• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

merti > 31-01-2013, 17:07

PHI :d oczywiście , że o takich rzeczach się nie mówi w kolorowych katalogach..

paulaw > 31-01-2013, 17:12

Moja babcia prawie zawału dostała jak rozmawiałam z p. Izabelą o mojej dacie wylotu Aż mi smutno się zrobiło, no ale cóż... a poza tym te moje wątpliwości mi przeszły, teraz czuję zniecierpliwienie i chcę już mieć rozmowę! Ale najpierw filmik! Ale mam teraz energię, najchętniej dzisiaj bym nagrała, ale brzydka pogoda jest i wciąż nie mam kamery, ale już wiem od kogo pożyczyć

merti > 31-01-2013, 19:27

haha, widzisz Paula, mówiłam, że zaraz Ci wszystko przejdzie

ja właśnie wysyłam przelew i skany umowyyy <3

Mi też się dziś smutno zrobioło, jak moja mama w szoku i że jednak chce wyjechać. I sie mnie pyta CO TO ZA AGENCJA, JA NIE SLYSZALAM O ZADNEJ AGENCJI BLABLABLA ...chociaz mowilam jej 10 razy... ehh nieważne. Za bardzo się cieszę żeby się tym przejmować

paulaw > 31-01-2013, 20:04

Skany umowy też trzeba wysłać? Myślałam, że umowę tylko pocztą

merti > 31-01-2013, 20:20

"Witam,

W załączniku przesyłam umowę z Gawo. Należy ją wydrukować w 2 egzemplarzach i oba podpisane odesłać do nas pocztą zwykłą. Proszę uzupełnić dane osób do kontaktu na str 3. Proszę sprawdzić także poprawność danych.

Proszę jak najszybciej przesłać dowód płaty I raty oraz skany odpisanej umowy a wówczas wyślemy dokumenty aplikacyjne.

W razie pytań proszę o kontakt."

moj mail

oczywiście ja wpisywałam długopisem dane osób do konetaktu bo zapomniałama drukarki nie mam :d haha

paulaw a Ty wciąż jesteś zdeterminowana żeby być W NYC?

Blueberry91 > 31-01-2013, 21:11

[quote name="paulaw"]Ja też zrobię zaraz przelew przez internet, ale nie chcę umowy podpisywać teraz, bo mój tata będzie do niedzieli w Warszawie, a on mi płaci, czyli muszę chwilę poczekać. Mam nadzieję, że nie będą mi mieli tego za złe

Ta umowa jest podpisywana natychmiast i zaraz po musisz zapłacić i okazać dowód wpłaty, wszystko w niej jest opisane, np. wiedziałaś, że jeżeli w trakcie trwania umowy, gdy już masz rodzinkę wybraną i datę wylotu i zrezygnujesz lub przesuniesz datę to ty ponosisz koszt biletu + 300 USD "kary"? Przynajmniej ja tak to zrozumiałam. Albo nawet jeżeli nie znajdziesz rodziny to zwracają ci niby te 350 zł pierwszej raty, ale potrącają "koszty manipulacyjne" czyli 120 zł. Tego nie wiedziałam.[/quote]

KOSZTY MANIPULACYJNE?! No to mnie teraz wytrąciłaś tym z równowagi... Ja tutaj próbuję się psychicznie nastawiać by udawać zainteresowaną wyjazdem żeby odzyskać kasę a oni se jeszcze potrącają. Gdzie jest ten punkt w umowie?

merti, Filmik prosty i mi się pewnie właśnie dlatego podoba. Mniej mi się podobają te skoczne takie, większość jednak jest nienaturalna. Wymowę masz ok a ze szybko to myślę że amerykanom się spodoba, oni lubią szybko gadać. I nie wyglądasz zupełnie na zestresowaną co daje filmikowi dużego plusa

paulaw > 31-01-2013, 21:33

Cytat:W przypadku nie znalezienia Rodziny goszczącej w okresie obowiązywania umowy Gawo zwróci wniesioną przez Uczestnika Programu opłatę za usługi translatorskie o których mowa w ust.2 pkt 1) i 2) z potrąceniem 120zł kosztów manipulacyjnych , w ciągu 7 dni od daty otrzymania pisemnej rezygnacji ze strony Uczestnika Programu wraz z podaniem numeru rachunku bankowego na jaki ma być dokonany zwrot opłaty.

Merti - ehh, byłoby fajnie, ale prawie niemożliwe, więc jestem otwarta na inne propozycje

Johnson > 31-01-2013, 22:25

hej merti,

nie wiem czy tylko mi się wyświetla ten błąd, ale nie jesteś z Polany tylko z Poland

merti > 31-01-2013, 22:41

haha wiem, mi też się tak wyświetla, ale najwidoczniej tak wygląda D w tej czcionce... może później zmienię jak już będę wgrywać filmik

madz > 31-01-2013, 22:45

aaaaa FERIE :D:D:D:D

musiałam się z Wami podzielić moją radością :) Teraz tylko czekać na oceny z egzaminów i sesja poprawkowa w marcu.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia