-
-
Re: Sprawy samolotowe
PolishGirl > 21-07-2012, 17:18
[quote name="margerich"]Słuchajcie, a jak jest z tymi torebkami foliowymi ? Można to kupić na lotnisku, czy można normalnie w kosmetyczce trzymać rzeczy typu pasta do zębów, tusz, szampon etc ?[/quote]
tusz może by i przeszedł po cichu ale pasta i szampon na pewno nie. pewnie by Ci kazali wywalić do śmieci. a torebki są w takich automatach obok. mi np kiedyś kazali włożyć fluid w taką torebkę. ale jest ograniczenie przewożonych płunów w mililitrach-nie pamiętam ile-więc nie radzę wkładać kosmetyków bo szkoda wywalać, a jak już coś znajdą to potem szukają czy nie ma czegoś jeszcze w torbie i musisz np rozpakować podręczny-a potem upychasz wszystko szybko i byle jak bo następni czekają w kolejce. -
annjg > 21-07-2012, 22:41
W wizzair i ryanair jest ograniczenie do 100 ml.
Wiem ze w poznaniu nie ma takich torebeczek, za to w Gdansku przez polozeniem bagazu na tasmie leza tony takich woreczkow.
Jak lecialam teraz do Londynu i bralam tylko podreczny to nie pakowalam zadnych kosmetykow. Stwierdzilam ze kupie na miejscu. (Wzielam tylko mala paste do zebow 20 ml, i male mydlo w kostce) -
PolishGirl > 02-08-2012, 21:14
Ratujcie! czy może któraś orientuje się w transferach pomiędzy lotniskami wokół Londynu? bo będę musiała przedostać się z jednego lotniska na drugie. czy są to jakieś regularne linie autobusowe? gdzie to sprawdzić itp. będę wdzięczna za nawet najdrobniejsze info.
a i jak kupowałyście bilety lotnicze?
nie posiadam karty kredytowej więc przez neta odpada.jak wy kupowałyście bilety? bo zielona jestem w te klocki. :mrgreen: -
Saiisuke > 02-08-2012, 21:26
Bilety zawsze kupowałam przez biura podróży, na tanie linie też. Chyba tylko ryanair się nie da w biurze kupić, ale nie jestem pewna.
Co do transferów między lotniskami to sprawdź sobie metro, wydaje mi się najlepsze. -
margerich > 02-08-2012, 21:32
Ja też kupuje przez biura podróży. Trzeba dopłacić jakieś 50 zł i załatwiają od ręki. Pamiętaj żeby odprawić się przez internet, wtedy nie będziesz musiała płacić na lotnisku, tyle że to można zrobić dopiero na tydzień przez wylotem. -
Saiisuke > 02-08-2012, 21:36
Ja nic nie dopłacałam w biurze, przynajmniej ostatnim razem jak rok temu kupowałam w Toruniu bilet wizzair. Cenę miałam taką jak na ich stronie w necie. Chyba, że ta opłata to już jest jakoś przez linię lotniczą pobierana. -
prettyvisitors > 02-08-2012, 21:40
[quote name="Saiisuke"]Chyba tylko ryanair się nie da w biurze kupić, ale nie jestem pewna. [/quote]
Ja również kupowałam przez biuro podróży, a leciałam z ryanair. -
annjg > 02-08-2012, 22:14
Ja kupuje tylko przez internet więc nie pomogę.
Jesli chodzi o transfer to najlepiej wpisac w google, jest naprawde dużo ludzi ktorzy lepiej, bynajmniej ode mnie, pomogą. Na obecną chwile wydaje mi się że autousy, z lotniska do centrum i z centrum na lotnisko. Zalezy to tez od tego na jakie lotniska bo jak juz ktos wczesniej napisal do niektorych dojeżdza metro. London City i to na H, harrow/heartow czy jakoś tak.
Jesli chodzi o bilety autobusowe to raczej wiekszosc placi sie on-line. Z tego co wiem. -
Astrid > 02-08-2012, 23:56
A ja mam inne pytanie... Lecę na urlop do domu i nie wiem skąd mam wziąć te głupie woreczki na płyny :lol: Jak leciałam do Anglii to miałam walizkę i tam kosmetyki, więc się nie przejmowałam. -
gatta > 03-08-2012, 2:19
[quote name="Astrid"]A ja mam inne pytanie... Lecę na urlop do domu i nie wiem skąd mam wziąć te głupie woreczki na płyny :lol: Jak leciałam do Anglii to miałam walizkę i tam kosmetyki, więc się nie przejmowałam.[/quote]
Chodzi ci o woreczek, do którego masz włożyć buteleczki z plynami, tak? Nie o jakieś specjalne woreczki, do których chcesz przelać płynw każdym razie te na butelki to worki typu "zip" do dostania w supermarkecie w dziale kuchennym/porzadkowym itp.- obok innych worków- do lodu, na śmieci, sniadaniowych