-
-
Re: Au Pair 2013!
Jarzebinka > 31-01-2013, 23:38
a ja mam 6 match ;d notka na bloooogu -
DominikaDomi > 01-02-2013, 2:20
jej jakie to fajne, ze mozna miec kilka matchy.
4 dzieci brzmi strasznie
a co z rodzinka z NY? jestes w kontakcie z nimi? -
Jarzebinka > 01-02-2013, 3:12
Obiecuję, że jak się coś ruszy z tamtą rodzinką to dam znać ;d
Ale naprawde to takie super uczucie, że są 2 rodzinki. Zawsze miałam tak kilka dni przerwy miedzy jedną, a drugą... A teraz całe 2 ! A 4 dzieci to straaaaasznie dużo, bałabym się po prostu, ze nie dam rady... -
madz > 01-02-2013, 10:00
Kiedyś na jakimś blogu czytałam, że laska właśnie też bardzo bała się 4 dzieci, ale jednak się zdecydowała na tę rodzinę i jak pojechała to było genialnie, praktycznie nic nie musiała robić bo dzieci się soba zajmowały :) -
bama > 01-02-2013, 10:10
Ja też lecę do 4 dzieci i mam nadzieję, że będzie w porządkuoni od 12 lat mają au pair -
Sharon > 01-02-2013, 12:11
Jarzębinka, hoho, no to jednak nie narzekasz na brak zainteresowania! 4 dzieci to wyzwanie, bo musisz sie przygotować na opcje, ze sie pokłócą i kazde pojdzie w inna strone, jak to rodzeńswo. Ja balabym sie z czwórką wyjść np do parku.
Domi - hahaha, to faktycznie, miałam jakąś polską duszę koło siebie ;D Bede z nimi rozmawiać, jutro. Ogólnie bardzo serdeczni, takie bardzo grzeczne maile piszą. Boje sie jedynie ze za język mnie odrzucą. Powaznie ;x I mam Chrisa od razu poznać ;D Bede dzisiaj siedziec caly dzien i pytania swoje wlasne ukladac i mniej wiecej tematy xD
Ich jedyny minus to to ze nie pozwalaja nikogo nocowac, chyba ze to jeszcze rpzedyskutujemy ;D
Okej, wracam do mojej wioski odciętej od swiata (Internetu) ;<
Bajo <3 -
balbina > 01-02-2013, 14:24
Ludzie!
Powróciłam!
Walki z komputerem nie obyły się bez siniaków, skończyło się tak, że od wczoraj mam nowego lapsa ;x
Widzę, że jest sporo tu nowych osób ;o
ciężko będzie się tu połapać...
Woow Widzę Jarzębinka, że nieźle się rozkręciłaś!
Stara jestem ciekawa tego matchu, czekam na jakieś informacje dodatkowe
co do 4 dzieci, to jak byłam na spotkaniu z CC to babka mówiła, że 4 dzieci to wcale nic wielkiego, bo one zazwyczaj mają dużo zajęć poza szkołą ( jak większość amerykańskich dzieci ) i tak naprawdę nie ma ich cały czas w domu, no ale nie oszukujmy się - zrobić śniadanie dla 4 osób? -
DominikaDomi > 01-02-2013, 14:27
no szkoda, ze nie pozwalaja nocowac, ale to nie jest taki duzy problem przeciez.
najwazniejsze, zeby cie traktowali jak czlonka rodziny! -
merti > 01-02-2013, 14:55
aguta - super, ze wróciłaś
domi- jak dla mnie to mogą mnie nawet traktować jak pracownika, tylko zeby to było jasne przed wyjazdem i żeby mi się nie wpieprzali w życie poza pracą. No ale wiadomo-lepiej być częścią rodziny -
DominikaDomi > 01-02-2013, 15:54
mi wlasnie najabrdziej zalezy na bysiu czescia rodziny. bo jak mnie zlapie homesick bedzie pewnie latwiej jesli bd wiedziala, ze mam wsparcie w mojej Host Family. no i na pewno latwiej przezyc rok poza domem ze swiadomoscia, ze traktuja cie tam jak rodzine.