• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

Agata89 > 01-06-2009, 23:48

[quote name="shante"]Do USA i tak wybiera się większość ludzi na tym forum, a jak już ktoś jedzie do UK, to zazwyczaj jako summer au pair... [/quote]

Ja się wybieram do UK, na pół roku, może dłużej, zobaczymy jak to będzie, więc może nie jest aż tak źle jak się wydaje :wink:

[quote name="tasia"]

A jak mojej mamie powiedziałam, co mi przyszło do głowy z wyjazdem to od razu zaczęła opowiadać jakie to niedobre, rodziny wykorzystują i co mi grozi :? Będzie z nią ciężko.[/quote]

Ehh mamy od tego są żeby marudzić, gdyby nie one to wszystko wyglądało by zbyt różowo :mrgreen: :wink:

Zobaczysz, że niedługo będzie ci kibicować w wyjeździe.

shante > 02-06-2009, 0:13

Moja mama była główną prowokatorką, jeśli chodzi o mój wyjazd jako au pair :lol:

O - bądź blisko Edgware/Londynu, to Cię będę wielbić :lol: A tak serio to bardzo fajnie, że wybierasz się do UK Już nawet nie jestem do końca pewna z kim mam się tam spotkać z tego forum, ale mam szczere nadzieje, że chociaż z jedną osobą będę miała okazję się zobaczyć i pozwiedzać Londyn (i nie tylko )

jadlasiebie > 02-06-2009, 11:32

shante- no ze mna) choć bym miała sie usmarkać, to ja bede w tym londynie no)

shante > 02-06-2009, 11:49

Dobrze. :mrgreen:

Swoją drogą - ja już chyba tylko tym wyjazdem żyję. Wczoraj w nocy siedziałam na Google Earth i oglądałam Edgware, ze szczególnym uwzględnieniem ulicy, przy której będę mieszkać :lol: Coś cudownego, zwłaszcza jak zobaczyłam, że nie aż tak daleko jest duży shopping centre

jadlasiebie > 02-06-2009, 11:52

bo w sumie to gdzoe ty bedziesz mieszkać?? to jest cześć londynu??

radzio > 02-06-2009, 12:05

shante, jaka jest nazwa tego centrum??

shante > 02-06-2009, 12:09

Będę w Edgware, to nadal część Greater London, na północy, 5 strefa :lol:

A centrum się zwie Broadwalk Shopping Centre

Agata89 > 02-06-2009, 12:28

[quote name="shante"]

Swoją drogą - ja już chyba tylko tym wyjazdem żyję. [/quote]

Ehh ja też wyjazdem żyję, chociaż nawet nie wiem gdzie pojadę :wink: i kiedy dokłądnie, wiem tylko że na początku lipca, a to już niedługo! <hura>

tasia > 03-06-2009, 10:37

Mam pytanie. Ciekawi mnie jak to jest z czasem wolnym u rodzinki. Jest praca 35-40 godz tygodniowo, a co z resztą czasu? I jak jest jeśli z jakiegoś powodu czas pracy będzie dłuższy? Nadgodziny są płatne?

Mówię Wam! Coraz bardziej chcę jechać! Mam dość szkoły i ciągłej orki. U mnie w szkole jest teraz totalny szał z egzaminami i obroną pracy licencjackiej. Nie wiadomo jak to będzie, totalne wariactwo. Poświrowało się wszystkim w głowach. :glupek:

Agata89 > 03-06-2009, 12:40

Resztę czasu masz dla siebie, możesz np znaleźć dodatkową pracę. A nadgodziny hmm. To pewnie zależy od rodziny no i od ciebie czy im zwrócisz uwagę, że pracowałaś więcej czy przemilczysz. Ja np byłam w takiej rodzinie, że jak widzieli, że dużo sprzątam to dawali mi extra. No ale nie zawsze tak jest niestety...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia