• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 01-02-2013, 23:03

Często słyszałam o takich przypadkach, nie tylko wśród polskich au pair Fajnie, że tak ci zaproponowali, mam nadzieję, że to się uda!

DominikaDomi > 02-02-2013, 3:41

co do tych stosunkow miedzy nami a hostami.to nie chodzilo mi dokladnie o to, ze chce caly swoj czas spedzac z hostami. mowiac czlonek rodziny mialam na mysli wzajemny szacunek i mozliwosc spedzania z nimi czasu jesli poczuje taka potrzebe. moja host rodzinka powiedziala mi, ze zawsze jesli bede miala ochote moge spedzac z nimi czas, ale nie jest to moim obowiazkiem. nie beda mnie zmuszac do przesiadywania razem ale widze po prostu, ze zalezy im na tym, zeby au pair czula sie u nich jak w domu i to jest dla mnie najwazniejsze.

Jarzebinka > 02-02-2013, 17:15

Myślę, że traktowanie jak członka rodziny, po prostu jest tu brane jako życzliwe, pomocne, zdrowe, otwarte i pozytywne zachowania rodziny. Bo wiadomo, że babci co 2 dzień odwiedzać nikt nie będzie chciał... Tym bardziej, że większośc z nas Au Pair nie była jeszcze i ma całkiem inne wyobrażenia mieszkania u kogoś w rodzinie niż tutaj cien_wiatru, która ma już 2 rodziny za sobą( doświadczenie). Dlatego używając sformułowania być członkiem rodziny, jest po prostu naszym wyobrażeniem o tych zdrowych relacjach.

paulaw > 02-02-2013, 17:36

Odbiegając od tematu - macie jakieś walizki już? Byłam w Pepco bo tam są jakieś tanie i kolorowe, ale z drugiej strony być może są niewytrzymałe i niewymiarowe (10, 15 i 25kg), a przecież można wciąż tylko jedną 23kg i podręczny 6kg i teraz nie wiem gdzie taki znaleźć, bo wiadomo, że sama walizka, jeżeli plastikowa też dużo waży.

DominikaDomi > 02-02-2013, 17:38

ja kupilam w pepco, ale raczej na pewno jej nie wezme bo gdzies ktos kiedys pisal, ze szybko sie niszcza. takze zakup walizki jeszcze przede mna i tez nie mam pojecia jaka kupic najlepiej,

alesliw > 02-02-2013, 17:42

ja też oglądałam w pepco walizkę, taka duuża, plastikowa, fioletowa. Zastanawiałam się ile może ważyć..

No ale ogólnie to nie mam pojęcia w co się wpakuję o ile wgl mnie dopuszczą do programu. Obawiam się interview i boję się że przez moje mowienie po angielsku mnie nie wezmą, najwyżej jak to Pani z gawo powiedziała pojadę do UK żeby się 'podszkolić'... Choć jak wiele osób uważam że amerykański akcent, wymowa jest dużo łatwiejsza od brytyjskiego...

Jarzebinka > 02-02-2013, 17:45

Ja się nawet nad tym nie zastanawiałam, ale chyba wezmę walizkę nieplatikową. Ewentualnie podreczny plastikowa...

Alesliw, ale aż tak źle z angielskim? Właź szybko na interpalsa!! Gadaj z ludzmi i poproś kogoś o skype! bedziesz miała taką próbkę rozmowy po ang... i mniej stresującą!!

paulaw > 02-02-2013, 17:48

Ja też chyba wezmę taką nieplastikową, bo mniej waży, ale poszukam takiej dość wyróżniającej się, kolorową albo w jakiś wzorek. I oglądałam też w Pepco próżniowe worki, ciekawa jestem jak ubrania w nich wyglądają po wyjęciu... po 7 zł za sztukę.

Alesliw, mówiłam Ci przecież, że źle nie będzie. I fakt, dopóki masz czas pogadaj z ludźmi z interpals, ale sądzę, że nie będzie żadnego problemu

Jarzebinka > 02-02-2013, 17:51

Właśnie też myślałam o próżniowych workach, ale moj tato powiedział: "Sylwia, a jak będą Ci przeszukiwać walizke na lotnisku i się późńiej nie zmieścisz?" haha nie wiem czy tak może być, ale chętnie wysłucham wasze zdanie na ten temat ;d

alesliw > 02-02-2013, 17:52

tzn. ja mam taki problem że rozumiem, niemalże wszystko. Gorzej z poprawnym, sensownym wysławianiem się. Moje mówienie, zwłaszcza na początku to wygląda masakrycznie. Tak się stresuję że nawet zdanie które sobie szybciej przygotowałam- zapominam i mówię całkiem inaczej a nawet co innego .

Ale z doświadczenia w sumie wiem, że jak się odstresuje ( po paru h)to bd ok. No ale interview to bd w sumie rozmowa z obcą osobą, a potem matche to też z ludźmi których nie znam.

Staram się mysleć pozytywnie, choć to nie zmienia faktu że się mega stresuję...

a co do interpalsa to pisałam z ludźmi, no ale z pisaniem w sumie nie mam większego problemu. Będę miała za tydzień ferie to coś 'ogarnę'.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia