-
-
Re: Au Pair 2013!
merti > 02-02-2013, 18:40
Ja mam 11 lutego wizytę to się dopytam. Ale ostatnio mówiła, że do wakacji zdejmę... najwyzej zdejmę wczesniej czy coś ;d -
paulaw > 02-02-2013, 18:45
Ja mam górę już ładną, dół mi tylko miała rozszerzyć, ale teraz jak rozszerza to z każdą wizytą dokłada coś nowego, a to tutaj coś dokleić, a to nowy drut, pierścień, nowe coś tam i coś i już sama nie wiem. Muszę jej chyba powiedzieć, że to wyjazd taki i taki, że nie będę wracała co miesiąc i musi zastosować jakąś ekstremalną metodę prostowania chyba -
Jarzebinka > 02-02-2013, 18:52
[quote name="merti"]Ej bez lipy z tą umową. Ja wpisalam 17 czerwca i mam 4 i pół miesiąca. I postanowiłam być bardzo wybredna co do rodzinek, baaaardzo. To znaczy bez curfew, max 50 min od wielkiego miasta, tylko okolice NYC, SF, LA, Miami i Chicago są w grze. Jeszcze wczesniej myślałam , że zgodzę sie na Boston, ale Nimell pisala na blogu, że jakby mogła jeszcze raz wybierać to tylko w okolice NYC by jechała, więc no. Chociaż czytając bloga panamy jej Cinncinati wcale nie brzmi tak źle. Ale to wszystko zależy od rodzinki i od znajomych.
co powiecie na jutro, okolice 16 w takim razie na skype? Będzie niedziela, pada śnieg więc chyba idealnie ?[/quote]
Ja mogę jutro o 16 !!
i jeszcze ja pisałam na blogu do Nimell i zapytałam czy żałuje tego, że wybrała Boston. Bo ja też brałam pod uwagę to miasto, albo przedmieścia... i to jej odpowiedz.
"Cieżko powiedzieć czy żałuję. Mieszkam w centrum praktycznie, też tutaj się sporo dzieje ale nie ma takiej magii jak NYC. Po 4 miesiącach znam już Boston na pamięć i mi się nudzi. Gdybym stała przed wyborem jeszcze raz, mimo że hości stąd są spoko to celowałabym w Nowy Jork albo jakąś godzinę drogi od NYC. Z dobrym połączeniem komunikacyjnym. " -
madz > 02-02-2013, 18:56
Ale wiadomo nie ma tyle rodzin by wszyscy pojechali do NYC. Ja tam się cieszę z Washington'u. -
Jarzebinka > 02-02-2013, 19:00
Dokładnie, też wychodze z takiego założenia... Jakbyśmy wszytsie chciały pojechać do Cali albo NYC to by nam nie wystarczyło rodzinek. Ważne, żeby mieć większe miasto niedaleko siebie! -
madz > 02-02-2013, 19:04
No i kogo byśmy odwiedzaly :P -
merti > 02-02-2013, 19:13
Nie no, zależy nam na innych rzeczach. Ja szczerze nie wiem na co jestem w stanie się zgodzić. Pewnie zweryfikuje swoje wymagania jak już zacznę szukać rodzinek
to jest nas narazie 3 na jutro, tak? Ja, madz i JarzębinkaDziewczyny- dołączać się -
paulaw > 02-02-2013, 19:21
Pogadałabym z Wami chętnie, ale jutro jadę do taty podpisać umowę (którą musi przeczytać, oczywiście) i zaraz wpłacam ratę, także... następnym razem -
madz > 02-02-2013, 19:22
Do końca pewna nie jestem, ale wydań mi się ze na skype maksymalnie da się zrobić konferencje na 4 osoby. Napiszcie mi swoje nicki na skypa to jutro ogarne to :) -
goodmorningamerica > 02-02-2013, 19:25
Da się na więcej.