cić do Londynu.

ale znaj?c mnie jeszcze tysi?c pomysłów mi przyjdzie do głowy zwi?zanych z moj? przyszło?ci?.

a za Ciebie Emi trzymam kciuki

WAMPIREK > 10-11-2007, 2:19

Ninka złóż podanie na studia w Polsce.Jak się dostaniesz to później będziesz się martwić..

A znaj?c Ciebie to po maturze na pewno wybędziesz...wtedy tak naprawdę zdecydujesz.Czy chcesz wracać czy zostać

Masz jeszcze czas

Ninka Jones > 10-11-2007, 2:40

na razie nie wybywam nigdzie bo nie mam za co jak się dostanę do Wrocławia to się tam przeprowadzam od razu i popracuję gdzie? do rozpoczęcia się roku akademickiego. a już piszę co? u siebie na w?tku

Gość > 12-11-2007, 11:23

Cytat:Jak się dostaniesz to później będziesz się martwić..

Wtedy dopiero zaczynaja sie problemy na calego. Tak jak u mnie w tym momencie. Nagle perspektywa studiow specjalnie jakos mnie nie pociaga. Dlaczego? Bo oznacza to ograniczenie (na czas nieokreslony) mojej swobody, jaka posiadam obecnie tylko i wylacznie pracujac.

Yoanna > 12-11-2007, 13:34

[quote name="Ninka Jones"]to będzie niezły sprawdzian dla mnie, my?le że jak się wykarzę tutaj w PL to rodzice nie będ? bali się mnie potem pu?cić do Londynu.

[/quote]

wtedy kochanie to ty bedziesz miala 22 lata wiec co im bedzie do tego?? nie wiem ninka, ty ostatnio tak mieszasz ze ja sie juz gubie... czy ty sama wiesz czego chcesz? zawsze slyszalo sie tylko watford, londyn, anglia.. a teraz o ile dobrze zrozumialam to wcale sie nie wybierasz?

co do dziennikarstwa w uk. wcale nie jest powiedziane, ze by sie nie dostala. bo tutaj wszystko takie zakrecone ;P chociaz no wiadomo ze jezyk trzeba miec lepszy niz na innych kierunkach.. hmmm dzanie mialam okazje slyszec 2,5 roku temu i swietnie nawijala, to teraz to juz pewnie w ogole native 8)

Ninka Jones > 12-11-2007, 15:07

chcę wyjechać, to się nie zmieniło.

ale perspektywa studiowania dziennikarstwa w UK mnie przeraża, wła?nie ze względu na język.

Wole mieć 22 lata i zaczynać drugi kierunek w UK, niż zacz?ć w ogóle studia w wieku 25, a wcze?niej bym pewnie nie zaczęła ze względu na kasę. jako? mi się to nie widzi, bo im jestem starsza tym zapał mi opada do nauki...

Londyn wci?ż na mnie czeka a ja czekam na niego

nic straconego

a wiem że mieszam, robie to całe moje krótkie życie

Yoanna > 12-11-2007, 15:09

dlaczego ze wzgledu na kase? ja studiuje a kasy nie mam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia