-
-
Re: Mam matching ;D
shante > 21-06-2009, 17:08
Racja, nie ma co generalizowaćJa jadę do rodziny żydowskiej, a wiadomo, jakie są ogólne opinie o nich i też początkowo się wahałam, a teraz jestem wręcz pewna, że jadę do właściwej rodziny -
89dzoana89 > 21-06-2009, 17:10
No ja mam jakies dobre przeczucie co do tej rodzinki choc teraz nabralam watpliwosci;/
Czekam na maila od ich operki.
Ajjj... -
monita > 21-06-2009, 17:11
Agulka a powiedz mi ile przed planowanym wyjazdem powinnam się martwić, że nie mam żadnej rodziny?? Sory, że tak marudzę, ale to z braku doświadczenia wspieram sie na cudzej wiedzy:] w sumie do mojego wymarzonego terminu wyjazdu jeszcze 11/ 12 tygodni ale może powinnam się bardziej przejmować, że jeszcze nie mam nikogo konkretnego?? -
NELTILIA > 21-06-2009, 17:16
To prawda, nie ma co generalizowac, ale zgodze sie tu z agulka - czasami jedna hostka to koszmaroj, prawda!
Co do zydkow, to tez nic do nich nie mam. Jesli nie sa ortodoksyjni to loozSama chodzilam na babysitingi do jednych zydkow, ktorych mile wspominam i przy okazji dobrze placili $20/h. -
89dzoana89 > 21-06-2009, 17:24
Najlepsze sa rodzinki ktore szukaja operki dla dzieci w wieku 15-12 lat a mamusia jest nie pracujaca!!
Wlasnie dostalam propozycje od tkiej rodiznki a mama szuka kierowcy dla coreczek ktore musz jezdzic na dodatkowe zajecia, na spotkania ze znajomymi, do kina, itp!! -
dominikan@ > 21-06-2009, 17:25
Dla mnie tez jest to bezsensu. Ja uwazam ze powyzej 2 dzieci powinno się dostawac dodatkową kase za każde dziecko. Większa odpowiedzialnosć wiecej obowiązków więc powinno być i więcej kasy.
Dziewczyny co do Romford to ja bym się tam wieczorem bał gdzie kolwiek wychodzić. Kiedyś poszłam z koleżankami na disco to myslałam że stamtąd zywa nie wyjdęBiałych to można było policzyć na palcach jednej ręki. Zanim przeszliśmy do stolika od wejścia to
1 wszyscy się na nas patrzyli jak na ufoludki
2 jakiś gościu złapał mnie za ręke i nie chciał puścić potem jacyś 2 się przyczepili MASAKRA.
3. za kazdym razem jak szłam do toalety sama albo z kimś to ktoś nas zaczepiał
Absolutnie nie uważam się za jakąs pięknosć ale dla nich nie wazne jest to jak ktoś wyglada ważne że ma biały kolor skóry. Naprawdę odniosłam takie wrażenie. Nigdy nie byłam rasistką i nawet podobali mi się czarni ale po przygodzie w Romford unikam ich jak diabeł święconej wody.
A ich jedzenie to poprostu porażka! Od razu pytajcie takie rodziny czy gotują typowo swoje jedzienie czy takie "normalne". Bo jesli "swoje" to życze wam powodzenia -
89dzoana89 > 21-06-2009, 17:30
Ehhh...to teraz juz mnie konkretnie zniechecilas;/
Pewnie sama balabym sie wychodzic tam wieczorem -
dominikan@ > 21-06-2009, 17:34
Sorry dzoana nie chciałam cię zniechęcić ale tak wygląda rzeczywistosć w Romford. Ta dzielnica nie należy do najbogatszych dzielnic. Przemyśl to dobrze bo skoro agencja bedzie ci dalej wysyłała oferty czarnych rodzin to nigdy nie wiesz gdzie wylądujesz. Porozmawiaj z nimi, porozmawiaj z ich obecną au pair. Londyn to duże miasto z wieloma lepszymi i gorszymi dzielnicami i w sumie nigdy nie wiesz na jaką trafisz. A skąd jest ta ich obecna au pair? -
89dzoana89 > 21-06-2009, 17:37
Ja nie jade przez agencje tylko sama szukam
A ich obecna operka to nie iwem skad, nie pytalam, w mailu do niej zapytalam skad jest i czekam az odp.
Ale napewno nie cche mieszkac w dzielnicy gdzie bede sie bala wyjsc wieczorem!!
Ja tam sie ciesze ze pomagacie mi i piszecie co myslicie bo wiecej wiecie o UK itp.
Takze dziekuje;* -
dominikan@ > 21-06-2009, 17:48
Bo jesli też jest czarna to dla niej to nie problem mieszkac w takiej dzielnicy. Wazne też jest to czy mieszkają blisko przystanku autobusowego, stacji metra bo jeśli nie to tragednia tam wszyscy mieszkają w takich małych domkach jednorodzinnych wiec zeby dostac się na przystanek trzeba przejsc przez te wszystki domki ( a wszystkie wyglądają niemal tak samo więc wystarczy ze pomylisz uliczke i będziesz krązyć pomiędzy tymi domkami godzine). Nie chce ciebie tak doszczętnie zniechęcać bo może ta rodzina mieszka w "lepszej" cześci Romford o ile tak a tam jest. To tylko moja opinia i osobiste odczucia. Do collegu też chodza prawie sami czarni, hindusi i ci z zasłoniętymi twarzami w czarnych długich "habitach"