• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

goodmorningamerica > 02-02-2013, 18:18

[quote name="paulaw"]
    [quote name="merti"]Ja codziennie spędzam godziny pisząc po angielsku i czasami łapię się na tym , że myślę w tym języku. A nigdy przenigdy nie chodziłam na żadne dodatkowe lekcje ani nic. Tylko to co w szkole i internet (seriale, youtube) , a wiemy wszystkie jak wygląda nauka w szkole. I o ile w 1 liceum cokolwiek się uczyłam, tak teraz od czasu do czasu podłapię jakieś słówko i tyle. [/quote]

Jesteś mną!?

Sama już nie wiem co z tą walizką. Chyba nie będę na razie o tym myślała, umowę teraz podpiszę, a później będę płakała, że mam za mało czasu [/quote]

Same. Miałam to samo jak byłam w Niemczech przez 1,5 miesiąca. W Polsce nie mogłam się przełączyć. Plus. Nigdy nie brałam lekcji z angielskiego, byłam i jestem samoukiem. Widzę, że nie tylko ja nie brałam lekcji, aż mi jest lżej, bo zawsze było mi głupio mówić, że nigdy nie chodziłam na korki a mam same 5 z angielskiego.

paulaw > 02-02-2013, 18:20

U mnie w klasie wszyscy chodzą na dodatkowe, a ja w życiu na żadnych nie byłam i raz jak nauczycielka zapytała mnie do kogo chodzę, a ja odpowiedziałam, że do nikogo to myślała, że ją oszukuję i teraz po prostu omijam ten temat szerokim łukiem.

merti > 02-02-2013, 18:21

Ej bez lipy z tą umową. Ja wpisalam 17 czerwca i mam 4 i pół miesiąca. I postanowiłam być bardzo wybredna co do rodzinek, baaaardzo. To znaczy bez curfew, max 50 min od wielkiego miasta, tylko okolice NYC, SF, LA, Miami i Chicago są w grze. Jeszcze wczesniej myślałam , że zgodzę sie na Boston, ale Nimell pisala na blogu, że jakby mogła jeszcze raz wybierać to tylko w okolice NYC by jechała, więc no. Chociaż czytając bloga panamy jej Cinncinati wcale nie brzmi tak źle. Ale to wszystko zależy od rodzinki i od znajomych.

co powiecie na jutro, okolice 16 w takim razie na skype? Będzie niedziela, pada śnieg więc chyba idealnie ?

paulaw > 02-02-2013, 18:23

Ja z tym skypem to nie będę mogła tak zawsze, bo zazwyczaj siedzę na internecie na telefonie, a tam nie wiem jak działa skype, natomiast jak jestem na laptopie wtedy bardzo chętnie (ale to nie zdarza się często odkąd nauczyłam mamę korzystać z Internetu )

Ja mam umowę/datę wylotu od 1 czerwca, aaaah to już niedługo

merti > 02-02-2013, 18:25

haha, moja mama na szczęście zabiera bratu kompa, nie mi

goodmorningamerica-a Ty coś działasz już z agencjami?

goodmorningamerica > 02-02-2013, 18:29

merti - niestety nie, dopóki nie zrobię prawka - stoję w miejscu. Na razie kasy nie mam na egzamin, który na moje nieszczęście jeszcze podrożał. I irytuje mnie to ;(

paulaw > 02-02-2013, 18:32

Jeżeli wybrałabyś GAWO to mogłabyś podpisać umowę bez prawka

Dzisiaj pierwszy raz prowadziłam samochód mojej mamy i było śmiesznie, myślałam, że mama otworzy drzwi i ucieknie Ale było fajnie, uwielbiam jeździć (wiem, pamiętam co mówiłam na początku) i już chcę odebrać prawko!!!

Moja babcia dzisiaj zapytała mnie co znaczy skrót O-P-R i długo się zastanawiałam o co chodzi, aż w końcu wyjaśniłam... hahaha

merti > 02-02-2013, 18:34

no coś ty- ta dziewczyna co się ze mną zapisywała też nie ma prawka i miała dwie opcje w GAWO:

1) podpisuje ze jak nie znajdzie rodziny to jej nie zwracaja kasy

2) przynosi referencje z opieki nad dziecmi ponizej 2 r.ż. (wcale nie znaczy to ze bedzie miala taka rodzine)

No i przez ten czas sobie zrobi prawko spokojnie

Paula, co tak wczesnie chcesz wyjechac (ja 2 tyg pozniej ale no) - a aparat zdążysz zdjąć?

hahah, Twoja babcia <3

Ja z mamą jeździłam jak jeszcze nie miałam prawka... kobieta w ogóle cierpliwości nie ma ! Krzyczała na mnie hahaha no ale jak tylko odebrałam prawko to mogłam wziąć samochód i nie wracać A nie jak moi znajomi jeździć miesiac tylko z rodzicami

paulaw > 02-02-2013, 18:38

[quote name="merti"]Paula, co tak wczesnie chcesz wyjechac (ja 2 tyg pozniej ale no) - a aparat zdążysz zdjąć?[/quote]

Mówiła mi ortodontka, że już na dniach zdejmę, a teraz znów z dwa miesiące mi dołożyła, pójdę do niej w tygodniu i zobaczę jak się sprawy mają.

[quote name="merti"]Ja z mamą jeździłam jak jeszcze nie miałam prawka... kobieta w ogóle cierpliwości nie ma ! Krzyczała na mnie hahaha no ale jak tylko odebrałam prawko to mogłam wziąć samochód i nie wracać A nie jak moi znajomi jeździć miesiac tylko z rodzicami[/quote]

Moja mama narazie twierdzi, że mi samochodu nie da, natomiast tata ma trzy samochody i powiedział, że może mi oddać jeden, taki najmniejszy, więc będę miała czym jeździć Ale moja mama też jest strasznie niecierpliwa i wybuchowa, chciałam jeszcze równo zaparkować na wstecznym, a ta mi wyrwała kluczyk ze stacyjki i wyskoczyła z samochodu i kazała go tak zostawić

madz > 02-02-2013, 18:39

Ja mogę bez problemu na skype ;) bo jakoś widzę ze nasza mapa grupka nam nie idzie się umówić ;p

Ja walizkę w okolicach kwietnia będę kupować i na peewno nie materialowa.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia