• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

madz > 01-02-2013, 19:35

[quote name="merti"]aguta, a czemu aż taki zastój miałas? nie wiesz czym to jest spowodowane?

dziewczyny, prosić wychowawczynie o character references czy i tak nikt nie patrzy i mogę przyjaciółkę poprosić?[/quote]

Mi wypisał mój najlepszy przyjaciel i drugie wypisała koleżanka. Ale szczerze ani jedno ani drugie się nie rozpisało w tych referencjach :/

Jarzebinka > 01-02-2013, 19:36

myślę, ze na character mało ludzi patrzy

paulaw > 01-02-2013, 19:49

Merti - wow, ale to szybko się dzieje Ciekawa jestem jak interview wygląda, a o character references będę prosiła wychowawczynię i tym samym nauczycielkę angielskiego, i koleżankę

Jarzebinka - mam, ale na razie nie prowadzę, nie widzę w tym sensu

merti > 01-02-2013, 20:10

też jestem strasznie ciekawa tego interview Dziewczyny, opowiedzcie coś

To aż dwie trzeba mieć? No to ja też chyba wychowawczynię poproszę (i nauczycielke ang jednocześnie) i koleżankę. Chociaż jeszcze przemyślę, czy chcę aby wychowawczyni wiedziala o moim pomyśle zwlaszcza ze nikt na to nie patrzy..

Jarzebinka > 01-02-2013, 20:14

Ja dałam przyjaciółki mamie i mojemu "wujkowi" taki przyjaciel rodziny...

Ja miałam interview w Coffee Haven ;d Wydaje mi się, że to lepiej niż na skype. Ale kiedyś już ją opisywałam tutaj...

Jarzebinka > 01-02-2013, 20:18

[quote name="Jarzebinka"]UWAGA ! jestem po interview Wiec na proźbe opisuję jak było. Umówiłysmy się w cofee haven, oczywiście ja zestresowana pędziłam (a jeszcze miałam problem z zaparkowaniem samochodu). Generalnie nie wiedziałam jak odnajdę właściwą osobę, bo nigdy w życiu nie widziałam mojej konsultanki.... Ale na szczęscie ona mnie poznała! Usiadłysmy, opowiedziała kilka rzeczy o progranie, sprawdziła wszystkie dokumenty ( i miałam tam drobne błedy w referencjach do poprawienia). Nie miałam przy sobie zaświadczenia o niekaralnosci ( bo przecież jest napisane na stronie, ze mam mieć dopiero po znalezieniu host family) jak sie okazało musze miec je jak najszybiej... W kazdym razie poźniej zaczełyśmy rozmawiac po angielsku. Ona miała 2 strony pytan na które ja musiałam odpowidziec. Generalinie o mnie, hobby, jak sobie wyobrażam pracę tam, czy nie bede bała się jeździć w innym kraju samochodem, jak oceniam moj angielski, co moja rodzina na to, jak wyobrazam sobie rok bez rodizny i znajomych, doświadczenie z dziećmi (to chyba większość pytań). Okropnie się stresowalam i pewnie mówiłam zdaniami "KALI JESĆ, KALI PIĆ", ale jak widziałam jak oceniła moj angielski od jeden do 6 to chyba 4 (jeżeli dobrze zobaczyłam). Ona po tej rozmowie miała napisać o mnie raport. Mam nadzieję, ze nie wypadł najgorzej. Na wiekszosć pytań miałam "odpowiedz" w liście. ALE I TAK SIĄ STRESOWAŁAM. Później musiałam wypełnić 30 minutowy test psychologiczny, juz po polsku. Ze zwykłymi pytaniami w stylu LUBISZ POEZJĄ? a 10 pytań poźniej PISAŁEŚ KIEDYŚ WIERSZE? Także nie było STRASZNIE. Oczywiście tam miałam kilka pytań do niej jeszcze odnośnie ubezpieczenia, papierosów itd. Spotkanie odbyło się w napradę miłej i przyjaznej atmosferze. Ogólnie dowiedziałam się że aplikacje mam bardzo dobrą. Mam "genialny filmik, postarałaś się", "List tez super, przyjemnie się czyta, zawiera wszytsko co powinien, kosmetyka dobra. A lepiej nawet miec kilka "błedów" zeby nie wyszło że to jakiś tłumacz pisał" "Referencje też dobre i jest ich duzo dzięki siostrze" także JESTEM O KROK BLIŻEJ. Interview challange COMPLEATE![/quote]

ZNALAZŁAM

paulaw > 01-02-2013, 20:21

[quote name="merti"]też jestem strasznie ciekawa tego interview Dziewczyny, opowiedzcie coś

To aż dwie trzeba mieć? No to ja też chyba wychowawczynię poproszę (i nauczycielke ang jednocześnie) i koleżankę. Chociaż jeszcze przemyślę, czy chcę aby wychowawczyni wiedziala o moim pomyśle zwlaszcza ze nikt na to nie patrzy..[/quote]

Moja zawsze twierdzi, że jestem najbardziej tajemniczą osobą w klasie, więc teraz jej powiem, zresztą już z nią rozmawiałam o gap year i stwierdziła, że to fajny pomysł Ale jeszcze nie wiem jaki to rodzaj gap year (albo years) i gdzie W każdym bądź razie jak podpiszę umowę i będę miała to do wypełnienia to odrazu jej dam i zobaczę jak zareaguje.

Też wolałabym mieć interview "na żywo", bo przez skype to nie to samo, ale nie widzi mi się spędzenie dwóch godzin w pociągu, chociaż przyznam, że uwielbiam jeździć pociągami (tak, nawet naszymi). Jeszcze to przemyślę, ale wątpię, ferie mi się skończą i nie będę miała czasu na takie podróże :/ Przy czym jak znam Sopot, tak w Gdyni/Gdańsku się gubię.

Jarzebinka - pamiętam, że to czytałam Dzięki!

balbina > 01-02-2013, 20:25

mam filmik, naturalnie

nie wiem co zmienić, gawo mi mówiło, że moim minusem to wiek, teraz to nie wiem, bo właśnie ostatnio miałam urodziny, więc zrobiłam się trochę starsza ;x

wiesz, ja już sie tak nastawiłam na tą maturę, że jakbym znalazła rodzinkę to bym była w szoku, wątpię, że wypali mi teraz wyjazd...

Po maturze miałabym nawet blisko 6000 godzin, prawko ponad rok, zrobiłabym lepszy filmik...

merti > 01-02-2013, 20:32

jarzębinka-dzięki za wstawienie ... pamiętam że to czytałam

paulaw - no ja to conajmniej 6 godzin w busie do gdyni wiec totalnie mi sie nie oplaca. Poza tym nigdy tam nie byłam i to byłoby szalenstwo z mojej strony

aguta-teraz się boję , że i ja nie znajdę rodzinki... no bo mam te same minusy co ty.. a nawet wieksze...

madz > 01-02-2013, 20:34

Przygotuj się teraz do matury, jak wrócisz ze stanów to CI się nie będzie chciało pewnie i jednak kolejny rok przerwy to zapominanie wszystkiego. Moim zdaniem powinnaś szukać kogoś na maj/czerwiec, teraz dużo rodzin już szuka, widzisz przykład mnie i Domi, które już znalazły :)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia